tiistai 27. tammikuuta 2009

Piikin paikka

Käytiin juuri miehen kanssa pikakäynnillä piikin otossa.
Hän aloitti eilen uuden hoitojakson, tällä kertaa saa SANDOSTATIN nimistä lääkettä kaksi kertaa päivässä 10 päivää piikillä. Joka 12 tunnin välein eli aamulla ja illalla ajaa syöpäosaston päiväpolille ottamaan piikin ja sillä selvä. Luin niitä lääkeselostuksia ja voi saada vaikka mitä sivuvaikutuksia ... tai sitten ei. Sappikiviä ei voi saada kun ei ole edes sappirakkoa enää;)
Eilisen päivän juoksi vessassa, sivuoireina voi tulla ripulia. Muuten näyttää vielä ihan olevan kunnossa paitsi että nauttii tilanteesta ja näyttelee sairasta;) On se kumma, kun pyydän jotain tekeen niin on kauheen sairas eikä saa mitää tehdä. Mutta kun itse haluaa tehdä jotain vaikka mennä raksalle niin silloin hänellä on vain "diaknoosi" :)
Polilla oli ihmeen hiljaista, ei ollut kuin yhdellä tuolilla potilas. Yleensä siellä on tungosta kaikilla 12 tuolilla. Meinasin ottaa kuvan kännyllä, mutta en sitten kuitenkaan kehdannut. Ehkä toisen kerran kun menen mukaan pitämään kädestä.
En ole pitkään aikaan käynyt sairaalassa ja jotenkin tuntu niin inhottavalta mennä sinne. Se viime kesäinen tunne tuli takaisin. Mutta sitten ajattelin, että mieshän joutuu käymään siellä vaikka usein, mitäs minä valittelen!
~
Kävin töiden jälkeen viemässä ystävälle meidän veroilmoituspaperit. On se vaan hyvä, kun ystävä voi täyttää ne meidän puolesta. Eihän se vaikea homma olis, mutta kun hän tekee sitä työkseen niin se menee jo rutiinilla. Vein mukanani juustokakkua niin hommat hoituu paremmin. Katsotaan saadaanko takas veronpalautuksia niin kuin yleensä ollaan saatu. Liitin mukaan hammaslääkärilaskut ja rilleista kuitit, en ole varma meneekö läpi mutta yritetään.
~
Matkan varrella poikkesin kirjastoon ja taas tarttui kolme kirjaa mukaan. Iloisena yllätyksenä löysin 2007 käännetyn Arto Paasilinnan "Hurmaava joukkoitsemurha", katsotaan miltä se tuntuu kroatian kielisenä. Samalla otin Joanne Felderin "Secret Mothers' Business: One Night, Eight Women, No Kids, No Holding Back" ja Kate Longin "The Bad Mother's Handbook".
Mikäköhän äiti-kausi mulla on meneillään????
~
Nyt alkoi taas Kroatian käsipallopeli Ranskaa vastaan.
Ihmeen hiljaista telkkarin edessä, kun nuorimmainen on vielä suihkussa ;D

7 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Aika tahdilla miestä piikitetään, toivottavasti sivuvaikutuksia ei tule sitten enempää! Ja uskotaan lujasti, että piikit auttaa!

Veropalautukset on kivoja yllätyksiä :)
En ole ikinä saanut mätkyjä, onneks *koputtaa puuta*

Wau mitä kirjalöytöjä - toivottelenki sitten samantien mukavia lukuhekiä :)

susadim kirjoitti...

Tosi hienoa, että olet miehesi mukana sairaalassa. Sillä on suuri merkitys. Hehheh, hyvä kun näet myös tekosairauden läpi..:)

Jonna kirjoitti...

Toivottavasti sivuvaikutukset jäävät vähäisisksi, pääasia on että hoito tehoaa. Nautinnollisia lukuhetkiä!

sateenkaari kirjoitti...

sivuvaikutukset ovat aina inhottavia.toisille tulee ja toisille ei.toivotaan,etta miehesi paasee vahalla niitten suhteen. aika rankkaa kayda noin usein piikilla. jaksuja.

elsi kirjoitti...

Arto Paasilinna on IN täälläkin.
Minulle hänen tyylinsä ei ole auennut. Koitin kyllä lukea joku aika sitten edes yhden hänen teoksistaan.
Juu sulla taitaa olla äitivaihe menossa. Ihmekkö tuo kun on tulevaisuus kuitenkin aika epävarmaa. Syliä siinä kaipaisi itse kukin.
HALI sulle taas.

kirsi kirjoitti...

Toivotaan, etta sivuvaikutukset jaavat pieniksi..voimia!

Toivottavasti saatte veronpalautuksia.

finkinja kirjoitti...

MaaMaa,
joo noita piikkejä saa tosiaan 10 päivän ajan aamulla ja illalla. Nämä eivät ole varsinaisia kemoja tai sytostaatteja vaan enemmän rajoittaa hormoonien kasvua. Miehellähän tuo syöpä on hormooniperäistä.

En ole minäkään saanut veromätkyjä. Parina vuoten jolloin olen joutunut täällä tekeen veroilmoituksen olen saanut takaisin, mies saa aina tosi kivasti takas:)

Susadin,
on tosiaan kumma kun haluaa tehdä jotain ei ole sairas, mutta kun pitäis tai minä pyydän niin ...:)

Jonna,
kun ennättäiskin lueskelemaan!!

Sateenkaari,
toivottavasti tosiaan ei tule muita sivuvaikutuksia. Ekoilla hoidoilla ei lähtenyt hiukset ym.

Elsi,
kummasti tarttu noi kirjat käteen;) En tiedä tarttenko syliä vai pitäiskö mun jakaa omaa syliä enemmän noille tytöille, varsinkin esikoiselle ... auttaiskohan se teinin oloa??

Kirsi,
kiitti. Pidetään peukkua noille veronpalautuksille. viime vuonna sain, mutta jouduin odottamaa rahoja tosi kauan kun olivat hävittäneet mun paperit!!