tiistai 16. syyskuuta 2008

Kuokka ja sisu

Joka paikkaa jomottaa, jotenkuten sormet onnistuvat naputtamaan näppäimistöä, olen löytänyt tänään lihaksia joita en edes tiennyt olevan ruumiisani!!
Puolet päivästä olen kaivanut kukkapenkkejä. Siis todella kaivanut! Sain päähäni kaivaa muutaman kymmenen vuotta vanhan ruusupuskan ylös kukkapenkistä ja laittaa tilalle hibiskus ja oleanderin. Tiesin kyllä, että se on melko suuri homma. Yleensä kaikki kaivuuhommat ja suuremmat askareet on tehnyt mies, mutta nyt hän ei saa kaivaa. Eli homma jäi mun harteille. Kannoin kellarista kaikki mahdolliset työkalut: lapio, hanko, hakku, kuokka .... puuttui vaan se Jussi ja Sisu .... tai sisua oli kyllä omasta takaa:)
Onneksi naapurit eivät kuulleet suomenkielistä kiroiluani ja komentelua ruusupuskien lomassa, olisivat varmaan miettineet että olen lopullisesti pimahtanut. Taisi auttaa se itsekseen höpöttely, kun sain kun sainkin kaikki haluamani ruusut ja vanhan laventelipensaan kaivettua. Välillä piti keskittyä tasapainon ylläpitoon etten tippunut pää edellä tielle. Kukkapenkki on meinaan kahden metrin korkeudella tien laidassa. Ilahduttelen ohikulkijoita näin syksyisin ja keväisin pyllistelemällä pensaiden välissä hikisenä ja punaisena :D
Tuohon hommaan alkaessa ajattelin vain kaivaa ne vanhat ylös ja istuttaa uudet tilalle. Mutta ei se käy niin helpolla ... kun kerran kaivoin vanhat pois, piti se kohta sitten muutenkin siivota rikkaruohoista; viereiset rosmariinipensaat piti leikata; siirtää krookuksen mukuloita pimeistä paikoista paremmin esille ... homma jäi auttamattomasti kesken!
Jätin työkalut, multasäkit ja kasvit keskelle pihaa .... homma jatkuu huomenna!

9 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Voi kun olet ollut ahkerana:) Itse en ole taas saanut mitään ulkosalla aikaiseksi, kasvimaalle olisi pakko mennä vähän ruokkoamaan taas, ehkä huomenna;)

ii kirjoitti...

Me saatiin eilen vihdoinkin kannettua puutarhahuonekalut pihalta kellariin. Vastahan ne ovat lionneet syyssateissa pari kuukautta. Ei puhettakaan että jaksaisin mitään muuta siellä kuoputtaa.

Allu kirjoitti...

Jos teillä loppuu hommat kesken, niin tervetuloa meille kuokkimaan.

Inkivääri kirjoitti...

Tuttua tohinaa - multapussit on minullakin tuolla levällään ja juuri sain aamulenkkikaverilta pussillisen päivänkakkara 'Little Princess':n taimia, kun hänellä oli liikaa levinnyt eikä jaksa tehdä enää uutta penkkiä. Olen hälle sanonut, että aina saa tarjota minulle ennen roskiin heittämistä8)

finkinja kirjoitti...

Marjut, meidän kasvimaa on viidakko. Tänä kesänä siellä kasvoi kaikki todella huonosti. Ja nyt ollaan annettu sen olla ihan rauhassa, anoppi kasvattaa ja hoitaa omaa kasvimaata, sieltä riittää meille kaikille:)

Ii, ilmat ei tosiaankaa ole tainnut suosia teitä:(

Allu, kyllä taitaa meillä hommia riittää. Voishan se olla että vieraassa paikassa nuokin hommat sujuis paremmin;)

Inkivääri, mä olen sanonut tutuille kanssa että tänne vaan kaikki ylimääräiset taimet. Aina löytyy tilaa niille:)

anumorchy kirjoitti...

Mina niin kaipaan omaa puutarhaa, seka hyoty- etta koristekayttoon, vaikka lapsena lantuntaimien harvennus olikin inhokkipuuhaa. Nyt on vaan tuo parveke, eika siella oikein perunaa ja porkkanaa viitsi kasvattaa...
Kiva kun jarjestat ilmaista viihdetta naapureillesi!

finkinja kirjoitti...

Anumorchy, pitäähän sitä naapureita ilahduttaa kun elämä on muuten niin tasasta :D Nyt menen taas kuokkimaan;)
Mä vannoin lapsena etten aikuisena omista minkäänlaista kasvimaata ja tässä sitä ollaan:)

anumorchy kirjoitti...

Jouduitko sinakin harvennushommiin?

finkinja kirjoitti...

anumorchy, no joo!!! Harventamaan, istuttamaan, kaivamaan, kitkemään.... mitä ei jouduttu tekeen!!!