keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Keskellä viikkoa

Viikko vierähtänyt jo keskivaiheille. Ja aika menee niin nopeasti ettei mukana meinaa pysyä. Tällä viikolla joka päivä on jotain ohjelmaa.

Kävin tänään töiden jälkeen ensimmäistä kertaa mammografiassa. Sain ajan suht koht pian; tammikuussa tilasin ja nyt oli aika. Ehkä olisin saanut aikaisemmin, mutta piti varata sellainen aika ettei töistä tarvinnut lähteä kauheen paljon aikaisemmin. Huomenna voisi mennä jo hakemaan kuvat.

Flunssa on jämähtänyt poskionteloihin ja päätä on pakottanut pari päivää. Päätinkin mennä omalle lääkärille tuolla mammossa käynnin jälkeen - siinä hommassa kun ei mennyt kuin 10 minuuttia *peukutus*. Omalla lääkärillä jonotin sitten tunnin *huh huh* ja sisällä oli viisi minuuttia. Sanoin "AAaaaaaaa......" ja asia oli sillä selvä: nielu jo punottaa siihen malliin, että antibioottipurkin kanssa tulin kotiin. Ehkä tämä tästä nyt sitten helpottaa.

Aamutuimaan yllätyin ikävästi kävellessäni töihin. Eilen oli koululla paperikeräys ja valtava kuorma-auton lava kukkuraisillaan paperia oli jäänyt odottamaan tämän päiväistä pois kuljetusta. Joku idiootti oli aamuyöstä päättänyt kokeilla miten vanhat sanomalehdet palavat!!!!!!!! Siivoojat olivat yrittäneet sammuttaa ja puolet koulun pihasta oli vaahdossa (Kävelen töihin ja menen koulun pihan kautta, päiväkoti on heti koulun alapuolella). Viimeiset rappuset olivat lehtien ja vaahdon peittäminä ja siellä minä sitten harpoin keskellä sitä mömmöä!
Myöhemmin kuulimme, että palo oli jäänyt kytemään ja vapaapalokunnan pojat olivat tulleet hoitamaan hommat loppuun.
Viime aikoinan koulun alueella on tapahtunut vaikka minkälaista ilkivaltaa: roskalavoja on poltettu, sähkökaappeihin murrettu ja hajoitettu, ikkunoita rikottu..........eikä kukaan tiedä kuka on tehnyt ilkivalttaa.... tai ehkä joku tietää muttei halua vihoja päälleen.
Harmittaa vain kaikkien oppilaiden puolesta jotka raahasivat monia kymmeniä kiloja paperia keräykseen. Tai me vanhemmathan toimme suurimman osan niistä ;) Katikin keräsi melkein sata kiloa! Eniten kerännyt luokka saa palkinnon ja muistaakseni eniten kerännyt oppilas saa myös jonkun palkinnon.Tälle viikolle on sattunut molempien tyttöjen vanhempainillat. Eilen oltiin kaksin miehin (mies lähti mukaan, pitää vetää risti seinään:) ) esikoisen vanhempainillassa. Tavan mukaan (kun mies on mukana) melkein myöhästyimme. Mies ajoi entisen rallikuskin tavoin kuuden kilsan matkan alas rantaan, minä hyppäsin koulun edessä autosta ja ryntäsin luokkaan samaan aikaan opettajan kanssa. Enpä huomannut laittoiko opettaja kaksi plussaa kirjaansa, kun oltiin kerrankin molemmat;) Ensimmäisen kerran saatiin kunnolla tietoa koulusta ja muista asioista. Koko syksyn luokalla ei ollut varsinaista luokanvalvojaa ja sen mukaan informaatiosta oli pulaa. Olin niin pettynyt koko koulun tapaan hoitaa asioita: nuoret olivat lopettaneet peruskoulun ja tuleet uuteen kouluun, uuteen systeemiin eikä kukaan pitänyt heistä huolta. Koko syksyn oli sellainen heitteillä olon tunne. Nyt kai sitten asiat alkavat sielläkin hoitumaan, toivottavasti ei liian myöhään.

Huomenna menen yksin nuorimmaisen vanhempainiltaan. Se on tuossa vieressä tutussa ja turvallisessa peruskoulussa.

~~~~~~~~~~

Viikonloppuna oli outo ilmiö Rijekassa ja muualla Istriassa. Kaikkialla Keski-Euroopassa on todella keväiset, lämpimät ilmat ja niin piti olla täälläkin. Maanantaina alkoi kuitenkin Italiasta ja Istrian suunnalta leviämään mieletön sumu!! Tälläistä ei kuulemma tapahdu kuin pari kertaa kymmenessä vuodessa. Rijekan satama oli kiinni ja laivat jäivät satamaan tiistaihin asti. Sumu oli todella mieletön. Onneksi olemme täällä ylhäällä ja meillä aurinko paistoi melkein siniseltä taivaalta. Alas merelle katsoessa ei näkynyt muuta kuin valkoista "pumpulia", aivan kuin meren pinta olisi noussut. Eilen illalla ilma sitten muuttuikin sateiseksi ja tänään on tihutellut tasaista tahtia.
Sen takia tuo säätyttökin on ollut jotenkin epäselvä:)


8 kommenttia:

kirsi kirjoitti...

voi etta, yritahan nyt toipua.Viikonloppukin on sopivasti alkamassa, joten voipi rauhassa parannella tuota tautia.
Taalla sade loppui eiliseen ja nyt on lamminta ja aurinkoista.

finkinja kirjoitti...

Nyt jo helpottaa kun nappailen noita troppeja;) Huominen vielä töissä ja sitten kaksi päivää vapaata ....jippiii :)

Anonyymi kirjoitti...

ihanaa arkityötä,mulla 3-vuorotyö ja vapaat sattuu minne milloinkin.miten sinne kroatiaan päädyit? t.nenna

Marjut kirjoitti...

Toivottavasti tauti taittuu viikonlopuksi. Todella ihanaa että on perjantai, se on viikon paras päivä:)
Hyvää viikonloppua!

finkinja kirjoitti...

Nenna, täällä olen ollut jo 16 vuotta :) Tapasin mieheni Suomessa ja tultiin tänne miehen kotikaupunkiin Saksan kautta.

Marjut, kyllä tää tästä menee ohi. Köhä vaan haittaa höpöttelyä;)

Minna kirjoitti...

Pikaista paranemista! :)

Muuten, tekikö se mammografia kipeetä? Jotkut moittii sitä ihan kauheaksi. Mä en ole vieläkään koskaan ollut siinä, vaikka muka olen sinne aina aikaa tilaamassa... :/

Onko sinnekin luvattu myrskyä? Tänne annettiin myrskyvaroitus koko maahan, pahaa jälkeä kuulemma luvassa mitä ilmeisimmin tänä yönä.

finkinja kirjoitti...

Minna, ei se tehnyt kipeetä. Homma oli ohi todellakin 10 minuutissa:) Hoitaja oli erittäin hellä, kertoi koko ajan mitä piti tehdä ja oli nopea. Kone tietty litisti rintoja melko kovaa, mutta se oli vain hetki.

Ei ole ollut mitään puhetta myrskystä. Toivottavasti ei tulekaan!! Huomiseksi on sadetta luvassa ja sunnuntaiksi jo kauniinpaa. Mut jos teidän myrsky tulee sitten :O

Pinja-Gloria kirjoitti...

Kiva lukea elämästänne siellä. Sumukuvasi ovat erinomaisia!