lauantai 6. helmikuuta 2010

Shijatsu

Kävin eilen shiatsuhieronnassa.
Pari viikkoa sitten, kun niskani oli jumissa kyselin paniikissa töissä naisilta tietääkö kukaan hyvää kiropraatikkoa tai hierojaa tai jotain muuta vastaavaa kuka voisi auttaa.
Työkaveri totesi, että naapurin rouvahan tekee shiatsuhoitoja ja muita vastaavia. Otin heti yhteyttä ja kävinkin hänen luona kipeän niskan kanssa.Mutta eihän hän voinut tehdä silloin paljon mitään, yritti vain rentouttaa ja varovasti sivellä kipeitä paikkoja.
Nyt kun akuuttivaihe on mennyt ohi ja pystyn normaalisti pyörittelemään päätä, sovittiin "tretmaanista" ja eilen nautin kolme tuntia hänen luona!!
Tietenkin kun kyseessä on tuttu mukava nainen, juteltiin ensin tunti kaikesta ja tietenkin ihan asiasta eli hoidoista ja mitä pitäisi tehdä. Pari tuntia hän sitten "käsitteli" minua ja minä nautin!! Tiesin mitä odottaa ja käsittely vastasi täysi odotuksiani.
Kolme tuntia oli niin terapeuttista!
Pelkkä keskustelu jo tuntui auttavan ja tietenkin hieronta ja muu käsittely auttoi.
M. on itse joutunut elämässään kokemaan vaikka mitä oman lapsen kuolemasta sairasteluun joten hän osaa kuunnella ja asettua toisen osaan. Ja kaikesta huolimatta hänestä huokuaa positiivista energiaa ja iloisuutta.
Antauduin kokonaan hänen käsittelyssä ja rentouduin täysin.
Hoitoja olisi hyvä tehdä nyt aluksi "kuurina" joku kuusi kertaa ja sovittiinkin seuraava tapaaminen heti ensi viikolle.
Odotan innolla uutta "käsittelyä":)

8 kommenttia:

tiina kirjoitti...

Olen myös löytänyt shiatsun, tosin aivan kolmen tunnin hoitoa en ole koskaan päässyt kokemaan. Suomen hinnoilla siihen uppoaisikin päiväpalkka:) Ihana, monipuolisesti tehoavaa hoitoa se kuitenkin on, ja hoitajan persoonalla on kovasti merkitystä, kuten mainitsitkin.

Ulkomaan reissuilla rohkaistutaan usein miehenpuolen kanssa kokeilemaan erilaisia hoitoloita. Hoitojen kirjoa on laidasta laitaan, ja hinnat ovat suomea huomattavasti huokeammat!

Nautinnollisia hoitohetkiä ja helpotusta niskavaivoihisi!

Sirokko kirjoitti...

Tekee hyvää! Sain kerran vuoden ajan nauttia shiatsuhoidoista alaa opiskelevan ystäväni koekappaleena. Rentouttavaa se oli ainakin.

Yaelian kirjoitti...

Kävin viime vuonna shiatsuhoidossa olkäpääni vuoksi,ja oli todella rentouttavaa.Toivottavasti niskasi on jo ok!

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Ma taas vuorostani aloitin tanaan oman pienimuotoisen hierontaklinikan pidon Intiasta muuton jalkeen... Olen harkinnut pitkaan tuollaisen shiatsukurssin kayntia - pitaisi opetella monipuolisemmaksi hierojaksi. On muuten hassua, miten hyva olo tulee ittellekin kun saa helpotettua toisen oloa. :)

ohrakaski kirjoitti...

Olen aikoinani ollut naisvaltaisessa työpaikassa töissä. (Pankin keskushallinto) ja varmaan 99% naisista kärsi niska- ja hartiakivuista. Miehistä ehkä 1%. Jo silloin ajattelin, että jos ahkerat js viisaat tutkijat panostaisivat aikaansa eliniän pidentämisen sijaan elämän laadun parantamiseen ja kesksisivät parannuskeinon luojan huonosti suunnittelemiin naisten niska- ja hartialihaksiin. Sillä he saisivat noin miljadin naisen huutamaan hurraata, ehkä myös monen miehen siinä mukana.
Tähän asti on teillä naisilla valitettavsti tyytyminen vain tarjolla oleviin lyhytaikaisiin helpotuksiin.
Parempia aikoja odotellessa:)

finkinja kirjoitti...

Tiina, onhan se täälläkin tosi kallista etenkin noissa hoitoloissa. Mutta onneks nää hoidot tekee naapurin rouva ja hinnasta voidaan aina sopia:)
Siis onhan noi kaikki kylpylähommat täällä huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Oletkos kokeillut suklaakylpyjä tai kultahoitoja? ;)

Sirokko ja Yaelian,
rentouttavaa se todella on, katsotaan auttaako muihinkin vaivoihin.

Kuwaitin kaunotar,
voi kun ihanaa! Miten on lähtenyt liikkeelle toiminta?
Sitä tuo naapurin rouvakin sanoi, että itsellekin tulee parempi olo kun huomaa hoitojen auttavan:)

Ohrakaski,
näin on! Pitää nyt vaan tyytyä itse parantamaan elämän laatua .... siihen ei kyllä varmaan kauheesti auta tietsikan edessä naputtelu;)

Jonna kirjoitti...

Mikä tahansa hieronta tai hoito on hemmoittelua ja auttaa aina!Ei pitäisi edes odottaa että jotain kohtaa kivistää vaan nauttia rentoilun merkeissä. Harmi että hinnat usein estävät sen.

Shiatsu on ihanaa molemmin päin, hoidettavalle ja hoitajalle. Olen itse käynyt alkeiskurssin ja ollut sekä harjoituskappaleena että hoitajana. Nyt tosin on harjoittelut jääneet niin vähiin että pitäisi ensin käydä kertailemassa oppeja.
Mikä tahansa hieronta tai hoito on hemmoittelua ja auttaa aina!

finkinja kirjoitti...

Jonna, tuotahan se mun "terapeutti" sanoikin: ei kannattais odottaa että joku paikka on kipeä vaan hoitaa etukäteen!