lauantai 21. marraskuuta 2009

Joulu!


Hui kauhistus!!
Tänään iski tajuntaan, että jouluun on aikaa vain hieman yli kuukausi!
Ja ensimmäinen adventti on jo ensi sunnuntaina!
Mikä on vikana, kun tänä vuonna en pysy tahdissa? Tuntuu, että kesä oli vasta hetki sitten. Onko syynä jatkuva ns. lämmin ilma ja kostea ilma? Syksy tuntuu vain jatkuvan eikä talvi iske millään päälle. Vai onko syynä jonkinlainen "flekma"/laamaantuminen/yleinen saamattomuus?
En tiedä:/
Nyt vain on niin...
Olen yrittänyt saada tyttöjä kirjoittamaan joulupukin apulaisille (ei enää millään meinaa uskoa, että pitää kirjoittaa ihan oikealle joulupukille;)) mutta jotenkin heidän aika tuntuu menevän muihin asioihin. Saavat sitten mitä saavat, kun eivät osaa laittaa toivelistaa ajoissa! Turha olla sitten suu mutrussa, jos tulee aivan väärän värinen paita tai tai musa CD:llä on viime vuosisadalta. Mistä se pukin apulainen voi tietää kaikkien maut ja toiveet!
~
Viime vuonna tähän aikaan laitoin ensimmäiset joulukoristeet esille. Aina ensimmäisenä esille pääsevät Eikku-tädin lahjoittamat tontut, taidan ne kaivaa vintin kätköistä huomenna ja laittaa ikkunalle tarkkailemaan jouluvalmisteluja.
Tänä vuonna ei jouluvalmisteluja tehdä niin suurella innolla ja antaumuksella kuin aina ennen.
Enemmänkin niitä tullaan tekemään rahapussin kolikoiden määrän mukaan. Kahisevat ovat jo loppuneet (jos ei lisää ala pian tuleen!) joten on tyytyminen niihin muutamaan kolikkoon joka siellä pussin pohjalla vielä kiiltelee. Eihän sitä krääsää ja kamaa niin kauheesti tarvita, mutta eniten harmittaa kahden sähkökynttelikön pimeys. Ne ei vaan toimi eikä uusia ole kaupoissa! Tai ei ainakaan niin nättejä kuin mitä nuo kaksi oli. Kaupoista saattaa löytää niin kauhistuttavia muovisia kappaleita, ei niitä meinaa edes uskaltaa laittaa pistorasiaan kiinni. Nyt tänä jouluna vain yhdellä ikkunalla tulee loistamaan ja antamaan tunnelmaa puinen Suomesta saatu kynttelikkö ... ja mulla kun oli haaveena, että joka ikkunalla loistaa suomalaiseen tapaan kynttelikkö ...
~
Eihän me muutenkaan hössötetä joulusta täällä niin kauheesti. En edes tee mielettömiä jouluostoksia enkä käy pitkän listan kanssa lahjaosoksilla. Käyn ehkä parina viimeisenä viikkona kiireessä ostamassa ne välttämättömät lahjat ( siis tytöille ja miehelle), vain perheenjäsenet tulevat saamaan toiveiden mukaan, muiden lahjat ovat aina enemmän pienen pieniä paketteja.
Joulusta on hävinnyt täällä kokonaan se mieletön joulustressi joka tuntui vaivaavan (ja kuulemma vaivaa vieläkin) Suomessa. Ja se on vaan hyvä! En edes tee kauheaa joulusiivousta ... minkä takia pitäisi pelkästään joulun takia siivota kaikki kaappien nurkat tai roikkua jossain katon rajassa pöylyrätin kanssa? Ennättäähän ne sitten joulun jälkeenkin siivota ... ja jouluna tulee kuitenkin sotkettua ja heiteltyä makeispapereita sohvan taakse;)
Suomalaiset jouluruuatkin on vuosi vuodelta vähentyneet. Ei löydy innokkaita porkkana- tai perunalaatikon syöjiä. Vain kinkku ja lohi ja tietenkin rosolli tuntuvat kelpaavan. Ja makeista piparit (joita pitää tehdä iso laatikollinen ja laittaa laatikko piiloon ettei piparit häviä parempiin suihin jo aivan liian aikaisin) ja joulupullat kelpaavat kahvipöytään. Taidan olla hiljalleen "kroatialaistunut".
~
Jonkinlainen haaveiden joulu, se tunnelmallisin joulu olisi jossain missä olisi valkoinen joulu, ihania rakkaita ihmisiä, iloinen ja railakas tunnelma ilman minkäänlaista stressiä tai kriisiä siitä onko kinkku liikaa tai liian vähän paistettu ... kaikki voisivat tehdä sitä mitä haluaa, lapset olisivat iloisia ja aikuiset rentoja...
Meidän jouluista täällä tuosta haaveiden joulusta puuttuu vaan se lumi ja ne rakkaat ihmiset jotka ovat siellä kaukana pohjolassa ja täällä toisella puolella maata....
~
Dear Santa
Tämän jouluna haluaisin, että ympärilläni olisi kaikki rakkaat perheenjäsenet, kaikki ihanat ja rakkaat ystävät. Joulu olisi kiireetön , huoleton, railakas, iloinen, tunnelmallinen ... ruokaa riittävästi eikä kenenkään tarvitsisi roikkua yksin keittiön puolella mielettömiä aterioita tekemässä. Laulu raikuisi ja iloinen puheensorina täyttäisi jokaisen huoneen ... yön rauhallisina hetkinä käpertyisin ystävän kanssa sohvalle vilttien alle takkatulen loisteeseen parantamaan maailmaa ja aamun sarastaessa ihana kahvin tuoksu herättäisi uuteen täydelliseen aamuun.
Tietenkin olisi kiva juttu, jos voisit tuoda jokaiselle edes yhden pienen pienen paketin. Itselläni on erittäin vaatimattomat toiveet (kaikkea ei kyllä voi paketoida):
että kaikki tulisimme olemaan terveitä,
saisin uuden työpaikan ... juuri sen mistä haaveilen ja missä on hyvä palkka,
rahaa tulisi olemaan riittävästi tulevana vuotena,
tyttäret olisivat kilttejä eivätkä aiheuttaisi vanhemmilleen liikaa harmaita hiuksia tai sydämen tykytyksiä,
saisimme vihdoinkin talon valmiiksi,
uusi punainen pieni auto,
hajuvesi,
kirjoja,
ihania naisellisia tilpehöörejä,
....

10 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Kylla olen niin samaa mielta kanssasi tuosta joulun hossottamisesta. Taalla ihmiset ovat viela enemman stressaantuneita kuin Suomessa. Kaikilla on hirvittavat listat kaikista joululahjoista. Yksikin kertoi ongelmansa, kun TAYTYY ostaa melkein sata lahjaa...Ja kaikki siivoaa kaiken.

Mulle joulu tulee vasta ihan lahella joulua. Muutaman pienen lahjan ostan laheisilleni. Eniten tietysti saa pieni Maikki, 8v. Tavallisen siivouksen teen aatoksi, en sen enempaa. Takalaisia jouluruokia en osaa laittaa, eika suomalaisia soisi kuin mina. Eipa tarvitse stressata siitakaan.

Oikein hyvaa oian alkavaa joukukuuta sinne kukkulallekin!!!

Ihana kuva bannerissa!

MaaMaa kirjoitti...

Ihania toiveita; eivätkä kuulosta sellaisilta mitkä voisi olla ihan mahdottomia. Toivon kanssasi, että Joulupukki voi jeesata toiveittesi kanssa! :)
Mikä on sun lempihajuvesi?

Mulla joulufiilis on myös vähentynty ulkomailla asumisen myötä; ei ole mahdollisuutta eikä jaksuja koristella taloa samanlailla, kokkailla samoja ihania herkkuja tai viettää itse juhlaa läheisten kanssa.

Mutta on tullut uusia perinteitä; joulut vietetään vuorotellen ranskassa ja suomessa, muiden maiden perinteitä on luikerrellut omien suomalaisten rinnalle.

finkinja kirjoitti...

Tuula,
hui kauhistus - sata lahjaa!!!! Mähän menisin vararikkoon!!
Toi lyhty on yks meidän monista katulyhdyistä:)

MaaMaa,
musta on ihan kivaa että pystyy yhdistelee eri maiden jouluperinteitä. Suomalaiset jouluperinteet tuo vaan sellasen kaihon siihen lapsuuteen ja kaikkeen muuhun ... olenko tulossa vanhaksi???
Lempparihajuvesi mulla on ollut jo vuosia D&C Light Blue, olen jäänyt siihen ihan kiinni:) Kaapissa on vileä pieni tippa pullon pohjalla Calvin Kleinin Euphoria blossomia...

Sirokko kirjoitti...

Kirjoittelit niin ihanasti että nostalgia nosti päätään täälläkin, vaikka joulua ei ole vietetty vuosikymmeniin. Vanhan kaipuuta se kai vaan on.
Toivottavasti joulupukki toteuttaa toiveesi :)

SaaraBee kirjoitti...

Onkohan tämä jotenkin ikään liittyvä juttu, mutta itsekkin haluan karsia joulusta kaiken hössötyksen. Ennen toivottelin ihmiselle hauskaa ja iloista joulua. Nyt toivon muille ja ilselleni joulurauhaa!
Toivottavasti pukki saa kirjeesi ja täytää edes osan toiveistasi!

Jonna kirjoitti...

Minä en kotona enään joulua jaksa laittaa kun kaikki energia ja aika menee täällä hotellissa. Glögiä, pipareita ja joulutorttuja teen aina jossain välissä ja aatoksi rosollia. Joka toinen vuosi vietämme aaton työkavereiden kanssa ja joka toinen menemme joko ystävien tai meksikon perheen luo.
Lahjat ostan vain Tytölle ja muutamalle muulle pikkuiselle. Täällä lahjoitukset menee yleensä salaisen ystävän merkeissä eli vähällä pääsee.

kirsi kirjoitti...

Musta taalla ihmiset eivat mitenkaan hossota joulusta. Kaupoissakin on ihan hiljaista, ei musiikkia, vaikka kaikki koristeet, kortit yms on ollut esilla jo lokakuussa ja tietysti lisaantyy paiva paivalta.

Sun toiveet ovat ihania, toivon sinun saavan niista ainakin osan!

Mulla menee kaikki pyllylleen. Olemme lahdossa Suomeen, kenneli on ainakin nyt saatu varattua koirille, 12.12-4.1. Jotenkin jamahdin nyt, joulutavaralaatikot seista nokottavat kaytavalla toista viikkoa, en tieda, mita laitan esille vai laitanko mitaan.
Nyt sitten pitaa menna jouluostoksille ja ostaam koko miehen suvulle lahjoa. Kerroin jo tyttarille,et en aio raahata heille mitaan lahjoja Suomeen, menee muutenkin paljon rahaa kaikkeen, ja sitten mokilla tietysti suku (miehen) ravaa jatkuvasti kahvilla ja syomassa. Ihan kamalaa, mutta ma en taida nauttia suomijoulusta yhtaan!!

Minna kirjoitti...

Joulu tosiaan. Kuukausi aikaa....

Onneksi meillä ei ole ollut enää tapana juuri lahjoja ostella. Rauhoitutaan ja syödään hyvin ja sitten se onkin jo ohi. Tänä vuonna tulee varmaan uusi koetinkivi, kuinka saada teinit pysymään kotona edes hetken :O

elsi kirjoitti...

Tämä on ensimmäinen vuosi kun kuljen joulukoristeiden ja muiden hössötysten ohi tyynesti edes aikomatta ottaa yhtään mitään uutta kotiimme. Kaikkea on ja ihan yllin kyllin. Lahjojenkin kanssa otetaan iisisti. Rentouttavaa jo ajatuksena.
Sinun toiveistasi varmasti edes osa toteutuu.
:o)

finkinja kirjoitti...

Sirokko,
taitaa se tosiaan olla sitä vanhan kaipuuta;)

Vihreätniityt,
niin muuten ...nyt kun mietin niin toivottelen minäkin korteissa ym rauhallista joulua, ei enää niin sitä hauskaa;)
Toivotaan tosiaan että edes osa toivomuksista toteutuisi.

Jonna,
noi piparit ja rosollit on ne pakolliset, muista ei ole niin väliä.
Aaton alkuilta ei ole niin tärkee täällä, vasta se keksiyön messun jälkeen aletaan viettään joulua.

Kirsi,
toivottavasti saat nyt pakattua ym.
Eiks tunnu oudolta se joulu siellä kun teillä on kesä ja helle?

Minna,
niin hyvää ruokaa ja rauhallinen meininki ... just yks päivä mietin tota samaa hommaa: miten saada neidit pysyy suvun kanssa pidemmän ajan??? Pakko pakottaa ainakin se ruokailun ajan;)

Elsi eiks ole paljon mukavampaa kun ei tartte juosta kaikkien joulukamojen perässä? ;)
Mä todella toivon et edes pari noista toiveista toteutuis.