tiistai 22. joulukuuta 2009

Lumi tuli, lumi meni!Ihania talvimaisemia katsellaan nyt enää näissä kuvissa.
Eilen alkoi etelätuuli taas lämmittämään ja toi mukanaan sateita.
Ja tänään on sitten satanut ja satanut ja .... Vettä tulee kaatamalla koko päivän ja kaiken päälle vielä tuulee niin että roikuin melkein sateenvarjon jatkona töihin mennessä.
Yhden päivän aikana on tainnut tulla vettä monia litroja, onneksi ollaan täällä kukkulalla;)Sunnuntaina tehtiin pari kävelylenkkiä kylän ympäri ja metsätiellä. Kukkulalla oli melkein tungosta ulkoilijoista ... kaikki halusivat nauttia kylmästä, aurinkoisesta talvipäivästä.
Tämän viikonlopun lumisade oli erittäin harvinainen: yli kahteenkymmeneen vuoteen ei ole satanut lunta aivan rannassa ja jopa tuossa edustalla olevilla saarilla. Rijekan keskusta oli aivan kaaoksessa eikä kävelykatua ehditty aurata. Ihmiset loikkivat jouluostoksilla lumihangessa:)
Ja tuolla rantakaupungissa Opatijassa turistit olivat hieman ihmeissään kun rantabulevardi peittyi valkeaan lumipeittoon ja se lumi vielä jäi viikonlopun yli.Jouluun on enää kaksi yötä ... suomalaisittain laskettuna.
Jotenkin en ole vieläkään päässyt joulunmakuun vaikka on tehty pipareita ja korvapuusteja ja kyntteliköt antavat tunnelmavaloa olohuoneessa.
En ole tehnyt mitään kauheita joululahjaostoksia enkä raahannut kaupasta mielettömiä määriä ruokaa. En tee edes joulusiivousta ennen joulua vaan sitten joulun jälkeen!
Meillähän on täällä jouluaatto aivan tavallinen arkipäivä, yritetään kuitenkin lähteä töistä pikkasen aikasemmin. Yleensä jouluaattoiltapäivällä teen rosollin ja muita salaatteja anoppilaan joulupäivän ateriaa varten ja olen sitten kotosalla aattoillan. Mies menee töihin ja tytöt ovat tässä kylillä. Jos on hyvä ilma, saatetaan mennä keskiyönmessuun. Täksi aatoksi olin suunnitellut meneväni tuohon kylän keskustaan ystävien kanssa koristelemaan yhdistyksen laittaman kuusen ja juomaan glögiä ja lauleskelemaan joululauluja. Mutta jouluaattoyöksi on luvattu taas rankkasateita!! Eli taidan viettää aattoillan kotosalla nautiskellen kodin lämmöstä ... Pitää kuitenkin jaksaa olla niin kauan hereillä, että voin laittaa lahjat kuusen alle tyttöjen nukahdettua:)

Tytöillä on huomenna viimeinen koulupäivä ennen lomaa. Nuorimmaisella on lyhennetyt tunnit eli on vain pari tuntia koulussa ja saavat todistukset.
Esikoisellakin olisi koulupäivä huomenna, mutta meneekin töihin. Pomo soitti koululle ja sanoi tarvitsevansa apua kampaamolla. Toisaalta on ihan hyvä, että on töitä ... sitä kautta paremmin oppii hommat. Mutta olisihan se hyvä jos ilmaantuisi koululle hieman useammin:/

7 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Toivottelen teidän koko perheelle oikein hyvää joulua! *hali*

Yaelian kirjoitti...

OIkein Hyvää ja Rauhallista Joulua sinne kukkulalle!

Sateenkaari kirjoitti...

Taalla on uutisissa naytetty,miten euroopassa ja myös Amerikassa on ollut hyvin kylmaa ja kovia lumisateita.Puolen sataa ihmista on menehtynyt naitten saitten tkia ympari eurooppaa.
Rauhaisaa joulunaikaa sinne kukkuloille.
İhanat lumikuvat.

Vihreatniityt kirjoitti...

Jouluiloa sinne kullulalle!

Sirokko kirjoitti...

Oikein hyvät joulut toivotan täältäkin!

Anonyymi kirjoitti...

Arkihuolesi kaikki heitä, mieles' nuorena nousta suo !Armas joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo. Kylmä voisko nyt olla kellä ,talven säästä kun tuoksahtaa lämmin leuto ja henkäys hellä, rinnan jäitä mi liuottaa.
Rauhallista joulua!
-Uppis-

elsi kirjoitti...

Ihanan rauhallista ja ikävä kyllä yhtä mustaa joulua kuin meilläkin toivottelen .

:o)