torstai 27. maaliskuuta 2008

Naisten muotia/muotojaOn se vaan niin väärin, kun on saanut pohjolan geenit ja on tälläinen tasainen, jämerästi maanpinnalla pysyvä maatuska. Toista ovat nämä paikalliset pitkänhuiskeat, hoikat, hyvinhoidetut äidit jotka ilman minkäänlaista ongelmaa kipaisevat kopisevilla koroillaan ostelemassa simpsakoita mekkoja ja kapean kapeita farkkuja.
Kävimme viemässä nuorimmaisen neidin ja kaverit kauppakeskukseen viettämään iltapäivää ja samalla etsittiin esikoiselle ja minulle kivoja farkkuja tai muuta mukavaa. Ja pah..... sieltä pitään löytynyt!!! Kuka älypää on keksinyt tämän hetkisen housumuodin???? On vain kapeaa, kapeampaa ja vielä kapeampaa mallia eikä koosta 40 ole isompaa!! Kyllä tuo koko yleensä menee, mutta kun pitäisi tunkea kaikki makkarat ja muhkurat tuohon muodin mukaiseen malliin niin ei siitä sitten muuta tehdä kuin seistään paikalla ja vedetään epätoivoisesti vatsaa sisään!!!
Hermostuimme molemmat ja mentiin puserokauppaan, yläosassa ei nyt ainakaan vielä ole onglemia. Käteen tarttui tunikamallinen avonaisella kaula-aukolla varustettu paita ja tytölle kullan värinen huppupaita. Edes jotain iloa tähänkin päivään. Pidetään niitä sitten niiden vanhojen farkkujen kanssa, ne ainakin menee vielä jalkaan ... toinen asia onkin sitten kuinka kauan kestävät ehjinä ;)

~~~~~~~~

Viikko kohta vierähtänyt, huomenna ollaan jo perjantaissa. Ja taas pari päivää vapaata *pidän peukkua pystyssä* :) Viikonlopun suunnitelmissa olisi ulkohommia, jos vain ilmat suosivat. Huhtikuun alku enkä ole päässyt ollenkaan touhuamaan puutarhassa tai terassilla. Kasvimaa kaipaa kevätsiivousta, kääntämistä, kaivamista, möyhentämistä, lannoittamista ... sama homma pitäisi tehdä ruusupuskille, laventeleille ja rosmariineille. Kukat kaipaavat uutta multaa ja kesäkukat ovat vielä rauhassa puutarhaliikkeen kätköissä.
Mieli tekisi uusia tuoleja ja pöytää terassille eikä parin uuden löhöilylaverin hankkiminen olisi pahitteeksi... Paitsi tietty kukkarolle! Miehen mielestä ei kyllä olisi rahaa tuollaisiin asioihin, pitäisi hankkia laastia ja lautaa ym rakennusmateriaalia. Ja täytyy myöntää, että oikeassa on. Mutta jos nyt kuitenkin jotenkin onnistuisin säästämään, pitää taas käyttää tiettyä taktiikkaa ;)

15 kommenttia:

Susa kirjoitti...

Hihii, onneksi tanne ei ole viela ehtinyt tuo Euroopan muoti etta on ainoastaan niita kapeita farkkuja! Ma vihaan niita, niin epamukavia ja monet ovat sen nakoisia, etta olis vaippa housuissa (sorry);D
Siis on taallakin niita, mutta enimmakseen vaan nuorisolla, meille varttuneimmille naisille on viela sita "vanhaa hyvaa muotia" farkuissa ;) Tanaan ostin uudet farkkukaprit, ihanat, olen ihan onnessani etta loysin ne :)

Minna kirjoitti...

Saksalaiset kun on Euroopan pulskinta kansaa, niin pyöreämpiäkin naisia on muistettu kiitettävästi. Täällä on omat XL-kuvastot ja niissä muodikkaita vaatteita vähän isommille käyttäjille, alkaen koosta 40. Monta kertaa olen ajatellut että mitähän vaatteita löytäisin esim. jossain Aasiassa! Nyt kevätdieetin johdosta alkaa just ja just jo vähän pienempi koko mennä, muttei nuo ylhäältä alas kapeat farkut. Siis pillimalli. Ei tälle kropalle, ei ikinä enää. Ja jos päälle saiskin, niin näyttää ihan kauheelta ;D

Marjut kirjoitti...

Hui pillifarkut:O , niitten aika oli joskus alle 20 veenä, silloin niitä vedeltiin lattialla maaten jalkaan;D
Minä olen tämmöinen "persjalkainen":P, lyhyt ja öhöm pyöreähkö, alkuun en löytänyt täältä sopivia housuja, aina piti ainakin lyhentää. Nyt olen löytänyt yhdestä kaupasta mullekkin passeleita housuja, jotka saa ilman korjausta vetää jalkaan*peukutus*
Täällä on monessa kaupassa tuota XL-mallistoa kyllä, mutta nekin on osa ihan väärää mallia minulle:))
Toivotaan että on kivat ilmat viikonloppuna niin siellä kuin täälläkin.
Hyvää viikonloppua :)

kirsi kirjoitti...

ostin Sinalle valkoiset Victoria Beckhamin farkut, sikakalliit. Nekin oli muuten pillit.
Mulla ei ole pitkia farkkuja, yhdet caprit vaan, joita just nyt pidan.

Hyvaa viikonloppua ja kasvimaailmoja!

Minna kirjoitti...

Muuten, keski-eurooppalainen lihoo ihan eri kohdista kuin tällainen vankka suomalaisnainen ;D

Eli täällä XL-koot on sellaisia, että mahaan lisätään kauheasti tilaa mutta reidet jätetään hoikiksi. Eihän mulle sellaiset mallit käy! Mähän lihon niin, että maha pysyy pienenä mutta perä leviää. Joten ei mullakaan ole kovasti apua ollut noista XL-mallistoista. Joskus harvoin sattuu kohdalle joku sopiva. Joten pakko jatkaa tätä ikuista lihon-laihdun-lihon-laihdun elämää :O

ebrufin kirjoitti...

Taalla paikalllisen naisen malli on iso vatsa/ isot rinnat, ja sitten jalat kuin kanankoivet. Tietyssa iassa siis;)

Mina tahdon ne Victoria- farkut kanssa!!!

Susa kirjoitti...

Just pillifarkkuja tarkoitan, ei ei, en kylla suostu niita laittamaan paalleni. Ahdistuttaa pelkka ajatuskin ;D Osaan kuvitella kuinka vaan odottaisin kotiin paasya, etta paasis taas hengittamaan ;D

mamãe kirjoitti...

Täälläkin yleensä koot on aika pieniä tai sit just mallit on vääränlaisia. Mulla ne, jotka menee reisistä ja takapuolesta päälle on yleensä liian suuria vyötäröstä. Tänne tullessa laihduin kymmenisen kiloa (oli vielä vähän vauvakiloja päällä ja olin noin kuukauden vatsa sekaisin...) ja sen jälkeen löysin parit sopivat farkut itselleni :) Oon myös ostanut ekan kerran elämässäni hipstereitä; sellasta en Suomessa koskaan tehnyt! Mutta ne pillifarkut ei kyllä mullekaan sopis koskaan.

Täällä on myös hauskaa se, että ihan sama minkä mallinen tai painoinen nainen niin kireät vaatteet pitää olla. On jotenkin omituista jos jollain on löysiä kaapuja. Kaikki makkarat vaan näkyville ja trikoota päälle! Hipstereitä käyttää myöskin kaikenmalliset naiset, sama se vaikka vatsa roikkuis housujen päällä :)

finkinja kirjoitti...

Onhan muitakin kanssasisaria :D Täällä nämä naiset ovat todella hoikkia ja isorintaisia, jotenkin tuntuu oudolta että voi olla niin isot rinnat ja sit muualta on aivan lauta :O Mutta etelän tyyliin tietyssä vaiheessa alkavat paisua vatsanseudulta ja jalat jäävät edelleen tikuiksi.

Mä kaipaan just Saksan ja Suomen kauppojen valikoimia, siellä on tosiaan omat kuvastot isommillekin. Enpä tajunnut viime kesänä täyttää varastoja tulevaisuutta miettien :/

"M'man" kirjoitti...

Hiphei uusi blogiloyto ! Eri kivaa, loysin sinut juuri 'lapiolla hiekkaa' kautta. Aina yhta mukavaa tormata ulkomailla asuvien suomalaisten blogeihin!
Jaanpa seurailemaan vaaleansinista blogiasi! ;o)

Mukavaa viikonloppua Kroatiaan pain! Terkuin Ranskasta.

Susa kirjoitti...

Hipsterit ovat mielestani mukavia jalassa, kuhan ne ei ole niin "matalia" etta kun istuu nakyy alushousut ;

finkinja kirjoitti...

"m'man": kiva että löysit tänne, tervetuloa jatkossakin :)

Susa: mulla on yhdet matalammat farkut ja ne on tosi hyvät. Mutt nyt ei sellasiakaan meinaa löytyä *äh*

Maurelita kirjoitti...

Bonjour !

Osuin tänne ihan sattumalta, pomppien kommenttilaatikosta toiseen (via B.Ansku mm) ja ilahduin löytäessäni kroatialais-suomalaisen blogittaren.

Hyvä ystäväni on kroatialainen ja olemme käyneet monta kertaa siellä lomalla, paitsi nyt viime vuosina kun turismi on alkanut saada yliotetta.

Palailen jatkossakin tänne !

*iloinen huiskutus Pariisista*

finkinja kirjoitti...

Hei Maurelita ja tervetuloa joukkoon :) Ei täällä meillä päin ole tungosta, elokuussa kyllä mutta muuten löytyy vielä rauhallisia paikkoja. Siitä vaan suunnitteleen taas matkaa;)

Ari T. kirjoitti...

Jaaha,taidan olla vähän väärässä paikassa,mut kuiteski vähä miesnäkökulmaa on pakko tuoda julki!
Mites me isot miehet ilman valtavaa kaljamahaa???Ei meillekkään oo kaupan kun valtavia hiphop-swetareita tai tosi huonosti istuvia halpis farkkuja, joissa peppuvako kurkkaa.Entäs ME?
Ai niin,sain kortisonipiikin olkapäähän ja tulehduskipulääkekuurin!
Onneks en koskaan urheillut"tosissaan",koska nytkään harrastuspohjalta ei oo enää kohta yhtään ehjää paikka, paitsi ... ???