maanantai 13. lokakuuta 2008

Sunnuntaisella kävelylenkillä


Tehtiin eilen pieni kävelylenkki miehen ja koiran kanssa meidän metsässä. Meillä on todella hyvä metsäreitti, kolme erilaista patikointireittiä, kaikki merkattu ja hyvässä kunnossa. Erääseen kohtaan on tehty koululaisille (ja tietysti kaikille muille metsässä liikujille) "Ekoreitti" jonka varrella on merkitty eri kasvien ja puiden nimiä. Keskellä reittiä on laitettu penkit ja pöytä, siellä on alaluokkalaiset monta kertaa käyneet retkellä ja pidetty oppitunteja;) Joka syksy ja talvi (riippuen ilmoista) alaluokkalaiset käyvät viemässä metsäneläimille kuivaa leipää, juureksia ym syöttöpaikalle. Muuten metsän eläimistä huolehtivat metsästäjät.

Yleensä metsässä saa melko rauhassa kävellä, ainakin keskellä päivää vastaan tulee vain harvoja lenkkeilijöitä tai pyöräilijöitä. Eilen siellä oli todella kauhea ruuhka!!! Lämmin ja kaunis ilma oli houkutellut perheitä, kuntoilijoita, koiraihmisiä ja rakastuneita pareja keskelle metsää:)

10 kommenttia:

ebrufin kirjoitti...

Teilla siella onkin kivan vihreaa. Meilla se alkaa vasta kun on kunnolla sadellut;)

Tulee ikava metsaan...

Minna kirjoitti...

Niin kaunista siellä teillä! Mä tykkään myös samoilla metsissä ja vainioilla meidän miniotuksen kanssa.

Noista rakastuneista pareista tulikin mieleen, että täällähän niitä saattaa kesällä nähdä pitkin viljapeltojamme...krmmmh... ;)

yaelian kirjoitti...

Kauniit kävelymaisemat kuvien perusteella! Ja hauvelinne on suloinen.

yaelian kirjoitti...

Kauniit kävelymaisemat kuvien perusteella! Ja hauvelinne on suloinen.

Marjut kirjoitti...

Kaunis metsä, ihana varmasti kävellä siellä. Minäkin tykkään metsäkävelyistä ja onhan siellä romanttistakin;)

Susanne kirjoitti...

Tuo "Ekoreitti" kuulostaa ihan samalta kuin luontopolut Suomessa. Siellä näyttää olevan kivoja metsäreittejä. Metsässä käveleminen on yksi parhaista asioista mitä tiedän.

MaaMaa Maailmalla kirjoitti...

Ihania syksykuvia! Melkein pystyn haistamaan syksyisen metsan tuoksun noista otoksista.

finkinja kirjoitti...

Ebrufin, meillä on täällä vielä vihreää mutta kun ajaa tunnin verran alaspäin = etelään tulee heti karumpaa ja kuivempaa. Tuo vastapuoleinen vuori vetää kosteutta ja sateita puoleensa.

Minna,
täällä rakastuneet parit menee autolla metsää ;D Tai sitten tuolla mantereella maissipelloille ;D Se saattaa olla hieman keljua:)

Yaelian, marjut ja Susanne,
Tuo metsäreitti on todella kiva nykyään. Tietä on kunnostettu ja levennetty, kaikki reitit merkattu ym.

Maamaa maailmalla,
metsän tuoksu on kyllä ihana. Rakastan merta ja sen tuoksua, mutta välillä syksyinen metsä tai sateen jälkeen tuoksuu todella hyvälle ja raikkaalle.

mamãe kirjoitti...

Ihanat metsakuvat. Metsassa kavelysta ja muutenkin luonnossa olemisesta nautittiin lasten kanssa kesalla. Taalla kun toi metsa on niin tiheaa popelikkoa, ettei sinne oikein voi lahtea kavelemaan...

finkinja kirjoitti...

mamae, Suomen metsät on niin hyvin hoidettuja ja muutenkin niissä on kiva kävellä. Täällä on joissakin paikoissa todella pusikkoa, ei ole hakattu puita vuosikymmeniin!