keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Vapaapäivän viettoa

On se van kivaa, kun keskellä viikkoa on vapaapäivä:) Työviikko saisi olla tällainen: maanantai ja tiistai töitä, keskiviikko vapaa, torstai ja perjantai töitä ja sitten tietty viikonloppu vapaa;) Siinä ennättäisi levätä kahdesta kiireisestä työpäivästä ja viikonlopun käyttää tehokkaasti lomailuun:)
~~~
Ollaan otettu tämän maan juhlapäivä todella lungisti. Ennen seitsemää päästin koiran pissille ja ruokin kissat. Takas sänkyyn ja peitto korviin. Puoli kymmeneltä heräsin koiran kuonokarvojen värinään oman nenäni edessä, ups!!!!! Ei ole tullut pitkiiiiin aikoihin nukuttua noin pitkään :O Puurot kiehuun, pyykit kuivuun ja kahville.
~~~
Kylä on jo siivottu ja ylimääräiset hajuilmiöt alkavat hävitä. Meitä uhkaa kohta kyllä Napoli-ilmiö!!! Koska on yleinen vapaapäivä eivät roska-autojen kuljettajatkaan ole näköjään tänään töissä, roskisten ympärille alkaa kerääntyä epämääräinen röykkiö kaiken maailman roskaa. Kulkukissat ja koirat ovat ainakin tyytyväisiä;) Mies uhkasi huomenna mennä kuvaamaan nuo röykkiöt ja laittavansa uutisiin!
~~~
Sain sentään ruoan laitettua tänään, muuten aika on todella mennyt sohvan pohjalla. Silmiä on koskenut jo pari päivää ja oli ihan pakko leputtaa niitä ruokailun jälkeen. Ja sit olikin vaikeeta lähteä liikkeelle ... tai mihis mulla on kiire. Komensin tytöt siivoon huoneensa ja tekeen läksyt, huoneissaan olivat ja jotain tekivät ... mitä sitten??
Suunniteltiin miehen kanssa metsälenkkiä, mutta lepäilyn jälkeen ilma oli muuttunut sumuiseksi, sateiseksi ... Ja mä kun olisin niin mielelläni mennyt kuvailemaan syksyn tunnelmia tuonne metsään. Tein sitten parin metrin kävelylenkin pihalla :)
~~~
Könysin iltapäivällä esikoisen viereen sängylle, katseli omassa huonessa telkkua. Yritin saada henkevää keskustelua aikaan kaikesta mikä häntä vaivaa tai ei vaivaa, mutta vastaukseski tuli vaan: "Mama, šta ti je, pusti mi na miru!!! Äiti,mikä sulla on, anna mun olla?" Eli se siitä juttutuokiosta! Olin niin ajatellut pitkää, henkevää keskustelua teinin ja äidin välillä:/ Yritän toisen kerran uudestaan, en luovuta;)
~~~
Asetin silityslaudan sohvan eteen, en voi mennä sohvalle huomaamatta silitysrautaa ja -lautaa, pakko silittää, mulla ei ole huomiseksi työvaatteita. Ja hiukset pitäis pestä ...... jo on ventti olo!!!

3 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Nuorten kanssa keskusteleminen ei varmasti aina ole helppoa, mutta varmasti sinnikäs yritys palkitaan ja uskon että tykkäävät kuitenkin että heidätkin huomioidaan ja ollaan kiinnostuneita heistä. Vaikka näytetäänkin välillä muuta.

MaaMaa Maailmalla kirjoitti...

Oon samaa mieltä, että työviikko pitäisi ehdottomasti olla vain 4päiväinen. Keskiviikko vapaaksi, kiitos! :)
Mun veljentytön (15v) saa vaivihkaa puhumaan kun sen vie "puolueettomaan" paikkaan ja kun yhdessä tehdään jotain, esim ruokaa. TV:n ääressä se ei puhu ja sen huoneeseen ei saa mennä.

Hei, huomenna alkaa jo viikonloppu!
IHANAA :)
Terkkuja smaragdi-saarelta! :)

finkinja kirjoitti...

maamaa maailma, meidän tytöt ovat yleensä todella avoimia, kertovat välillä ehkä liikaakin asoita joita mun ei tarttis edes tietää. Nyt olisin vaan halunnut jutella syvällisiä pitkästä aikaa;)