lauantai 12. heinäkuuta 2008

Valkoinen sohva Rivieralla
Kukapa ei olisi nähnyt päiväunia aurinkoisesta, azurinsinisestä elämästä Välimeren maisemissa? Siellä, missä leipomot tuoksuvat, palmut rytmittävät askeleita ja lämmin tuuli hyväilee ihoa. Kun nelikymppinen perheenäiti lähtee etsimään haaveidensa loma-asuntoa Ranskan Rivieran tunnelmallisista kylistä ja kaupungeista, paratiisi näyttää yllättävätkin kasvonsa.
Merja Tynkkynen on helsinkiläinen mainonnansuunnittelija ja kirjailija Harri Nykäsen vaimo. Paitsi matkakirja, Valkoinen sohva Rivieralla on elämänmakuinen ja humoristinen kuvaus pitkän parisuhteen arjesta, miehen ja naisen erilaisuudesta sekä aikuisen naisen oikeudesta omaan unelmaan.

~~~~~~~~~~
Pitkästä aikaa luin suomenkielisen kirjan. En ole jaksanut keskittyä viime aikoina kauhean monimutkaisiin tai paksuihin kirjoihin ja tämä kirja tarttui kirjahyllystä käteen kesälukemiseksi;) Toin sen viime kesänä Suomesta (monien muiden pokkareiden kanssa) ja säilyttelen niitä hellepäivien lukuhetkiin.

7 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Voi voi, ajattelin ostaa tuon kirjan Suomesta, mutta saatavuus nakyy olevan "loppu". Harmi...

Susa kirjoitti...

Tykkasitko?

finkinja kirjoitti...

Anumorchy; oletko menossa Suomeen vai menasitko tilata netin kautta? Kai niitä vielä jostain kirjakaupasta löytyy:/

Susa: ei ole mikään kummoinen kirja. Olen lukenut parempiakin etelään muuttajien/haavelijoiden kirjoja. Kevyttä kesälukemista;)

anumorchy kirjoitti...

Suomeen ollaan menossa perjantaina 2 viikoksi. Olen jo tehnyt ostoslistaa kirjoista. Nuo loistopokkarit ovat just niin edullisia, ja tallaiset matka/muuttajakirjat kivaa kevytta luettavaa. Ja valitettavasti, kun niiden sivuilla lukee "loppu" niin se on sitten loppunut kaupoistakin. Nyt on muuten tullut uusintapainos vanhoista Outi Pakkasen dekkareista, 3 kirjaa samoissa kansissa, sen aion ostaa!
Etsin etupaassa suomalaista kirjallisuutta, muuta sitten loytaakin taalta englanniksi. Ja takalaisia kirjailijoita luen (hitaasti) hepreaksi.

finkinja kirjoitti...

Anum.: pokkarit on just kivan kevyitä kantaa Suomesta ja matkalaukkuun mahtuu enemmän;) 3 kirjaa samassa :O Toi olis kiva paketti:)

anumorchy kirjoitti...

Jos haluat, laheta osoite ja pistetaan postiin...
anu@netvision.net.il

finkinja kirjoitti...

Anum.: voi viitsisitkö laittaa? Laitan sulle viestiä;)