keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Aurinkoa aurinkoa!!


Vanha potkulauta on saanut uuden käyttötarkoituksen. Satula on jo hävinnyt matkanvarrella ja ruoste on lukinnut jarrut käyttökelvottomiksi. Mies halusi jo heittää roskalavalle entisen kulkuvälineensä, mutta pidin kaksin käsin kiinni. Niin monet kerrat on meidänkin tytöt ja serkkupoika vilistäneet sen kyydissä yksi kerrallaan tai kaikki kolme samaan aikaan kotikadulla ettei tuota niin vaan heitetä jorpakkoon. Välillä sen on hävinnyt talon kulmalta ja löydetty hylättynä muutaman metrin päästä talolta, ohi kulkeneet pojat ovat lainanneet ja kokeilleet miten on kulkenut alamäessä. Nyt potkulauta saa viettää eläkepäiviään talon edustalla ja muistuttaa miestä nuoruusvuosista ....


Kukat tuoksuu ja kaiken maailman ötökät ovat alkaneet lennellä ympäriinsä.
Se on nyt kuulkaas kunnon kevät! Tai itseasiassa tuntui jo ihan kesältä .. ainakin lämpötilan mukaan. Toissailtana oli varjossa +25!! Ja vappuaatoksi on luvassa jopa +28 astetta. Mutta eihän nämä lämpötilat varmaan pysyviksi jää, luvassa jo sateita ja tuulia ensi viikolle.
Aivan ihanalta kyllä tuntuu lämmittää luita tuossa terassilla, mutta auringon porottaminen kyllä taas tietää kasteluruljanssi alkamista. Joka ilta roikun tuolla letkun jatkona alatasanteelta ylätasanteelle ja oikealta vasemmalle. Ja ruoho kasvaa hurjaa vauhtia ja minä taas heilun trimmerin kanssa välillä ylhäällä ja välillä alhaalla.

Tanssiviikonloppu meni kunnialla ohi ja huoneemme testattiin miten kestää neljä nuorta slovenialaista neitokaista. Perjantaina tulivat mielettömien matkalaukkujen kanssa ja vetivät laukkujen kätköistä varapatjaa, vedenkeitintä, läppäriä, pastaa, muutaman pullon .... kaikkea erittäin tärkeää kamaa mitä teini-ikäiset nuoret neidit voivat tarvita tulleessaan Kukkulalle tanssiviikonlopuksi. Kymmenen aikaa perjantai-iltana aloin jo miettiä olenko tehnyt elämäni tyhmimmän päätöksen huoneen vuokraamisesta ... yläkerran päädystä kuului meinaan sellainen kirkuminen ja äänekäs keskustelu ja musiikin pauhu ja huonekalujen siirtämisen aiheuttamaa kolinaa, että todellakin mietin mitä tuli tehtyä. Mutta kello yksitoista tuli yhtäkkiä hiljaisuus!! Aivan kuin joku olisi komentanut bileiden loppuvan sillä sekunnilla. Se taitaa olla sitä slovenialaista järjestelmällisyyttä ja kuria ;)
Lauantaina tyttöjä ei talossa näkynyt vaan vetivät hiphopryhmiä halukkaille. Sunnuntaina pakkasivat patjansa ja keittimensä takaisin kapsäkkeihin ja lähtivät koteihinsa.
Huone siis kesti neljän teinarin viikonlopun vieton:)

Tänään olen pitänyt lepopäivän, en ole tehnyt yhtään mitään muuta kuin nauttinut terassilla auringosta töiden jälkeen. Avasin kirjan ja aloin lukemaan, mutta aurinko paistoi niin kirkkaasti ettei siitä tullut mitään. Oli mukavampaa pistää silmät kiinni ja antaa kaikkien aistien nauttia ensimmäisistä lämpösistä päivistä.
Kyllä sitä taas huomenna ennättää silittää ja pyyhkiä pölyjä ja leikata nurmikkoa ja pestä pyykkiä ja komentaa tyttöjä (ja miestä) ja ....
Tänään vaan nautin:)

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Teillähän on lämmintä kuten meillä! Ihanan näköistä puutarhassasi ja tuo potkukelkka on tosi hyvän näköinen nykyisessä asemassaan:-)Koska tulevat seuraavat vieraat?

Nina kirjoitti...

Tahtoo lämpimään!!! Täällä Suomessa on vielä niin hitsin kylmä...

elsi kirjoitti...

Ääh nyt mua harmittaa kun heitettiin vanha potkulauta veks.
Ihana idea.
Ja samat on kelit sveitsissä olleet ja ovat.
Rapsi kukkii täysillä vaikkei ole edes toukokuu.
:o) Viikonloppuna tulee vettä ( luonto sitä kaipaakin , ei sillä )
Eikö olekin ihme voima tuo arska.

Sateenkaari kirjoitti...

Tuollaisilla vanhoilla esineilla on oma tunnearvonsa.Kannattaa sailyttaa.
Onko enemmankin tiedossa jo vieraita?
Pitaa laittaa jarjestyssaannöt seinalle.
Kevat on ihanaa aikaa,kun luonto heraa eloon,ja kukat alkavat kukkimaan.
Mukavaa vapun aikaa sinne kukkuloille.

finkinja kirjoitti...

Yaelian,
lämmintä tosiaan on:) Ja mä nautin vihdoinkin!!
Seuraava vieras ilmoitti tulevansa lauantaina ja viipyy maanantaiaamuun:)

Nina,
tänne vaan:)

Elsi,
eihän mitään kannata heittää pois;))
Aivan ihanaa kun on lämmintä!! Mut kyl tota vettä vois sataa vaikka yöllä ettei tarttis kastella jo niin kauheesti.

Sateenkaari,
mietinkin jo järjestyssääntöjen kirjoittamista jonnekin ylös;)
Mukavaa vappua sinne teillekin!