tiistai 18. marraskuuta 2008

Talvi tuli!


Nyt on talvi!!
Viime yönä lämpötila laski alle viiden asteen ja aamulla oli niin kirpeän raikasta.
Tuli pikkasen kiire siirtää kaikkein arimmat kukat ja kasvit sisälle. Muut saivat jäädä karaistumaan ulos. Jos pysyvät talven yli hengissä niin hyvä on! Joitakin istuttelin kukkapenkkiin ja katsotaan sitten keväällä jaksavatko sinnitellä enää eloon.

Mies keräsi anopin kanssa kaikki kiiwit puusta. Ne laitettiin laatikoihin kellariin ja yleensä ovat kestäneet jopa helmi-maaliskuulle hyvinä.
Eilen oli pakko kaivaan vintin kätköistä entiset talvikamat. Vanhat talvitakit saadat kelvata ensimmäisiin aleisiin asti. Niitähän saa muunneltua mukavasti erilaisilla huiveilla ja kaulaliinoilla;)

Eilen illalla käytiin miehen kanssa miehen ystävän luona viemässä suruvalittelut (kaverin isä oli kuollut pari viikko sitten). Oli todella kylmän tuntuista ja kaveri tarjosi heti sisälle tullessa hunajarakijasnapsin lämmitteeksi. Ja myöhemmin join lasillisen olutta suolapalan kanssa. Kotiin tultua asettauduin sohvalle viltin alle ja alle viidessä minuutissa olin jo nukkumatinmailla. Eli jos joku haluaa saada mut hiljaiseksi niin siitä vaan tarjoamaan snapsin ja lasillisen olutta :) Mies kiroili, kun vaimo simahti kesken vapaaillan! Mä vaan vaihdoin myöhemmin sohvalta omaan sänkyyn ja jatkuin unia tyytyväisenä miehen muristessa;)

~~~

Kroatian kansa kihisee vihaisena!

Pääministeri päätti kiristää kansan vyötä ja laittaa meidät kaikki säästölle! Kielsi firmoja tuhlaamasta rahoja joululahjoihin ja ylimääräisiin bisneslounaisiin. Ei siis tänä vuonna kalliita joululahjaviinipulloja tai lahjakoreja. Saako tavallinen kansa edes jokajouluiset lahjakalkkunat ja joulukakut??? Ensi vuodeksi luvatut palkankorotukset laitettiin jäihin ... tai niin ainakin pääministeri yrittää ... kansa on jo pistänyt hanttiin ja katsotaan joutuuko tässä ensimmäistä kertaa elämässään marssimaan palkkansa edestä! Kiristäkööt vaan nuo kansan edustajat ja viisaammat miehet omia vöitää, heillä on mistä kiristää! Tavallisella kansalla ei ole enää mistä kiristää, kun on jo kiristetty liiankin tiukalle!

Toisaalta yli puolet maan kansalaisista elää yli varojen. Pitää olla kalliit uudet autot, hienot kännyt ja muut tilpehöörit koko perheelle, omakotitalo tai huippuhieno asunto hyvällä alueella, lomamatka uutenavuotena kaukomaihin tai ainakin viikon laskettelureissu naapurimaihin. Ja kaikki tuo luotolla tai lainalla tai erämaksuna. Tai onhan niitäkin joilla on aina käteistä taskunpohjalla ... epäilyttää kyllä kestääkö tavat joilla ne on ansaittu päivänvaloa ;)

Maan ja kuulemma koko Euroopan pintaliitoihmisiä kohisuttaa uutinen Bernien ja Slavican erosta! Ovatko he nyt tosissaan??? Joutuuko Bernie jakamaan puolet Formularahoista Slavicalle ja kiristämään hänkin vyötään?

20 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Pah! Tulispa meillekin talvi! Vedesta on kova pula mutta sateita ei kuulu.
Lama tuntuu taallakin. Ihmisia irtisanotaan pilvin pimein. Mieheni niiden joukossa. Torstaina lopettaa tyot, ja tuskin uutta loytyy lahiaikoina kovin nopeesti.

Anne kirjoitti...

Kyllä minäkin voisin ottaa eron Berniestä, eipä sen jälkeen olisi pankkitilillä autiota.

Yaelian kirjoitti...

Oi teillä on kiiwipuu, kade kade....

Joka puolella maailmaa tulee huonoja uutisia, niinkuin Anumorchy kirjoitti, täällä joka päivä joku firma irtisanoo.Anumorchy, toivottavasti miehesi ei pitkään jää työttömäksi.

Sirokko kirjoitti...

Täällähän on koskettavia kirjoituksia tänään. Sodan ikäviä muistoja, tulevan epätietoisuutta. Ympäri maailmaa taloudellinen tilanne kiristyy, mihin tässä ollaan menossa, kukaan ei tiedä varmaksi. Yritetään vaan iloita kaikista päivistä yksi kerrallaan.
Pirteitä pakkaspäiviä sinne, meillä vain vettä lotajaa...

Susanne kirjoitti...

Jäin miettimään tuota kirjoitustasi sodasta. Että siitä on jo 17 vuotta. Sen kauheuden vuoksi se on niin tuoreena muistissa minullakin. Mitään sellaista ei saisi tosiaan tapahtua missään maailmassa.

Täällä Suomessakaan ei ole harvinainen uutinen että suuri työnantaja lomauttaa tai irtisanoo valtavan joukon työntekijöitä. Aina sen kuuleminen tuntuu pahalta.

Teillä kasvaa kiiwejä. Kuulostaa eksoottiselta. En tiedä edes miltä kiiwipuu näyttää.

Marjut kirjoitti...

Pakkasta meillä taas, ilma on selvästi jo kylmempää koko päivän, talvi tulee:)

Niinkuin Sirokko sanoi, eletään ja nautitaan juuri tästä päivästä.

Anonyymi kirjoitti...

Sama on meno täällä Suomessakin.Ei ole mitään takeita, vaikka olisi hyvä koulutus takanasi.Tuommoinen epävarma tilanne rassaa ihmisiä henkisesti.Täällä Lappeenrannan alueella ihmisiä työllistää tuo Venäläisten ostosmatkailu ja lomailu. Muttä sitten käänteinen puoli tästä, on karmeaksi muuttunut liikenne.Meiltä täältä rajalta on 20km matka Lappeenrantaan ja se monille työ ja koulumatkalaisille joka päiväinen kauhun paikka.Aina eivät kaikki jaksa näihin itänaapurin ihmisiin suhtautua kovin hyvin.En ole muita parempi itsekkään mutta joskus on vaikeaa suhtaantua heidän röyhkeään käytökseensä.Jospa tuo nuorempi sukupolvi osaisi paremmin.Lumitusku terveisin helena

Ari T. kirjoitti...

Tässä taas,SISKO,en oo pitkään aikaan käynyt täällä kun on meinannut flunssa iskeä ja toisaalta tuli taas kuraa niskaa tuolta terveyspuolelta!
Lääkäri kommentti: KÄRSI !!!

Koulutus menee tosi hyvin,valmistun virastomestariksi helmikuun 27pvä ens vuonna.
Töihin palaan reilun viikon päästä,tänään soittelivat jo peräänkin!!!

Helenalle tiedoksi, että jopa minua joka ajan työkseni siellä venäläisten rekkojen seassa, niin minuakin pelottaa!!!

finkinja kirjoitti...

Anumorchy,
no voi harmi!! tosi kurja juttu kun miehesi jäi ilman töitä. Mutta toivottavasti saa pian uuden paikan.

Anne, taisin valita silloin aikoinaan huonosti ... olis pitänyt valita rikas ja vanha ja nyt olis millä mällästää ;D

Sirokko, no sattu kaikki ikävät jutut samalle viikolle. Piti tuon pääministerinkin kieltää meiltä joulu!!!! Kansa kihisii ja kovaa!!!
Pitää vaan yrittää nauttia näistä pienistä hyvistä hetkistä:) On se hyvä kun ei ole tottunut suuriin vaan ollaan aina jouduttu kiristämään vyötä;)

Marjut,
ne pakkaset tulee meille!!

Yaelian/Susanne,
mä olen laittanut aikaisemmin kiiwipuusta kuvia, lähinnä kukista ja hedelmistä ... ne on joskus keväällä. Nyt voisin ottaa syksyisestä puusta kuvan;)
Onneks täällä ei ole vielä alettu lomauttamaan ihmisiä, uhkauksia on kyllä.

Helena,
voi olet kotikaupungistani!!! Isot terkut sinne!!!

No nyt Ari vitamiinejä naamaan ja punttisalille!! Siitä ne pöpöt häviää ja naiset alkaa jousta perässä ;D
Ottakaa iisisti siellä naapureiden seassa ajaessa!

Susanne kirjoitti...

Löysin kiiwin kukat ja pörriäiset videon kevään postauksestasi:)

Susa kirjoitti...

Miehesi murjotti kun nukahdit kesken vapaaillan ;D Ihana :)

sateenkaari kirjoitti...

olen pikkuhiljaa lueskellut blogiasi. kirjoitat mielenkiintoista blogia.talvi tuli tanne turkin fethiyeenkin pari paivaa sitten. nyt on sadellut ja jonkinverran ukkostanut. myrskynnyt ei viela ole taallapain. paksumpaa tarvitsee jo ylle.

Paperivuorineuvos kirjoitti...

Hei, olet saanut palkinnon. Käväise blogissani. http://ritviecav.wordpress.com.

MaaMaa Maailmalla kirjoitti...

Heippa finkinja :)
Mulla on sulle blogissani tunnustus, käy hakemassa! :)

Vilkutuksia torstaihin!

Paperivuorineuvos kirjoitti...

Hei, huomasin nyt, että olit jo saanut kertaalleen tuon lupaamani palkinnon. Mutta ei kai se haittaa.
Voit lisätä kyseiseen bloggaukseesi, että sait tunnustuksen minultakin.

finkinja kirjoitti...

Susanne, hyvä kun löysit;) Yritän ottaa noista syksyistä puista kuvan.

Susa, joo niin siinä kävi;)

Sateenkaari,
tervetuloa joukkoon:) Kiva kun kävit!

Paperivuorineuvos/Maamaa Maailmalla,
voi kiitos! Eihän se yhtään haittaa vaikka mulla se jo on:)

sateenkaari kirjoitti...

lama nayttaa iskeneen vahan joka puolelle. taalla turkissakin on nyt joka paiva ollut uutisissa firmojen lopettamisesta. ja suurien firmojen. taalla kun ei ole minkaanlaisia työttömyyskorvauksia, niinkuin suomessa, niin kurjempi juttu. tama tietaa nyt sita, etta kun kansalla ei ole rahaa ostaa, niin hintojen on pakko laskea. asuntojen hinnat tippvat vauhdilla.jigui

finkinja kirjoitti...

Sateenkaari,
meillä on onneksi työttömyyskorvaus (jos työsopimus on kestänyt 9 kk). Mutta eihän se paljon lohduta, jos tulee loparit. Onneksi olen kaupungin palveluksessa, sieltä ei saa niin helposti lopareita ... palkka kyllä ei ole mikään suuri, mutta tulee säännöllisesti!

sateenkaari kirjoitti...

minulla on suomesta elake. olen ollut vuodesta 1994 elakkeella.ensin 50%,ja sitten 2003 vuodesta koko elakkeella. loukkaaannuin kahdessa eri kolarissa. 1994 ja 2002.mieheni tekee turistityöta taalla fethiyessa, mita ei talvella ole.joten tiukkaa valilla tekee.turkki kun pyrkii EU:hun kovasti, niin uudistuksia ja parannuksia tulee koko ajan. mutta vakeakin tassa maassa on paljon. joten uudistuminen ei tapahdu hetkessa.

finkinja kirjoitti...

Sateenkaari,
samahan se täällä on ... kauhea into EU:hun ja kaikkea pitäis muuttaa ennen sitä. Mutta en tiedä muuttuvatko palkat sitten sen mukaan, epäilen kovasti. Tavallinen kansa on EU:ta vastaan, mutta eihän meiltä mitään kysytä.