tiistai 14. lokakuuta 2008

Kivilouhimo


Ei älkää pelästykö, ei tämä ole Goli otok enkä ole pistänyt pystyyn pakkotyöleiriä! Naapurin sedät on vaan tulleet apuun kivilouhimolle;)
Meillä tätä kiveä riittää, sitä on joka puolella eikä loppua tule! Mies on tehnyt melkein kaikki kiviseinät tontilla, jos ei ihan alusta saakka niin on sitten hajottanut ja korjaillut. Nyt sairastumisen jälkeen maha ei anna tehdä tuollaisia hommia ja niinpä mukavat tuttavat tulivat hoitamaan hommia.

Yläkuvassa V. muotoilee kivet sopivan muotoisiksi ja kokoisiksi ja tulee niistä jatkamaan grillikatoksen pientä kiviaitaa. Alakuvassa on yläkerran "apartmanin" terassi jossa oli aikaisemmin vanhan kivitalon seinäkiviä. Nyt naapurin setä on muutaman päivän ajan hajoitellut niitä valtavalla lekalla ja tuossa on tulos: mieletön kivikasa joka pitää saada jollain ilveellä alas tielle ... eihän tuossa ole kuin 5-6 metriä korkeutta, taas joutuvat kehitteleen jonkun hissisysteemin;)

On se kumma miten noin pienessä ja vanhassa ihmisessä riittää sisua. Tämä alakuvan setä on hakannut meillä talven polttopuut, kääntänyt kasvimaata, auttanut anoppilassa puuhommissa, hajoittanut mielettömiä kivenjärkäleitä ... Taitaa olla se, että on tottunut nuoresta pojasta asti tekemään ruumiillista työtä ja jatkanut samaa rataa vaikka vuosia on tullut lisää...

7 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Ihania naapureita teillä!!

Ja miten jaksaviakin.

Meillä kävi aikanaan jalkakäytävää sementoidessa niin, että piipahdin vain hetkeksi muualla (kun piti vahtia ettei kukaan tallo sitä) ja jo oli joku eläin sekä lapsia pomppinut sen ihan kuopille.

Tulin pihalta hakemaan tarvikkeitta millä tasottaisin sementin ja palasin ulos kadulle missä naapurin mies olikin jo tasoittamassa sitä. :) Hyvät naapurit ovat kullan arvoisia!

sirokko kirjoitti...

Ahaa, siis tämmöinen kivilouhimo täällä, arrrgh!
En kyllä ymmärrä miten joku pystyy käsipelin louhimaan minkäänlaista kiveä, hirveät voimat tarvitaan. Tuollaisten lohkareiden siirteleminenkään ei ihan köykäiseltä mieheltä onnistu.
Ihanat naapurit teillä!

elsi kirjoitti...

Kroatia on kiven alkumaa ;o)
IHANIA naapureita. Ihan sydäntä lämmittää. Voit antaa sen mun rakiryypyn kyllä tuolle papparaiselle mielihyvin ja lämmöllä. :o)
Sää on säilynyt kauniina?
Meillä on tällä oikein ihana intiaanikesä vai miksi sitä suomeksi sanotaankaan? Kun on lähes 20 astetta lokakuussa ja aurinko paistaa pitkin päivää.
Ihana syys siis. Saas nähdä millainen on keli kun suomen vieraani tulee. Näin muuten plondi liikkeessä siellä teillä HAPANKORPPUJA sullahan menee hyvin ;o)

Inkivääri kirjoitti...

Onneksi on tuollaisia ihmisiä olemassa:) Ihania kivikasoja, noista saa vaikka mitä aikaiseksi!

Anonyymi kirjoitti...

Kiviaitoja oli paljon (siis todella paljon) Dalmatianmeren saariston saarissa. Kaiketi jokainen saarelainen aitaa oman oliivipuu- ja viiniköynnösalueensa ja tielle päin sitten vaan asentaa portin. Asunnot heillä on rannan tuntumassa olevissa kylissä. Kiva postaus ahkerasya ammattimiehestä! t ano

finkinja kirjoitti...

Marita, on sullakin hyvät naapurit:) Meillä kissat jättää jälkiä joka paikkaan missä on tuoretta sementtiä.

Sirokko, tuossa kivenlouhinnassa tarvitaan kuulemma enemmän havaintokykyä huomata mistä kohtaa se kivi halkeaa lyödessä, vähemmän tarvii voimaa. Mä olen alkanut ihaileen täällä kaikkea mikä on kivestä käsin tehty ... siinä tarvitaan tarkkuutta ja taitoa tehdä vaikka kivestä pallo tai astia!

Elsi, juu annoin jo pari ryyppyä, ehkä sen takia homma loisti niin hyvin:)
Meillä on vielä tänään kaunista mutta huomisesta on luvattu sadetta ja viikonlopuksi kylää mutta kaunista.
Mä ostin just eilen Finncripin hapakorppupaketin;)

Inkivääri, meidän ihan lähinaapurit eivät ole kivoja, olemme melkein sodassa heidän kanssa. Mutta kaikki muut tällä tiellä ovat todella mukavia, aina autetaan toisia miten vaan voidaan.

Marjut kirjoitti...

Kyllä teillä tosiaan on hyviä naapureita:)