keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Tufahije




Tuli toissa päivänä puhetta tästä bosnialaisesta jälkiruuasta. En ole pitkiin aikoihin tehnyt sitä enkä edes syönyt.
Erittäin makea, hyvä kaloripommi ;)

8 keskikokoista omenaa
200 g sokeria
80 g saksanpähkinää
1 valkuaista
1 sitruuna
kermavaahtoa

1 l vettä
vanilliinisokeria


Pese ja kuori omenat, poista keskeltä siemenkota.Säilytä omenan kuoret.
Laita omenat kiehumaan kuumaan vetteen johon olet lisännyt 50 g sokeria, vanilliinisokeria ja sitruunan mehua.
Ota kiehautetut omenat vedestä, lisää kiehuvaan veteen loput sokerista ja omenan kuoret. Kun "siirup" on kiehunut, siivilöi se ja anna jäähtyä.
Täytä keitettyjen omenoiden keskiosa tahnalla johon olet sekoittanut valkuaisvaahtoa, pähkinärouhetta ja vanilliinisokeria.
Aseta omenat uunivuokaan ja paista 15 min 180 asteessa.
Koristele paistetut omenat lämpimällä "sirupilla" ja kermavaahdolla.

Dobar tek!

5 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Taitaisi olla oikein sopivaa minun suuhuni!

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkea mitä rakastan, paitsi niitä kaloreita. Mitenkähän monta tuntia pitäisi juosta tämän jälkeen...

finkinja kirjoitti...

Kyllä pitäis varmaan tehdä melko pitkä lenkki ;) Mutta kyllä pitää jostain nauttia elämässä :D

Sammakko kirjoitti...

Otin reseptin ylös - nyt odotellaan vain omenia!

finkinja kirjoitti...

Sammokko, pianhan ne omenat kypsyy;)