perjantai 11. marraskuuta 2011

Lasillinen viiniä, olkaa hyväOtin tuossa lasillisen punaviintä perjantain ja pyhän Martinin kunniaksi.
Tänään katolisissa maissa vietetään pyhän Martinin päivää ja sitä ainakin täällä meillä vietetään viinin merkeissä. Pyhää Martinia kiitetään hyvästä sadosta ja etenkin erinomaisesta nuoresta viinistä. Monissa paikoissa tänä iltana viini virtaa ja laulu raikaa :)


Rankka viikko taas takana ja ihanaa, kun ei tarvitse herätä huomenna aikaisin. Tarkoituksena on ottaa viikonloppu ihan iisisti, ilman mitään ylimääräistä hönkäilyä ja kiirettä. 
Käytiin nuorimmaisen kanssa tänään töiden jälkeen kaupungilla ostoksilla ... tai siis hän osteli itelleen ja  mä katselin vierestä ja laskeskelin kuluja. Etsin itselleni mustia saapikkaita, mutta juuri niitä oikeita ei sattunut eteen. Silmiin sattui kyllä yhdet tosi kivat korolliset nilkkurit. Ne oli  niiiin hyvät jalassa ja tietenkin harmaat! Tänä syksynä kaikki mun uudet vaatteet on harmaita .... Mutta kun se on niin hyvä väri, helppo yhdistellä eikä liian tumma kuin musta. Mutta ... ne nilkkurit jäi kauppaan, kun ei ole ylimääräistä rahaa. Jos ne on vielä siellä ens viikolla niin sitten saattaa tarttua mukaan;)


Meinasin jäätyä kaupungilla, kun lähdin pikkasen liian kevyesti pukeutuneena liikkeelle. Päivällä oli mahtavan lämmin ilma ja farkkutakki kauhahuiveineen ym lisukkeineen oli ihan liikaa. Nyt ne tuntu ihan liian vähältä! Bura-tuuli puhalsi niin vietävän kovaa ja kylmästi ettei talvitakki olis ollut yhtään liikaa. Melkein juoksin pysäkiltä kotiin ja pistin heti tulen  uuniin ... ja melkkis istuin uunin päälle. 


Talo on tosi hiljainen ja rauhallinen. Kissa ja koirankin taisivat väsyä, lopettivat leikkinsä ja molemmat makaavat omilla paikoillaan. Esikoinen on töissä, nuorimmainen jäi kaupunkireissun jälkeen urheilutalolle katsomaan poikakaverin treenejä ja mies on lyhyellä "tour de Kroatia". Päätti lähteä vähän reissuun, kun on vapaalla. Yhden yön oli lähellä Unkarin rajaa, nyt viettää perjantaita pääkaupungissa. Sinne tekisi munkin mieli, meinaan pääkaupunkiin. En ole siellä kunnolla käynytkään sitten miehen sairaalareissun jälkeen. Oliskin kiva mennä ihan vaan nautiskelemaan ja viettämään mukavia hetkiä ystävien ja sukulaisten kanssa eikä aina kipaista siellä vaan lääkärin luona. Ehkä ennätetään vielä ennen joulua ... tai sitten ei .. taitaa enemmän kallistua tuon jälkimmäisen vaihtoehdon puolelle...


Silmät alkaa kohta varmaan lorpahteleen kiinni. Jos sitä kuitenkin yrittäis vielä pitää kaukosäädintä kädessä ja vilkaista mitä maailmalla tapahtuu. Saattaa jäädä kyllä vain toiveajatteluksi ... uunin lämpö ja lasillinen viiniä on alkanut niin ihanasti ramasemaan .....

4 kommenttia:

Helvetian Anne kirjoitti...

Täällä on 11.11. Karnevaalikauden avaus, ja se on joissain kylissä jopa vapaapäivä. Että täälläkin kipattiin eilen juotavaa, ka ellei laulu raikunut, niin ainakin karnevaalibändit töräyttelivät torviaan! :-)

Yaelian kirjoitti...

Ja minä olin just viinimessuilla...
Mukavaa viikonloppua !

MaaMaa kirjoitti...

perjantai-ilta, oma rauha, tuli uunissa ja lasi viiniä : ah! Täydellinen yhtälö!
Ja se ramaiseva olo, ja nukkumaan meno ilman herätyskellon viritystä - even better! :))

Mine kirjoitti...

Hei! Löysin tänne justiinsa. Jätän vain lyhyen viestin ja palaan joskus ajan kanssa tutkailemaan. Ostin nimittäin miehelleni juuri isänpäivälahjaksi Kroatian Lonely Planetin sillä ajatuksella, että meinasimme ensi kesänä ajaa sinne tutkimaan maatasi. Eli, olet nyt minulle hyvin ajankohtainen:).

Palailen asiaan paremmalla ajalla, kun ehdin ihan lukemaan, että mitä täältä löytyy. Nyt kutsuu ihan oikea elämä täällä kotona, joten on aika sulkea kone...

Ja se lasi viiniä?