sunnuntai 10. elokuuta 2008

Vetämätön olo

Vatsaa vääntää, silmiä kirveltää ja muutenkin on vetämätön olo. Vatsan vääntö johtuu kyllä tavallisista naisten vaivoista, mutta silmien kirvely on outo homma:/ Olis pitänyt olla kai aamukahvilla heti aurinkolasit silmillä. Mutta en jaksanut värveltää piilareiden kanssa, on niin helppoa puolisokeana ottaa rillit pään yläpuolelta yöpöydältä ja pitää ne nenällä puolta minuuttia vaille nukahtamista;)

Vetämätön olo taitaa johtua valvomisesta. Näinä kahtena kuukautena jotka olen ollut kotona on tullut valvottua tavallista pitempään. Ja olen yrittänyt heräillä viime päivinä hieman aikasempaa totuttaakseni itseni taas aikaisiin aamuihin. Mutta se on niin vaikeaa!!!

Eilen illalla valvoin harmonikan soittoa kuunnellessa:) Kylän kulttuurikesän ohjelmistossa oli huippuluokan harmonikansoittoa "Čarolija harmonike", vierailijoina venäläinen (tai oikeastaan ukrainalainen) duo Balyk ja ranskalainen duo Veit. Yleensä en ole mikään suuri harmonikkamusiikin ystävä, mutta nykyään pitää harrastaa tuotakin "viranpuolesta";) Olisin ehkä viettänyt lauantai-illan mielummin kahvilan terassilla tai kotona miehen kanssa, mutta pakko oli mennä. Ja pakko myöntää ettei harmita!! Tuli laitettua hiukset kauniisti ja puettua piikkarit jalkaan ja harmonikkataiturit olivat alansa huippua! Venäläistä melankoliaa ja ranskalaista tunnelmaa kahden tunnin edestä. Lisää tunnelmaa toi mahtavat kulissit takana lentävine lepakkoineen, vieno kesäilta joka muuttui kyllä ajan mittaan hieman viileän tuuliseksi (onneksi olin ottanut hartiahuivin kaiken varalle, hyvänä vaimona luovutin sen miehen selän lämmittimeksi) ja yleisön vieno yhteishyrinä tuttujen elokuvasävelten soidessa. Ilta päätettiin vielä terassilla oluttuopilla ja nuorimmainen sai jäätelöannoksensa palkkioksi mukaan lähdöstä;)Ilmassa on jo jotenkin kesän lopun tuoksua. En tiedä johtuuko se siitä, että menen takaisin töihin aivan kuin olisin ollut jo kesälomalla vai pelkästään siitä tosiasiasta, että on jo elokuun puoliväli:/ Koulujen alkuun on enää kolme viikkoa ja pitäis alkaa miettiä koulutarvikkeita. Ja yleensä elokuun puoleen väliin sattuvien ukkosmyrskyjen jälkeen yöt viilenevät eikä aurinko paahda enää keskikesän kovuudella. Olo on jollain tavalla haikea ... se kauan odotettu lämmin, hikinen, painostava kesä on pian ohi!!

Jos tulevina päivinä ei blogiin ilmesty mitään uutta, älkää ihmetelkö, olen varmaan vain velttona sängyn pohjalla keräämässä voimia uuteen työpäivään;)

6 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Tulipa kirjoituksestasi haikea olo. Sellainen että Suomen kesäkin on jo ohi ja jäin siitä paitsi. Vaikka täällähän sitä jatkuu vielä pitkään, jotenkin ei vaan tunnu samalta. Täkäläistä kesää en koskaan odota enkä kaihoa, saisi olla tulematta kokonaan, kevät riittäisi.
Saittepa kuitenkin viettää mukavaa kesän lopua. Tsemppiä työhönkin!

finkinja kirjoitti...

Kiitti Sirokko, tsemppiä aina tarvitaan;) No eihän se kesä ihan ohi vielä ole, pitäis osata nauttia näistä elokuun hellepäivistä mahdollisimman hyvin ja kerätä energiaan syksyn tuuliin. Ja pitäis ottaa työkaverista oppia: hän käy uimassa pitkälle lokakuulle ja aloittaa kauden jo huhtikuussa!

Minna kirjoitti...

Hyvää työviikkoa sinulle!

Leyla kirjoitti...

Vastavierailulla pääsin vasta nyt käymään:(, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan;)

Täällä Suomessa on tosiaan kesä lopuillaan. Kaipaan Turkin kesään, joka kestää pitkälle lokakuuhun...
Toivottavasti saamme tänne Pohjolaan vielä yhden hellekauden!

Marjut kirjoitti...

Minäkin jotenkin ajattelen kesän jo olevan kohta ohi, johtuuko se siitä kun lapset menevät ensi viikolla kouluun. Lämmintähän voi riittää vaikka kuinka pitkälle vielä.

Oikein hyvää työviikkoa:)

finkinja kirjoitti...

Minna, kiitti:)

Leyla, toivottavasti saatte nauttia ainakin lämpimästä syksystä;)

Marjut, joko teillä koulut alkaa ensi viikolla??? Hui kauhistus!