ZLJEVKA/PIKAKAKKU
2 kananmunaa
1 mitallinen vehnäjauhoja (esim. kahvimuki)
1 mitall. maissijauhoja (polenta)
1 1/2 - 2 tl leivinjauhetta
1 mitall. sokeria
1/2-1 mitall. maitoa
1/2-1/3 mitall. öljyä
rusinoita/ tuorejuustoa (mascarbone)/hilloa
Vaahdota sokeri ja kananmunat.
Lisää kuivat aineet, maito ja öljy vuorotellen.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
"Heittele" joukkoon rusinoita, hilloa ja juustoa mielesi mukaan.
Paista n. 30 min 200-225 asteessa.
~~~
Olen laittanut tämän aikaisemmin muualle nettiin ja nyt muistin sen siirtää tänne. Tämä on tosi helppo ja nopea leivonnainen, voi tarjota vielä hieman lämpimänäkin jos vaikka vieraat ovat jo ovella;)
11 kommenttia:
Kuulostaa ihanalta, taidan kokeilla muunnellun version (ei ole polentajauhoja eikä mascabone-juustoa kaapissa) heti huomenaamuna!
Mitallisesta mennee myös desilitra? Kahvimukihan on melkein puolitoista ellei kaksi... mitä luulet?
Kyllä mitalliseksi käy desimitta, tuosta kahvimukillisesta tulee suurin piirtein uunipellin kokoinen "piiras".
Itse sovellutan tuota reseptiä sen mukaan mitä kaapissa on, polentan voi vaihtaa vaikka maissijauhoihin tai vaikka gluteiinittomiin jauhoihin. Olen tehnyt joskus tuon juuri sekoittamalla polentaa ja gluteinitonta jauhoa.
Kiitos, finkinja, nopeasta vastauksesta! Olin juuri jauhokaapilla ja meinasin tulla kysymään että voinko käyttää maissitärkkelystä (maizenaa) polentan sijaan... sitä nimittäin ois. Käviskö se?
Eikö maizena ole niinkuin perunajauho? älä laita sitä kauheesti, taikinasta saattaa tulla melko tiivis jos sitä laittaa enemmän ... niin kuin jos täytekakkupohjaan laittaa perunajauhoja.
Haha, sitä mäkin vähän ajattelin (kun tarkemmin ajattelin)! Eli taidetaan mennä vehnäjauhoilla, kun ei oikein muitakaan kaapista nyt löydy... Kiva kun pistät reseptejä aina välillä, kiehtovia juttuja!
Ihan erilaiselta mun zljevkani näyttää, mutta hyvää tuli! Kiitos ohjeesta :)
Kiva että onnistui, kokeile seuraavalla kerralla polentan kanssa;)
Maistelin kakkua just, on yhäkin hyvää! Ensi kerralla sitten polentaa ja mascarbonea ;)
Mutta jäin miettimään, miksi mun kakku on niin eri näköistä. Meinasitko, että tuorejuusto+hillo+rusinat sekoitetaan keskenään ja laitetaan taikinan päälle? Niin että tortussa on kaksi kerrosta. Tutkin tässä tuota suurennettua kuvaa...
(Sori kun koko ajan kyselen!)
Sammakko, tuossa kuvassa ne on silleen kerroksittain, mutta yleensä se tehdään silleen että tosiaan heittelen sinne lusikalla juustoa tai/ja hilloa, mä laitan harvoin rusinoita koska tytöt ei niistä tykkää kakuissa. Silloin juusto ja hillo uppoaa sinne taikinaan paistettaessa.
Kiitos, Finkinja, olet ihana! Mä sekotin ne sinne sekaan, mutta tuota heittelyä täytyy seuraavan kerran kokeilla... jos ne maistuisivat sillä lailla sattumina. Mielenkiintoista.
Sammakko, no just silleen et on sattumia ... tuota sanaa muuten etsin;)
Lähetä kommentti