perjantai 26. syyskuuta 2008

Perjantaipäivää ja sairastelua


Olin tänään omalääkärillä hakemassa antibiottikuuria, kun nuorimmainen soitti kännystä ja valitti pääkipua. Oli kuulemma lähtenyt koulusta kotiin päin. Kotona ennätin antaa lääkettä ja sitten juoksi jo vessaan. Parin tunnin nukkumisen jälkeen on maistunut ruokakin ja tuntuu neiti olevan jo ihan pirteä. Mikä lie pikaviirus kyseessä.
~~~
Käytiin kaikki kolme (mies, esikoinen ja minä) verikokeessa: kaikilla hyvä veri ja ollaan terveitä, mieskin niin terve kuin tuossa tilanteessa voi olla;) Veriarvot ovat hänellä paremmat kuin viimeksi, mitä tuo sitten tarkoittaakaan? Ensi viikolla on hoidot, kysykööt siellä viisaammilta.
~~~
Itse kävin eilen "keuhkolääkärillä/pulmologilla". Se oli taas sarjasta "näin täällä tehdään" ... Omalääkärini oli antanut lähetteen ja selittänyt missä se on. Mies lähti mukaan, mua odottaessa hoiti omia asioita kaupungilla. Rakennus on kolmikerroksinen, vanhan tyylinen (mies sanoi näyttävän samalta kuin hänen nuoruudessa) kuitenkin rempattu. Menin ilmoittautumaan ensimmäiselle luukulle:
- Mikä näistä kolmesta on teidän etunimi ja mikä sukunimi?
- Minulla on kaksi etunimeä ja yksi sukunimi.
- Aha ?????
-Olkaa hyvä ja odottakaa kunnes teidät kutsutaan.
Istuin ja odotin, kukaan ei selittänyt mitä tulee tapahtumaan...
- Rouva Š. olkaa hyvä ja menkää kabinet A ja riisukaa yläosattomaksi ja ottakaa kaulaketju pois.
Siinä vaiheessa alko raksuttaan, että ehkä menenkin ensin röntgeniin. Menin siis kabinettiin ja riisuiduin. Istuin yläosattomana metrikertaametri huoneessa ja tunsin oloni jotenkin hölmöksi.
- Rouva Š. olkaa hyvä ja tulkaa tänne. Asettukaa tuohon, laittakaa leuka koloon. Vetäkää henkeä ja olkaa hengittämättä kunnes sanon että saatte hengittää... Valmis .... odottakaa ulkona.
Ei siis minkäänlaista ystävällistä sanaa aamutuimaan, hommat hoidetaan tehokkaasti ja ilman turhia selittelyjä!
Odotin taas odotushuoneessa (siis puin päälleni), sain kuvat ja seuraavaksi piti mennä yläkertaan luukulle 1. Siellä oli ihmisiä tupa täynnä ja taas odottelin kunnes pääsin antamaan lähetteen ja kuvat luukulla olevalle ystävälliselle sairaanhoitajalle. Kymmeniä kysymyksiä ja taas odottelua.
Sairaanhoitajan kanssa menin puhaltamaan tuubiin ja tämä hoitaja olikin todella puhelias ...
- Kyllä on kumma päivä, taitaa alkaa sataa kun pää on niin kipeä. Aiheuttaako teille säänvaihdokset pääkipuja? Voinko kirjoittaa koneeseen pelkästään tämän ensimmäisen nimen, on muuten niin pitkä? Onpa outo nimi, oletteko jostain muualta tänne muuttanut? Ai Suomesta, kuinka kauan olette olleet jo täällä? No sehän on pitkä aika, tehän olette jo sitten ihan meikäläisiä ... ja puhuttekin niin hyvin kroatiaa:) Mikäs ero on Suomen ja Kroatian välillä? Suomi taitaa olla paljon tasasempaa? ....
Välillä onneksi saatiin hommat hoidettua ja keuhkojen tilavuus mitattua. Ja taas odottelin odotushuoneessa lääkärille pääsyä. Ja se kesti!!! Ihmisiä tuli ja meni, onneksi jono sentään meni eteenpäin. Lääkäri ilmestyi toisesta kerroksesta ja meni vessaan :) Lääkärin kiivetessä takaisin omaan kerrokseensa, sairaanhoitaja työnsi paperini käteen ja kehoitti seurata lääkärisetää.
- Mikäs teitä vaivaa? Näyttää olevan kaikki ihan hyvin. Onko yskä jo loppunut? Ai ei ole. Oletteko syöneet viimeksi saamanne antibiottikuurin loppuun asti (se oli viime kevättalvella)? Sehän pitää ottaa aina loppuun asti.
Ennätin vain myönnellä ja valitella vielä jatkuvaa yskää ...
- Hoitaja sanoi teidän olevan Suomesta. Olen kuullut siellä olevan todella kaunista, kyllä minun pitää sinne mennä joskus. No niin, saatte lisää antibiotteja. Näkemiin!
Siis joo, eipä paljon kysyttyä sen enempää, tabletteja kouraan ja ystävällinen hymy kun kerran olen Suomesta!!
Eli nyt taas tabletteja naamaan ja toivotaan yskän häviävän. Saattaa kyllä hävitä kaikki muu kuin yskä:)

2 kommenttia:

elsi kirjoitti...

Pikaisia paranemis säteitä kaikille sairastupaan. Onneksi synttärit oli jo.

finkinja kirjoitti...

Elsi, niin just - hyvä että synttärit oli ja meni. Tuo tauti meni todella nopeesti ohi, saatto olla kyllä ihan vaan väsymyksestäkin johtuvaa.