torstai 6. toukokuuta 2010

Puli puli ... vettä tuli

Vettä sataa ja sataa ja sataa!!
Kaivoin taas kukkakumpparit esille kaapin pohjalta jonne olin ne jo parisen viikkoa sitten siirtänyt. Aamulla teki mieli kääntää kylkeä ja vetää peitto korville, kun ikkunan takaa kuului kunnon lorina ja loiske ... sitä vettä tuli meinaan todellakin kaatamalla.
Viime viikon mahtavat kesäkelit on kuin unta vaan! Olisi sittenkin pitänyt laittaa varpaankynsiin iloiset kesävärit, ehkä edes se piristäisi syyssäässä:/ Ainoa hyvä puoli tässä sateessa on se ettei tarvitse kastella koko ajan kasvimaita ja kukkapurkkeja ... aina pitää löytää se positiivinen puoli asiasta;)

Töissä on kiirettä. Alan pelkäämään pahinta ja epäilemään, että kiire jää pysyväksi. Ei siinä kiireessä itseasiassa ole mitään pahaa, meneepä työpäivä nopeammin. Mutta kun olen aivan puhki poikki ventti töistä tultua ettei jaksa innostua oikein mistään ja ensimmäinen ajatus kotiovella on, että "antakaa mun olla edes hetki omissa oloissa" niin silloin kiire ei ole hyvä juttu. Tahti on mennyt töissä niin kovaksi ettemme ennätä edes kunnolla lakisääteistä taukoa pitämään. Tai onkohan se edes missään laissa ... mutta ainakin työsopimuksessa on maininta jostain puolen tunnin tauosta ... mitä emme ikinä ole ennättäneet pitämään yhteen pötköön. Kahvit juodaan leipälaatikon päällä istuen ja vahtien ettei kukaan yläkerran rouvista tule kurkkaamaan meidän kellariin. Ja ruokaa vaan tehdään, ei sitä ennätä syödä! Kotiin tulen niin nälissäni etten enää edes viitsi syödä. Siis eihän siinä kokkaillessa saa edes syödä, mutta olisihan se hyvä että työntekijä voisi piiloutua johonkin koloon ja järsiä edes jonkinlaista välipalaa kerätäkseen voimia työntekoon. Tänään sentään skoolailtiin kaiken kiireen keskellä jugurttipurkilla ja heitettiin vahvistavaa ainetta naamaan.
Tuon kiireen keskellä totesin miten hyvä juttu on mukavat työkaverit. Kun joku meistä on huonolla tuulella tai muuten vain allapäin, niin kyllä jaksavat työkaverit piristää mieltä. Jos ei muu auta niin pistetään lauluks tai ainakin jotain siihen suuntaan .. ja hommat hoituu .. edes jotenkin.

Kiireestä johtuen niskat ovat alkaneet taas oireilla. Onneksi naapurissa asuu ihana ystävä jolle voin soittaa ja juosta apua hakemaan. Maanantain shiatsusessio venyi jopa neljä tuntiseksi!! Ei ollut tarkoitus viipyä ihan niin pitkään, mutta kun ensin piti käydä läpi kuulumiset ja sitten tuli naapuri käymään ja käyntiin läpi hänen kuulumiset ja vasta sitten sain luvan asettautua pöydälle käsittelyyn. Ja mikä autuus ja ihanuus koitti!! Ystävä on hankkinut mahtavat hieronnassa käytettävät lisätyynyt/tuet. Niiden päälle kun asettuu tuntuu, että lepäät pehmeän pilven päällä ja jokainen ruumiinjäsen löytää oman paikkansa. Taustalla rauhallinen musiikki ja välillä leppoisaa jutustelua ... kahden tunnin käsittelyn jälkeen olin taivaissa:)
Toissapäivänä esikoinen kävi leikkaamassa ystävän hiukset ja vastapalvelukseksi saa kuulemma käsittelyn ...hyvää vaihtokauppaa.

Jos paikallinen sanonta "prvo pa muško" pitää paikkansa, niin apartmanin vuokraus on lähtenyt hyvin käyntiin. Sanonnan mukaan hyvää onnea tuottaa, jos mies onnittelee naista ensimmäisenä tai jos mies tulee käymään kylässä ekana jne. Ensimmäinen vieras meidän "vierashuoneessa" oli se mies:) Ekanahan piti tulla se koululaisryhmä, mutta tuhkapilvi sekoitti heidän suunnitelmat. Ja niin miespuolinen vieras oli ensimmäinen:)
Ja sama vieras käväisi viime viikonloppuna vietettyään viikon maan etelänurkilla. Onneksi ilmat suosi matkalaisia ja saivat nauttia mahtavista kevätsäistä.
Kiitos vaan mukavasta vierailusta ja sainpahan taas höpöttää suomeks riittävästi;)

7 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Paljon onnea apartmanille!! Toiv. paastaan mekin sinne joskus. Gadi alkaa nyt just taksityot, joten ei ehka ihan viela muttta toivossa eletaan.

Tuula kirjoitti...

Hienoa, etta vuokraus on lahtenyt kayntiin hyvin! Sinne sitten minakin ensi vuonna - kai ;).

MaaMaa kirjoitti...

Onnittelut ensimmäisestä vuokrauksesta! Siitä se lähte :)

Ihanalta kuulostaa hieronnat. Mä en ollut ikinä ennen ollut kunnon hieronnassa, ennenkuin nyt tolla meidän Vietnam/Cambodia -reissulla, 3 kertaa (!!), ja nyt oon ikuisesti koukussa. Mahtavaa!!!

Iloista viikonloppua, Finkinja -- rentoudu työkiireistä!!

Yaelian kirjoitti...

HIenoa että apartmentin vuokraus on lähtenyt hyvin käyntiin.Olisikin kiva olla siellä joskus vieraana.
Toivottavasti kiire joskus siellä töissä hellittää,että pystyt relaamaan,mutta kiva,että naapurissa ystävä joka osaa shiatsua:-)Ja lähetäpä sitä vettä vähän tännepäin....

Sateenkaari kirjoitti...

İhanaa,etta vuokraushommat etenevat hyissa merkeissa.
Toivottavasti sateet ovat jo loppuneet,ja kesa alkaisi sinnekkin tulla.
Teillahan on töissa aivan Suomen systeemit tuon kiireen kanssa.
Loppuunpalamisia alkaa tulla,jos ei tahti hiljene.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vuokraushommiin! Tiedänpä mihin ottaa yhteyttä sitten kun suunta on Istriaan :) Heinäkuun lopussa reissaan pariksi viikoksi Dubrovnikiin, jos tuhkapilvi suo.
Kaunista ja lämmintä kesää
toivottaa
- bosnialaisen vaimo

finkinja kirjoitti...

Anumorchy,
no tulette sitten vaikka ensi vuonna taas;)
Terkkuja Gadille:)

Tuula,
Ensi vuonna ... sovittu;)

MaaMaa,
mä en ole käynyt tavallisessa hieronnassa koskaan, mutta kyllä toi shiatsu tuntuu niin hyvältä!

Yaelian,
voisin ilomielin laittaa litrakaupalla vettä teille!!! Sitä on satanut täällä jo ihan tarpeeksi!

Sateenkaari,
edelleen satelee ...
Toivottavasti töissä tosiaan alkaa vauhti pikkasen tasaantuun, muuten ei jaksa. Mutta onneks mennään lomia kohti;)

Bosnialaisen vaimo,
tulkaa nyt jossain vaiheessa tännekin:)