torstai 4. syyskuuta 2008

Hikeä ja villasukkia

Heräsin tänään hikisenä, tulin hikisenä töihin, hikoilin koko päivän töissä, hikoilin kotona .... tänään on todella hikinen ilma!!!!!!!!! Ja sumuinen!! Aamulla seistemältä tuntui siltä kuin olisi jo loka- marraskuu ja vettä saattaisi ryöpsähtään niskaan millä hetkellä tahansa. Vain kuumuus pilasi syksyisen tunnelma. Kosteusprosentti läheni kahdeksaakymmentä, tältä kai tuntuu jossain kaukoidän maassa.
Viikonlopuksi on luvattu huippulukemia, erittäin kuumaa, sunnuntaina jopa +35! Ja me tyhjennettiin allas jo eikä ennätetä rannalle viikonloppuna. Tai siis minä ja mies ei ennätetä, menkööt tytöt jos heillä on seuraa.

Töissä on mielettömän kiirettä ja kuumaa. Työkaverin kanssa pyyhittiin hikeä ja haukottiin henkeä kuin kalat kuivalla maalla. Jos tämä työtahti tulee jatkumaan samanlaisena, alan etsiä uutta työpaikkaan! Ei ole enää normaalia! Yritetään puhua pomolle järkeä päähän, että palkkais vielä yhden työntekijän neljäksi tunniksi. Mutta epäilen kyllä, saattaa vain sanoa ettemme vielä täytä kaikkia normeja ja niiden normien mukaan meidän pitäis kattaa 100 lasta!! Sais kyllä tulla seisoon sinne jonnekin nurkalle kahdeksaksi tunniksi ja näkis miten juostaan koko päivä tukka putkella!
Onneksi mulla on takataskussa se kesäloma:) Vielä kaksi työpäivää ja sitten lomalle. Hikoilkoot muut siellä munkin edestä, mä laulan vaan Summer Holidaytä ;)

Huomenna tulee Suomivieraita kylään. Joudun toimimaan tulkkina, emäntänä, pr-naisena ... Onneksi viikonloppu ei tule koko ajan oleen kauhean virallista vaan voin ottaa iisisti suurimman osan ajasta ja höpötella tavalliseen tapaan:) Sunnuntaina pitää kyllä esittää fiksua ja filmaattista, joudun vieraiden kanssa kaupunginjohtajan kanssa lounalle!!! Ja sen jälkeen on kello kolmelta tapahtuma jossa suomalaiset esiintyvät. Kuulin tänään, että mun pitäis kääntää pieni tervetuliaispuhe tai ainakin muutama lause yleisön edessä *käääkkkk* Mä inhoon sellasia tilaisuuksia!!! En voi sille mitään, että menen ihan lukkoon ja punastun tuollaisissa tilanteissa. Voin höpöttää ja tulkata keskusteluja, mutta jos joudun sen tekeen esiintymislavalla .... APUA!!!
Onko viisaammilla, kaiken kokeneilla neuvoja? Miten selvitä tilanteesta kunnialla, ilman että punastun korvannipukoita ja kaulaa myöten? Taidan pukea poolopaidan päälle ja laittaa aurikolasit silmille. Lasit kyllä kävisi aurinkoisena päivänä, mutta saattais olla oudon näköistä jos hikoilisin poolopaita päällä helteessä. Mutta voisin sen selittää olevan suomalainen tapa, niin kuin sukat jalassa nukkuminen :D

Olenko muuten harvinainen tapaus vai löytyykö muualta maailmasta ihmisiä (tarkoitan tässä tapauksessa naispuolisia henkilöitä) jotka käyvät nukkumaan sukat jalassa? Ei väliä ovatko sukat villasukat, puuvillasukat, silkkisukat ... kunhan ne on jonkinlaiset sukat. Mulla on sellanen tapa, että kylmällä ilmalla, talvella saatan laittaa sukat jalkaan nukkumaan mennessä. Saan paremmin unen ja sitten yöllä joskus revin ne pois. Ja joskus rasvaan jalat ja laitan puuvillasukat:) Mies on ihmetellyt tapaani ja selitin sen olevan perinteinen itä-suomalainen tapa :D Nykyään ei mene enää täydestä ja olen kuulemma erittäin ei-seksikäs ne jalassa. Olen yrittänyt etsiä seksikkäitä lämpimiä sukkia, mutta täällä kaupoissa ei ole sellaisia tarjolla :) Joten kun tiedän miehen menevän samaan aikaan nukkumaan, jätän sukat laatikkoon ja toivon hänen lämmittävän jalkojani;)

17 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Huh, ymmärrän täysin, täälläkin on sellaisia kosteusprosentteja tähän aikaan vuodesta, vie koko puhdin pois.Toivottavasti pian viilenee siellä teilläpäin ja myös täälläpäin...Minäkin muuten joskus nukun sukat jalassa, mutta talvella sen takia kun on kylmä...
Toi tilaisuus Suomi vieraiden kanssa kaupunginjohtajan kanssa kuulostaa ihan kivalta.Ole vaan ihan oma itsesi äläkä turhaan jännitä, niin se varmaan menee ihan ok, se tervetuliaispuheen käännös.

sirokko kirjoitti...

Meille on luvassa huomiseksi lähes 40 hikistä astetta, kosteusprosentit on ollut samoissa kuin teilläkin.ja pitäisi hikoilla suljetussa lentokenttähokkelissä, ei ilmastointia ja peltikatto, läkähdyttää jo valmiiksi.
Sukat jalassa ihan hirvittää näillä helteillä, minä henkgitän jalkojeni kautta.

Kuulun myös noihin estradikammoisiin, jotka punastelee helposti. Ei muuta neuvoa kuin sinne vaan omana itsenä ja mielessä se, että ammattinäyttelijätkin kärsivät esiintymispelosta. Mukava päivä luvassa,tsemppiä!
.

henna kirjoitti...

Joo, aurinkolasit päähän ja sitten vaan sanot, että tulipas poltettua naama sun muut auringossa eilen :)

Kaarina kirjoitti...

On tosi vaikeaa päästä uneen, jos jalkoja palelee! Siksipä minäkin kylminä iltoina laitan villasukat tai pörrösukat jalkaan nukkumaan mennessäni, ja potkaisen sitten jossain välissä yöllä ne pois. Ja kyllä minäkin koen, että sukat jalassa nukkuminen on ei-seksikästä, mutta pitääkö sitä joka ilta olla niin seksikäs? Joinain iltoina sukat voi sitten jättää pois ja laittaa vaikka myöhemmin jalkaan, jos vielä sitten tarvitsee...

Anonyymi kirjoitti...

Ita-suomalainen tapa todella tama sukat jalassa nukkuminen ;D. Samaa harrastaa tamakin taalla ;).

Esiintymiskammoisille ei ole muuta apua kuin asian harjoitteleminen eli mita useammin esiinnyt sita vahemman pelkaat esiintymisia. Terveisin kokemuksesta oppinut Tuula

oben kirjoitti...

Ilmottaudun unisukkien käyttäjäksi talvisaikaan.

mamãe kirjoitti...

Heh, tervetuloa Amazonasin ilmastoon! Meillä lähes ympäri vuoden kosteusprosentti 80-100 ja asteita yli 30 :) Kohta sinne taas päästään hikoilemaan...

Jopa Amazonasilla nukun lähes aina sukat jalassa, seksikästä tai ei :)

Tsemppiä siihen tulkkaamiseen. Muakin jännitti ensimmäisillä kerroilla tosi paljon ja muistan katsoneeni yleisön yli vastapäistä seinää. Nykyään annan katseen kiertää enemmän mutta silloin alussa se auttoi.

ii kirjoitti...

Tämä Etelä-suomalainen on joskus jopa nukkunut muuten alasti mutta villasukat jalassa. Silloisen poikaystävän mielestä se oli hyvin seksikästä.

Varsinkin talvisin saatan joskus nukkua jopa karvatöppöset jalassa. Ei tarvitse miettiä, ylettyykö peitto varpaille. Meidän talossa on talvisin OIKEASTI kylmä... Mutta löytyy siihen sekin hyvä syy, että kissa herättelee toisinaan aamuyöllä varpaista nipistelemällä. Pure töppöstä, kissa! :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Vasta löysin tämän blogin, onneksi kuitenkin edes nyt! Yksi parhaista ystävistäni, lapseni kummi on Kroatialainen ja asuu Zagrebissa. On kiva oppia blogisi kautta hieman enemmän hänen kulttuuristaan näin suomeksi :-). Kysyisin samalla neuvoa. Olen ensi viikolla menossa mieheni kanssa konferenssiin Portoroziin. haluaisin samalla reissulla käydä katsomassa ystäväni juuri syntynyttä vauvaa- mikä olisi paras tapa mennä Portorozista (tai Ljubljanasta, jonne/ josta lennämme)Zagrebiin? Meillä on vain päivä aikaa, mikä on tietysti vähän hölmöä, mutta olisi niin sääli jos ei näkisi pientä nyyttiä kun kuitenkin suht lähellä ollaan...Kaikkea hyvää ja varsinkin terveyttä perheellesi!! Seuraan varmasti kuulumisianne jatkossakin! Ystävällisin terveisin, Annika

M. kirjoitti...

Jep, nukun sukat jalassa lähes vuoden ympäri! Ala-asteen musiikinopettaja iskosti mieleeni kaksi asiaa, joista ensimmäinen on palleahengitys ja toinen sukat jalassa nukkuminen. Open mukaan unisukat pitävät äänen kirkkaana. Tosin ääreisverenkiertoni on nykyisin niin surkea, että sukat etsiytyvät jalkaan ihan vain mukavuussyistä. :D

Leea kirjoitti...

Jos jalkoja palelee niin silloin ei kyllä nukkkumisesta tule mitään! Sukat jalassa nukkui myös itä-suomalainen sisareni HÄÄYÖNÄÄN... Järkevyys ohittaa romantiikan 6-0. Ihanaa, jos mies lämmittää varpaasi, meillä ei sellainen onnistu :-(

Onko muuten kuivat kantapäätkin itäsuomalainen ominaisuus vai onko sitä muissakin kulttuureissa? Mitenkäs silloin jalkojen rasvaus hoidetaan; sukkien kanssa illalla vai ilman sukkia?

Esiintymisen aluksi voit kysäistä jännittääkö kuuntelijoita yhtä paljon kuin itseäsi. Se yleensä laukaisee tunnelman ja antaa anteeksi mahdolliset mokat.
Muista hengittää syvään ettei ääni ala pihisemään. Tuo m:n mainitsema palleahengitys rentouttaa hengityslihakset ja antaa myös aivoilel happea.

kirsi kirjoitti...

Taalla myos nukutaan sukat jalassa. Ostin muuten ihania pehmoisia porrosukkia muutamat parit ihan itelleni.

Kiva viikonloppu tiedossa, tsemppia vaan.

ebrufin kirjoitti...

Sukat on mUST nukkumaan mennessa talviaikana:)

Meilla kanssa on tosi kuuma...varjossa naytti klo. 13 aikaan +36 astetta...

Oi syksy tule jo!! Pienia merkkeja esiintyy toki, mutta aina pukkaa tappohelteen paalle:(

Hyvaa viikonloppua!

finkinja kirjoitti...

Hih hih... naureskelen täällä teidän sukkajutuille:D En siis ole yksin maailmassa sukat jalassa:) Pitää kertoa miehelle, että maailmassa on monta muutakin naista jotka ovat koukussa sukkiin;)
Ei näillä hikikeleillä kyllä sukkia oikein tarvita, mutta heti ilmojen viilentyessä pörrösukat ovat IN.

Ii, sun oli paras:D Pitääkin kokeilla ja kysyä mieheltä sen jälkeen ovatko sukat jalassa nukkuminen seksikästä vai ei:)

M. taas yksi syy selittää miehelle sukkien tarpeellisuus. Pitäis hänenkin kokeilla, ehkä olis parempi ääni laulaessa;)

Leea, mä joudun rasvaan jalkoja todella usein, kantapäät ovat kuin raastinraudat. Ja tietty laitan sukat sen jälkeen jalkaan:)

Kiitos kaikille neuvoista tuon esiintymisjännittelyn suhteen. Tiedän etten saa ajatella asiaa etukäteen liikaa, vaan mennä tilanteen mukaan. Turha panikoida etukäteen!!

Annika, tervetuloa mukaan:)
Kaikkein helpointa olis mennä suoraan Ljubljanasta Zagrebiin bussilla tai junalla (http://www.hznet.hr/), se vois onnistua yhdessä päivässä. Vielä jos lähdette iltakoneella Helsinkiin tai tulette Ljubljanaan aamulla. Portorozista Zagrebiin on sitten kai hankalampaa. Meinaatteko vuokrata auton kentältä? Se olis tietty kaikkein kätevintä.
Mukavaa matkaa, toivottavasti pääsette Zagrebiin;)

anumorchy kirjoitti...

Minakin nukun sukat jalassa talvella ja aika pitkalle kevaaseenkin. Loppukevaasta ne onkin sitten ainoa vaatekappale mika mulla on paalla nukkuessa. Ei ole mies valittanut epaseksikkyydesta. Nauraa vaan mun "pyjamaa".

Anonyymi kirjoitti...

luin uutisia ,linj-auto onnettomuus Kroatiassa useita kuollut,nämä aina ikäviä.Eilen oltiin äitin apuna Lappeenrannassa ,käytiin syysmarkkinoilla ,nähtiin Kinskiä ja Kinskin äitiä Marja-liisaa,no sitten tietty siihen tuli lisää porukkaa parhaimmillaan neljähoistä tuttua hopisi varsin.torikokous.Kiva nähdä kamuja .Äidillä saunavasta talkoot tehtiin niitä talveksi ja illalla vielä käytiin heinin perhettä moikkaamassa.Hahaa Anna sukat jalassa nukutaan,kuis sitä muuten uni tulis ja tietty villasuikat.Täällä kanssa märkää ja kosteeta ,metsässä sieniä ja puolukoita mutta ei niitä viitti sateessa kerätä.Kolille ja koko perheelle voimahaleja ja valoisaa mieltä:Utulasta ulkomailta.Bisse

Jonna kirjoitti...

Minä myös sukat jalassa melkein aina, en sentään nyt kun mittari näyttää yli kolmeakymmentä astetta.