tiistai 6. syyskuuta 2011

Koulutielle


                                                                         (Kuva internet)


Tuleekohan nuorimmaisen koululaukusta noin painava tänä vuonna? Toivottavasti ei! Eihän ammattiopiskeluissa tarvita mieletöntä määrää koulukirjoja niin kuin peruskoulussa;) Viime vuonna kasiluokalla reppu painoi parhaimpina päivinä melkein kymmenen kiloa. 
Laukku tulee oleen ainakin nyt ensimmäisen kuukauden melko kevyt, kouluhan alkoi vasta eilen eikä kaikkia kirjoja ole ennätetty hankkia. Tai pitää tunnustaa taas ettei olla edes yritetty täysin rinnoin niitä hankkia. Tarkoitus on hankkia suurin osa kirjoista käytettyinä tai sitten kopioida, koska uudet kirjat ovat TODELLA kalliita eikä koskaan tiedä saako niitä myytyä eteenpäin. Onhan tässä aikaa, ei turhia hättäillä. 
Kyselin nuorimmaiselta miltä koulu nyt vaikuttaa kahden päivän jälkeen ja kyllä se kuulemma menettelee. Rakennus ja etenkin käytävät ovat aivan liian pienet. Luokassa on nyt 22 tyttöä ja 9 poikaa eikä ne pojat kuulemma ole mitään kummosia. Onneksi luokassa on sentään joitakin entisiä tuttuja etteivät kaikki ole ihan uusia naamoja. Enkussa on kuulemma todella ankara proffa ja luokanvalvoja on yllätys yllätys: saksan opettaja!! Että se siitä saksankielen luikertelusta, eipä paljon olla pois siltä tunnilta ilman hyvää syytä. Jouluun mennessä pitäisi kuulemma osata kirjoittaa kymmensormisysteemillä ...."mama, sun pitää ostaa mulle sellanen miniläppäri et voin viedä sen kouluun kun meillä ei ole riittävästi koneita kaikille." Haha hahah!!!! Juu ihan varmasti juoksen heti huomenna ostamaa vaikka kaks, voi vielä valita värin!!! Sen kun harjoittelee kotona ahkerasti tekstin kirjoittamista naamakirjassa roikkumisen sijaan. Tekstin kirjoittamiseen ei tarvitse edes internetiä eli sitä voi harjoitella vaikka puolen yön jälkeen. Meillä meinaan netti (modeemi) pistetään pimeeks puolen yön jälkeen tai ainakin siinä vaiheessa, kun vanhukset painuu pehkuihin;)
Yöllä ei roikuta netissä .... ellei ole oikein hyvää syytä tai jos äiti itse roikkuu netissä tai katselee telkkua.


Kyselin esikoiselta koulutussuunnitelmista. Viime vuonnahan hän aloitti ns. iltakoulussa. Keväällä taisi jäädä melkoinen kasa tenttejä suorittamatta ja nyt pitäisi jatkaa siihen mihin jäi. Melkein koko kesän hän oli eräällä saarella ("Kroatian Ibitza") tarjoiluhommissa ja palasi sieltä muutama päivä sitten. Ja eilen aloitti kaupungissa uudessa kahvilassa hommat. Hyvähän se on, että löytää töitä kun työtilanne nuorten keskuudessa on todella huono. Kyllä hän kuulemma ennättää työn lomassa käydä koulua .... no niin ... toivottavasti. Jos ei tänä talvena jatka niin ehkä sitten ensi vuonna. Onhan sitä koko elämä aikaa opiskella ...kai...
Voi vain käydä niin, että pääsee rahan makuun ja unohtaa kaikki koulunkäynnit ym. Mutta en taas murehdi sitäkään asiaa... asioillahan on tapana järjestyä ... eikö niin?!?

7 kommenttia:

Elina Koivisto kirjoitti...

Kyllä asiat järjestyvät! Jossain vaiheessa varmaan se opiskelukin alkaa kiinnostaa, kun on kyllästynyt työntekoon. Luottavaisesti tulevaan!

Tuula kirjoitti...

Ehtii opiskelemaan! Mina olen hyva esimerkki siita. Viisi vuotta lukion jalkeen meni sumussa. Ja nyt olen opiskeluitten jalkeen ollut jo yli 20 vuotta toissa samassa ammatissa. Ja justiinsa sen verran pitkaan, etta olen kurkkua myoten taynna tata ammattia. Pitaisi kai lahtea opiskelemaan...

Sateenkaari kirjoitti...

Onnea koulun alkamiselle.
J todellakin,asioilla on tapana jarjestya.Kylla se paikka maailmassa löytyy työnkin teolla.

MaaMaa kirjoitti...

Onneksi niillä on tapana tosiaan järjestyä - ja ihan varmasti sinunkin lapsista tulee menestyneitä hienoja aikuisia :)

Mä rakastan kymmensormijärjestelmää! Ihanaa kun ei tartte yhtään katsella näppistä ja pystyy kirjoittamaan ihan sokkona nopeasti. Tästä linkistä löytyy kivoja tekstejä joilla voi kirjoitusnopeutta ja oikeinkirjoitusta harjoitella: http://www.typingtest.com/?flag=us

Tekstejä sieltä löytyy sekä englanniksi, saksaksi, suomeksi, italiaksi, ranskaksi, espanjaksi että ruotsiksi kun klikkaa sitä lipun kuvaa. Ehkä nuorimmainen teillä innostuu sillä kisaamaan itsensä kanssa - mä kisailen itseni kanssa sielä usein ;)

haliterkut <3

finkinja kirjoitti...

Kyllähän se tietty tästä menee, äitinä tietenkin miettii ja murehtii lapsensa tulevaisuutta.
MaaMaa kiitti linkistä, näytän nuorimmaiselle sen;)

elsi kirjoitti...

Kyllä sanon minäkin jotta asiat järjestyvät. Eihän tarjoilijan hommassakaan mitään vikaa ole. :o) Laulava tarjoilijatar jossain musiikkiravintolassa olis kans idea-

finkinja kirjoitti...

Elsi, asiakkaita varmaan riittäis siinä ravintolassa tai kahvilassa :)