perjantai 8. elokuuta 2008

Viimeistä viedään!

Viimeinen sairaslomapäivä tällä erää! Maanantaina pitää virkeänä olla töissä 06.00! Tänään yritin nousta 5.15 ihan harjoittelun vuoksi, mutta kyllä se oli vaikeaa!!!! Painoin pääni takaisin tyynyyn ja huokaisin helpotuksesta: vielä kaksi aamua ennen maanantaita!!

Aamu alkoi kuitenkin melko aikaisin ja kovaan meteliin, kun tuttu setä tuli sirkkelillä sahaamaan talven polttopuita. Esikoinenkin loikkasi sängystään ihmeen virkeenä, ei saanut kuulemma enää nukuttua metelin takia. Kävin itse töissä katsomassa tulevat paperihommat ja tilaukset, onneksi työkaveri olikin hoitanut suurimman osan tilauksista, mulle jää vain tuoreiden aineiden tilaukset.

On se hyvä, että kylältä löytyy aina innokkaita raskaan työn pakertajia. Eräs naapurin setä tuli hakkaamaan sahatut pölkyt ja kylän "yleisapunainen" tuli auttamaan halkojen pinoamisessa. Yleensä mies on itse pilkkonut polttopuut ja me kaikki yhdessä olemme pinonneet ne, mutta nyt mies ei saa muuta kuin leikkiä pomoa ja tarkistaa miten hommat hoituu. Nostan kyllä hattua tuolle naapurin vanhemmalle sedälle, että jaksaa hakata noita puita tuossa helteessä!!! Tänään on todella painostava, hautova ilma. Ukkosta on ilmassa, jossain vaiheessa saattaa rysähtää ja kovaa.Olen käynyt parina päivänä nuorimmaisen ja hänen kaverinsa kanssa rannalla. Vaikealta on tuntunut lähteä helteessä bussilla alas, mutta kyllä on kannattanut! Rannalla ei tunnu niin kuumalta, mereltä puhaltava tuuli vilvoittaa mukavasti eikä iltapäivän aurinko ole enään niin polttava. Monet kerrat aalloilla lilluessa horisonttiin tuijotellessa olen miettinyt miten ihanaa elämä on ja tästä pitää nauttia nyt!!! Mies yllätti meidät eräänä iltana: tuli hakemaan meidät rannalta ja pulahti ensimmäistä kertaa mereen tänä kesänä :) Kunhan vaan ei jää viimeiseksi kerraksi;) Hänen mielestä mereen ei voi mennä uimaan ennen kuin veden lämpötila on +27!! Ehkä ennättää vielä muutaman kerran;)

Olympialaiset alkoivat!!!!! Katselen juuri toisella silmällä avajaisia. Istuin telkkarin edessä tunnin verran ja ihmettelin koko showta. Mahtavat värit ja se täsmällisyys :O Kyllä on taas vaikea seuraavien kisojen järjestäjien keksiä jotain uutta ja ihmeellistä! Ihmettelin Suomalaisurheilijoiden vähyyttä, eikö Suomessa ole enään hyviä yleisurheilijoita tai joukkuepelaajia?? Kroatiasta kisoissa on yli sata urheilijaa .... suurimmat toiveet mitallisijoista on vesipalloilijoilla ja käsipalloilijoilla ja tietenkin maan ylpeys korkeushyppääjä Blanka Vlašić.

9 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Minäkin tykkään että veden lmpötila on parhaimmillaan 27, minimi on 23:)
Paras uima-aika täällä on syyskuussa, jolloin ei enää kukaan paikallinen rannalle eksy, koska kesähän on loppu vaikka lämpöä olisi 40. silloin on vesikin parhaimmillaan.

Minna kirjoitti...

Tulee mieleen sun kuvauksesta lomamme Korfulla kun uin ja uin lämpimässä vedessä ja päätin muistaa sen ihanan tunteen ikuisesti... meillä oli vuokrattu talo meren rannalta omalla rannalla, se oli ihanaa! Joten nauti, nauti...ja ehtiihän sitä töidenkin jälkeen pulahtamaan veteen ja viikonloppuisin :)

Hyvää viikonloppua!

Marita kirjoitti...

Minäkin odotan syyskuun vesiä.

Mukavaa viikonloppua perheellesi!

Sirokko kirjoitti...

Nauttikaa täysin palkein viikonlopusta!

Ja heitin sinulle luottokortin jonka voi noutaa blogistani :)

Marjut kirjoitti...

Varmasti ihanaa pulikoida meressä kun vesi on lämmintä.
Viettäkää rentouttava viikonloppu ennen töitten alkua.
Hienoa tuo naapuriapu, autetaan silloin kun todella on tarvis:)

finkinja kirjoitti...

Sirokko, tuo meidän merivesi on nyt joku +25-27 eli ihan tarpeeks lämmintä:) Syyskuussa on täälläkin vielä hyvät uimakelit, veden ja ilman lämpötila on melkein sama. Eikä ole enää tungosta rannalla;)

Minna, talo meren rannalla kuulostaa ihanalta!! Kyllä on tarkoitus ehtiä vielä rannalle töiden jälkeen ... jos en ole ihan uuvuksissa!

Marita, käyttekö paljon uimassa kotona? Syyskuussa taitaa sielläkin olla vielä kunnon uimakelit.

Marjut, onneksi todella löytyy niitäkin naapureita jotka haluavat auttaa. Se on enemmän sitä vanhempaa polvea, toivottavasti heidän lapsetkin oppivat naapuriavun;)

anumorchy kirjoitti...

Talla suunnalla merivesi on nyt 30 astetta! Vaan aika aallokkoa on ollut viime paivina, hukkunut on ihmisia ja kovasti varoitetaan. Olimme tanaan kylassa rannalla asuvilla tuttavilla, ja niin piti menna mereen uimaan, mutta se taas jai. Pulikoimme heidan 4 metrin uima-altaassaan sen sijaan, ja joimme viinia samalla.

Marita kirjoitti...

Käytäis useamminkin uimassa, jos olisi aina riittävästi aikuisia mukaan vikkeliä lapsia vahtimaan :D Yksin en uskalla koko kööriin kanssa. Mutta rannallahan me muuten käydään läpi talven!

finkinja kirjoitti...

Marita, mä nautin nykyään kun ei tarvitse enää vahtia tyttöjä silmä tarkkana rannalla:) Riittää että on joku aikuinen mukana (esikoinen menee kyllä jo omien kavereiden kanssa) vahtimassa kaiken varalle.

Anumorchy, no noin lämpöseen veteen mieskin pulahtais ilomielin:) Toi uima-allas kuulostaa ihanalta ... mä voisin alkaa kaivaan nyt syksyllä meille kunnon allasta, ehkä se olis jonain vuonna valmis:D