tiistai 30. kesäkuuta 2009

Saarroksissa 18. vuoden alussa

Kahdeksastoista vuosi on alkanut avioliiton mutkaisella tiellä.
Jäin saarroksiin heti alkutaipaleella ... kuitenkin vain omalle terassille sateen keskelle;)
En huomannut laventelikimppua leikellessä ukkosen nousseet aivan kohdalle ja sateen hiljaista ripottelua. Tai en välittänyt siitä. Mutta yhtäkkiä sade iski isoina tippoina raskaana maahan enkä päässyt enää pois katoksen alta. Kaikki sateenvarjot olivat sisällä eikä mies kuullut huutoa.
Onneksi olin varustautunut kupillisella teetä ja varannut lepohetkeä varten kirjan ... käperryin mahdollisimman pieneksi kauimmaiseen nurkkaan ja annoin sateen sataa rauhassa.
~
Kesä ja helteet antavat odottaa! Suomessa kesä on parhaimillaan ... kerrankin. Täällä pitäisi helteiden paahtaa maa ruskeaksi ja lomalaisten selät punaisiksi. Mutta aurinko on piilossa pilvien takana eikä suostu tulemaan esille ei sitten millään! Vaikka yritän ajatella positiivisesti "saanhan tehtyä rästiin jääneitä hommia alta pois ennen rantakautta", mieli kyllä mustuu hiljalleen joka päiväisestä kosteudesta. Tälläistä täällä voi olla koko kevää ja syksyn, nyt pitää paistaa aurinko!
~
Sunnuntaina tapasin blogiystäväni:) Hän oli perheineen tuolla toisella puolella Istriaa lomailemassa ja tulivat sadetta pitämään meidän kylälle. Oli todella ihana tavata henkilö joka vierailee blogissani ja seuraa elämäämme:) Tervetuloa uudestaan ensi vuonna, ehkä voitte silloin jo majoittua meille;)
Sain tuliaisiksi kasan suomalaisia naistenlehtiä ja kirjan, niitä aion lukea nautiskellen rannalla ... kunhan tuo aurinko ilmestyisi lämmittämään!
~
Nuorimmainen sai eilen vihdoin ja viimein todistuksen. Koulu loppui jo 10. päivä, mutta todistuksen jaetaan aina näin kuun lopussa. Tytär suoritti 6.luokan "erittäin hyvin" arvosanoin eli nelosella meni läpi. Se alkusyksyn mörkö, saksan kieli osoittautuikin yhdeksi parhaimmista arvosanoista:) Eniten tyttöä harmitti ettei liikkunnasta tullut vitosta, mutta totesi olleensa laiska aina kantamaan varusteita.
Esikoinen puolestaan joutuu huomenna ja torstaina tiukkaan paikkaan ... edessä on matikan suullinen ja kirjallinen testi!! Pitäkää nyt kaikki varpaat ja sormet pystyssä, että menee kerralla läpi. Menee meinaan hermot kohta äidillä!!

8 kommenttia:

elsi kirjoitti...

Se nyt on SELVÄ minkä takia saksan kieli alkoi kevään jälkeen kiinnostaa enemmän. Trallalllaaaaaaaaa
Onnea hyvästä toikasta. :o)
Ja aurinkoa sinnekin. Meille se viimein saapui kostean ja viileän jälkeen eilen.

Yaelian kirjoitti...

Toivottavasti se aurinko teillekin pian tulee! Kiva kun tapasit blogikaverin,niin tapasin minäkin:-)

sateenkaari kirjoitti...

Onnea nuorimmaiselle hyvasta koulumenestyksesta,ja kovasti tsemppia esikoiselle koitokseen.
Minulla on kanssa kokemus kahdesta blogiystavan tapaamisesta,ja molemmat kerrat erittain miellyttavia.
Toivotaan,etta sade teilla lakkaisi,ja helteet alkaisivat.

MaaMaa kirjoitti...

Esikoiselle tsemppiä matikan kokeisiin! :)
Ja onnea nuorimmaiselle hyvästä tokarista!

Hyvä että olit suojassa sateen sattuessa; mikäs sielä ropinaa kuunnellessa :) Mä rakastan sateen ropinan ääntä teltta- tai sateenvarjokangasta vasten, vaikka olenkin "aurinkoihminen"
Toivottavasti ne pilvet nyt kaikkoaa ja pääsette nauttimaan oikeanlaisista kesäsäistä rannalle!

Paula kirjoitti...

Täältä myös onnea esikoisen kokeisiin ihan äidin hermojen takia ;-)

maaria kirjoitti...

*pitää peukkuja* v
vaikka ei aina muka ehdikään kommentoida, anteeksi.

SAteenropinatauko kuulostaa ihanalta, ja blogiystävän tapaaminen etenkin!

Lämmintä kesänjatkoa!

bissecat kirjoitti...

Peukutuksia!! paljon ja onnitteluja hyvästä tokarista.Täällä oli Kaatosade lau ja sun välisenä yönä,Ruokolahti oli suomen kostein paikka 62ml vrk.

Anonyymi kirjoitti...

Kotona jälleen :) Oli oikein onnistunut reissu ja täytyy edelleen sanoa, että kylänne oli niin sympaattinen ja mieleenpainuva! Kiitos, että kierrätit meitä, oli oikein ihanaa tavata teitä!

Ninna