torstai 16. lokakuuta 2008

Katastrofi!!!!!Kastanjoita ei tule olemaan tänä vuonna niin paljon kuin aikaisempina vuosina!!! Ovatko nämä ne ensimmäiset ja viimeiset joista voimme nauttia???
Mies tilasi 10 kiloa ystävältään, mutta nyt liikkuu huhu jonka mukaan tämä vuosi on erittäin huono kastanjavuosi eikä kastanjoita ole! Ja ne vähät ovat todella kalliita, melkein kullan arvoisia.
Miten käy meidän kastanjailtojen? Ei tule olemaan niitä kotoisia kylmiä syysiltoja jolloin ulkona kylmä tuuli puhaltaa ja sisällä tuoksuu paahdetut kastanjat ja lasissa punertaa hyvä viini...

9 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Voi harmi - kastanjat ovat kyllä hyviä. En ole edes nähnyt niitä täällä, mutta ainakin Saksassa oli paahtajia kadunkulmissa. Ja kotona takkatulen ja viinilasin kera kuulostaa jo tosi suloiselta ja romanttiselta:)

anumorchy kirjoitti...

Voi voi! Taalla niita jo taisin kaupassa nahda joku paiva sitten, mutta nayttivat jotenkin pienilta enka sen vuoksi ostanut. Ovat kai meilla tuontitavaraa, en tieda mista. Taytyy kysya.

Marjut kirjoitti...

Voi harmi jos noin on:( Täällä näkyi kaupassa olevan myös paketteja, mutta en kyllä ostanut. Täytyykin katsoa mistä ovat tulleet.

Minna kirjoitti...

20 vuotta minun pitää asua täällä ennenkuin edes TAJUAN koko kastanja-asian ;D Eli onhan niitä myytävänä meidän lähikaupassakin... mie niistä ole tajunnut mitä ne on tähän asti ja mitä niistä vois tehdä ;D ;D

elsi kirjoitti...

ONNEKSI emme saaneet syötyä teidän kastanjoita. Jäi enemmän teille. ;o)
Hyviltä näyttävät. Ne muuten kuuluvat myöskin villiruokaa. WILD Essen. Siis kauriin, saksanhirven , villisian yms seuralaiseksi. Osin hillottuina. Samalle lautaselle kuuluu sitten puolukkahilloa ja späzlejä seka punakaali höystettä.NAMI

finkinja kirjoitti...

Hei kaikki, kastanjat tuli syötyä eikä uusista ole tietoa:/
Jotenkin on tottunut jo noihin kastanjoiden paahtamiseen syksyisin, se on jo osa syksyä ja outoa jos niitä ei ole.
Onhan täälläkin muualta maasta kastanjoita myynnissä (ei siis tänä vuonna) mutta eivät ole niin hyviä kuin paikalliset. Ja sitten taitaa olla Unkarilaisia ym, ja valmiina tahnana jota voi käyttää leivonnaisiin tai jälkiruokiin.

sirokko kirjoitti...

Ai joko se on kastanja-aika. Me on ennen poimittu niitä vuorilta suoraan luonnonvaraisista puista ja hyviä ovat olleet. Muutamaan vuoteen ei olla käyty, liekö jo puutkin hävinneet uuden asutuksen alta.

Marjut kirjoitti...

Katsoin kaupasta ja nyt oli tullut irtomyyntiinkin niitä, Italiasta ovat tulleet. Hinta oli pikkasen alle 6 euroa/kilo.

finkinja kirjoitti...

Sirokko, käy tarkistamassa asia ja kerro millaisia ne on siellä;)

Marjut,
no ne on pikkasen kalliimpia kuin täällä. Tänä vuonna ovat tosi kalliita eli siinä 5 euran paikkeilla, yleensä ovat sesongin aikana joku 2-3 euroa.