keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Punjene paprike/täytetyt paprikat


4:lle hengelle
8 tuoretta paprikaa
700g jauhelihaa
1 lusikallinen silputtua persiljaa
1 lusikallinen silputtua sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 teelusikallinen paprikajauhetta
1/2 teelusikallista pippuria
suolaa
2 lusikallista Vegetaa/Herbinaa tai muuta yrttimaustetta
100g riisiä
4 lusikallista öljyä
800ml tomaattimehua/kastiketta
1 varsi selleriä
1-2 teelusikallista perunajauhetta
300 ml vettä

Puhdista paprikat ja irrota siemenkota.

Sekoita jauheliha, silputtu sipuli, valkosipuli, persilja, paprikajauhe, paprika, suola, yrttimauste ja riisi. Sekoita hyvin ja täytä jauhelihalla paprikat.

Paista täytettyjä paprikoita öljyssä joka puolelta, lisää tomaattimehu, selleri, mausteita ja anna hautua noin 50 min miedolla lämmöllä. Lisää loppuvaiheessa perunajauhoa kastikkeen sakeuttamiseksi.

~~~~~~~~

Tämä on perinteinen kroatialainen ruoka varsinkin kesällä, kun tuoreita paprikoita tulee torikojut täyteen. Itse en paista paprikoita öljyssä vaan laitan ne suoraan kastikkeeseen ja anna hautua miedolla lämmöllä noin tunnin verran. Lisukkeeksi sopii perunamuussi tai palenta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on myös perinneruoka tällä puolen Välimerta, paitsi että tomaattiliemikin tehdään itse, ja paprikat ovat niitä pitkiä ei makeita.

finkinja kirjoitti...

Me tehdään tomaattiliemi yleensa kanssa itse, jos vaan tulee hyvä tomaattisato:) Tänään maistoin ensimmäisiä omia tomaatteja ... että ne oli makeita!!!!