tiistai 20. toukokuuta 2008

TartufiKulttureja sekoitellen blogissa oli puhetta tryffeliöljystä. Itse en käytä sitä, mutta joskus tulee ostettua tryffeleitä oliiviöljyssä kokonaisina tai tahnana.

Istria on tryffeleiden maa! Mirna-joen alueella muhii ja kasvaa mullan alla tuota erikoista herkkua joista maksetaan maltaita. Istrian alueella kasvaa sekä vaaleaa että tummaa tryffeliä, vaalea on sitä arvokkainta. Syksyllä vietetään Livadassa tryffelipäiviä; siellä voi maistella eri tryffelituotteita, viinejä .... nähdä "maailman suurin tryffeli" .

Omasta mielestä tryffeli on parasta omeletin tai kotipastan päälle ripoteltuna. Tässä pari yksinkertaista reseptiä.

Tryffeleitä pastan kera
(6 hegelle)

400g nauhapastaa
80g margriinia tai voita
60-80g tryffeleitä
suola
pippuria
ruokakermaa
raastettua juustoa = parmesan

Keitä pasta.
Pese ja puhdista tryffelit hyvin. Leikkaa ohuiksi siivuiksi tai lastuiksi. Laita pannulle margariinin/voin kanssa ja kuullota kevyesti pari minuuttia. Lisää ruokakerma ja anna hautua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita pastan joukkoon.
Jos haluat vahvemman maun, voit lisätä tryffeliöljyä.Me ei osteta tuoreita, kokonaisia tryffeleitä niiden hinnan takia vaan käytetään tryffelitahnaa tai öljyyn säilöttyjä tryffeleitä;)

4 kommenttia:

Susa kirjoitti...

Ihanan kuuloinen resepti! Taalla pieni purkki sita tahnaa oli 38 dollaria!!! Jai ostamatta, maistan sitten kun tulen teille ;D

finkinja kirjoitti...

No sitten kun tulet niin mennään heti ostaan;)
Meillä sellanen pieni lasipurkki maksaa noin 10 euroa.

Jonna kirjoitti...

Minä en ole tryffeleitä koskaan maistanutkaan, Asterix ja Obelix niitä sarjakuvissa metsästivät...

finkinja kirjoitti...

jonna, niinhän se olikin;)