tiistai 27. syyskuuta 2011

Kello, loput koulukirjat, oma laukku ja kengät....

...siis noihan piti vaan hankkia kaupunkireissulla, mut mukaan tarttu paljon muutakin ja jotain jäi ostamatta!
Ostamatta jäi (kylläkin tyttären kehoituksesta) koulukirjat sillä ..." Ei niitä kannata ostaa, mä kopioin ne jossain!" Mullehan tuo käytäntö tietysti käy, koska uudet koulukirjat ovat todella kalliita ja täällä opiskelijat tietävät missä voi edullisesti kopsata koulukirjoja.
Mukaan tarttui nuorimmaiselle uusi kello (edellisen kellon hän sai ukilta ekalle luokalle lähtiessään eikä kuulemma voi enään mitenkään käyttää kissimirrillä varustettua punaista kelloa ja nythän hän on taas ekalla luokalla) joka ostettiin osittain lahjarahoilla ja osittain kaivamalla mun rahapussia.
Yhden laukun sijasta meinasin ostaa itselleni kaksi laukkua, kun ihastuin molempiin ja molemmat olisivat niin käyttökelpoiset enkä osannut päättää kumman värisen olisin ottanut. Ja kaupan setä anto niin hyvän tarjouksen! Mutta .... onneks menin lemppariräsykauppaan ja älysin etsiä farkkuja. Ja ne löyty!!! Mitään muuta vaatekappaleen ostamista en inhoo niin kauheesti kuin farkkujen etsimistä, koska ikinä en löydä sopivan kokoisia! Kun ei ole ripakinttu, niin nykyiset mallit tuottavat tuskaa saada edes puolireiteen. Minkäs sille voi kun on ominut pohjolan mammojen geenit eikä paikallisia dalmaattialaisia ruikulasääriä.
No farkut lähti mukaan ja olis tehnyt mieli pistää muovikassiin sieltä vaikka mitä, mutta onneksi järkevä ja nälkäinen tyttäreni veti mut pois sieltä. Eli kahden laukun hinnalla sain yhden laukun ja farkut ... erittäin järkevää.
Loput rahat tai siis ne rahat mitä oikeesti ei edes ole meni sitten kemppariin (tietty saksalainen kemppariketju on todella ilkeä liike ... sinne kun menee, niin aina lähtee kaupasta ulos ison muovikassin kanssa ja tililtä on hävinnyt muutama satanen!) ja kahvitteluun.
Eihän kaupungille voi mennä, jos ei käy kävelykadun kahvilassa näyttäytymässä. Varsinkin, kun on mahtavan lämmin syyskeli. En muista milloin olisin istunut syyskuun lopussa kello seitsemältä illalla sandaalit jalassa ja kesämekko päällä!

2 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Onnea hyvistä löydöistä! Farkut on tosiaan vaikea löytää, ja lempparifarkut on yleensä käytössä vuosikaudet :D

Täälläkin on ihan kesäsäät edelleen! Uskomattoman lämmin!

finkinja kirjoitti...

Siis aivan mahtavat nää ilmat MaaMaa,pitää vaan yrittää nauttia mahdollisimman paljon!
Mulla oli yhdet farkut vuosikymmeniä käytössä, pidin niitä niin kauan kun vaan pysyivät koossa;)