torstai 16. lokakuuta 2008

Sumua kukkulalla


Tältä näytti iltapäivällä meidän tulevasta makkarista kuvattuna. Sumu ja sade laskeutuivat kukkulalle eikä illalla nähnyt muutamaa metriä eteenpäin.
Koko viikon on ollut mitä ihanin syyskeli. Kaivoin sandaalit takaisin kenkähyllylle, t-paidat kaapin takaosasta, istuskelin terassilla, kastelin kukkia .... en tehnyt mitään tähdellistä, iltapäivät töiden jälkeen on vain mennyt hujauksessa ohi. Aurinko ja lämpö pidensi päiviä, mutta nyt on taas tiputtu korkealta ja kovaa!
Kuudelta aamulla on todella vaikeaa kömpiä pimeässä lämpöisestä sängystä ylös. Miten tekisi mieli kaivautua miehen kainaloon takaisin ja viettää lomapäivä. Mutta ei - töihin vaan ja kiireesti!

Eilen kävin nuorimmaisen luokanvalvojan luona infossa. Muuten ihan hyvä tilanne, paitsi että tyttö on pikkaisen löysännyt opiskelutahtia eikä haluaisi enää mennä saksantunneille:/ Saivat uuden opettajan ja hänellä on uudet menetelmät ja systeemit, entinen 5 oppilas ei tunnu osaavan enää mitään. Nuorimmainen haluaisi todella lopettaa saksan opinnot, mutta se ei onnistu ihan niin helposti. Saksa on hänellä valinnaisaineena ja jos haluaa jostain syystä lopettaa opiskelut pitäisi kirjoittaa kirjallinen "pyyntö/molba" ja esittää erittäin hyvät syyt keskeytyksestä. Yritetään nyt tsempata minun ja miehen avustuksella ja jutellaan opettajan kanssa. Ei ole kuulemma meidän tyttö ainoa jolla ei mene yhtä hyvin kuin viime vuonna tuo kieli, on kuulemma kaikilla vaikeuksia. Mutta se taitaa vaan johtua uudesta opettajasta ja hänen opetustyylistä.

Jäätiin eilen illalla erään toisen äidin kanssa infon jälkeen kahvilaan rupattelemaan. Samat murheet heilläkin. Joukkoon liittyi vielä pari muuta äitiä ja tuli taas "paranneltua maailmaa" ja valiteltua teinityttöjen elämänmenoa:) Ja vaihdettua viimeisimmät kylän juorut ja nauratettua tarjoilijapoikia ;

Viikonloppu taas edessa ... miten ihanaa!!! Tämä viikko on ollut jotenkin todella raskas töissä, kaikki valittavat väsymystä. Johtuuko ilmoista vai mistä?

7 kommenttia:

Susanne kirjoitti...

Tuo sumuinen maisema näyttää ihan samanlaiselta kuin meillä täällä Suomessa on ollut useina aamuina.

Ja tuo herääminen aamulla kuudelta ihan niinkuin meillä täällä. Samanlaista näkyy olevan siellä kuin täälläkin :)

finkinja kirjoitti...

Susanne, samanlaistahan se arki on siellä ja täällä:/ Eilen oli ihan toisenlainen ilma, kyllä nuo niin nopeesti muuttuu!

oben kirjoitti...

Mua jäi askarruttamaan se saksanopettaja. Olisiko mahdollista vaikka vain kautta rantain kysellä, että onko opetustyylissä jotain sellaista, jonka voisi muuttaa? Ei muuten, muuta harmihan se on, jos teineillä jää hyvä aine kesken pelkän opettajan takia...
Ja itse olen törmännyt oman teinin kanssa siihen, että motivaatio tyssää kuin kananlento ja sen uudelleen saaminen on työn takana. Jotta kannattaisiko yhteisvoimin muiden teinien vanhempien kanssa yrittää muuttaa melkein mahdotonta?

Marjut kirjoitti...

Sumuista huomenta täältäkin, toinen harmaa aamu alkaa. Vaikea tottua taas tähän kun oli niin kaunista täälläkin.
Meillä tytöllä italiassa on vähän sama juttu, viime vuonna tykkäsi ja meni hienosti. Opettaja vaihtui ja tuntuu olevan ihan pihalla. Hän kyllä kirjoitti viikkoraporttiinsa myös tästä ongelmasta, että opettajalla on kyllä tiedossa tuo eikä meidän tyttö ole ainoa jolla tämä ongelma. Katsotaan miten
jatkossa. Meillä vetelee viimeisiä lomapäiviä niin miehellä kuin lapsilla. Maanantaina normaali arkeen:)

elsi kirjoitti...

Minä joka puhun nykyään sakssa arki kielenäni muistan inhonneeni saksan opea ja koko kieltä ;o) Jotain silti jäi kalloon ilmeisesti kun pääsin sen avuin täällä elämisen makuun. Opin kyllä sinä au-pair vuotena eniten , se on selvä.
Tsemppiä pikku K...

finkinja kirjoitti...

Oben/Marjut/Elsi,
pitää ottaa asia puheeksi kielen opettajan kanssa jos ei meinaa alkaa sujua. Nuorimmaisen oma opettaja oli jutellut eilen tytön kanssa ja kehoittanut tyttöä itse juttelemaan opettajan kanssa vaikeuksista. On kuulemma oikein mukava nuori opettaja ja oli kertonut ettei meidän tyttö ole todellakaan ainoa jolla tuntuu olevan vaikeuksia tänä vuonna.
Ovat tainneet päästä aikaisemmin helpommalla ja nyt sitten uusi opettaja on ottanut hieman kovemman tason.
Yritetään saada asia hoidettua enemmällä opiskelulla ja motivoida tyttöä enemmän. Onneksi on sukulaistyttöjä Münchenissä, jos vaikka suostuvat jelppaamaan;)

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään tuosta sumuisesta maisemasta. Kuvasta tulisi kaunis kortti juuri minun makuuni :)

Toivon kaikkea hyvää perheellesi. Sinulle erityisvoimia!
*hali* korndorfin riitalta