lauantai 4. huhtikuuta 2009

Kuokin,kaivan kynnet mullassa

Olen löytänyt kropastani lihaksia joitan en uskonut enää olevan olemassa selluliittikerrosten alla. Eilen leikin maailman vahvinta naista ja kaivoin (ihan yksin) ylös kukkapenkistä vanhan laventelipensaan. Meinasi kyllä välillä tulla useampi kirosana peräkkäin molemmilla kotikielillä, mutta se taisi antaa sisua hommaan. Sain puskan penkistä ja nyt sen tilalla on pieni uusi laventelin alku. Vanha pensas siirtyi tänään kasvien hautausmaalle.
Tarkoituksena oli tehdä saman homma tuolle kuvassa olevalle rosmariinipensaalle, mutta tänään ei riittänyt voimia siihen hommaan. Uusin pensasta leikkaamalla kuivat osat pois ja saa olla paikallaan ainakin syksyyn asti.
Eilen käytiin miehen kanssa töiden jälkeen taimitarhalla ja mukaan lähti taas muutama laventelipensas, rosmariini, oleanteri (mies epäilee mun keittävän teetä oleanterin lehdistä, ei tästä lähtien juo mitään mitä keitän hänelle:) ) ja saatiin kaupan päälle vielä yksi viikkunapuun alku.
Ilmat ovat oikukkaat kuin meidän teinit! Aamulla huonolla tuulella = sataa ja iltapäivällä riittää hymyä ja auringonpaistetta. Ulkohommissa tuli mieletön hiki ja roikkuin taas tuolla kivimuurilla ohikulkijoiden ilona naama punasena rikkinäisissä housuissa:) Sain hommat hoidettua mukavasti ennen yösateita ja ukkosta.

6 kommenttia:

bissecat kirjoitti...

Oi pääsispä jo puutarhatöihin,pikkasen ruvemmeet lumet sulamaan.Tänään olin Simpeleen korttiaskartelutapaamisessa ja huomenna kuljetetaan virpojia pitkin Eteläkarjalaa!!Pelkään miten selkä kestää!!Ootkos ommellu Tildailuja,mie en oo kerennyt aika menee ko elokuvis...

Tuula kirjoitti...

Mina aina innostun kevaalla kaikesta puutarhaan liittyvasta, mutta olen niin laiska, etta innostus loppuu viimeistaan juhannuksena... Mutta jospa tana vuonna olisin ahkerampi :).Siemenia on ainakin kylvetty taalla sisalla siirrettavaksi ulos sitten aikanaan.

Susanne kirjoitti...

Meillä on täällä valtavasti vielä lunta ja kaiholla luen näitä puutarhajuttujasi. Jännittyneenä odotan mitä tuolta lumen alta nousee esiin ja mitä tuhoa myyrät ja muut pikkueläimet ovat tehneet. Tässä odotellessa on kiva kierrellä puutarhamyymälöissä ja lukea mitä muut tekevät puutarhoihinsa.
Sinä olet ollut tosi ahkera siellä.

MaaMaa kirjoitti...

Hyvä Finkinja! Puutarhatyöt käy kovemmastakin punttis harjoituksesta! :)
voikun mullaki ois piha, missä möyriä! :)

Marjut kirjoitti...

Meillä on kyllä kasvimaa jo paljastunut lumien alta, mutta vielä ei sinne oikein uskalla mitään laittaa. Ei ennen toukokuuta, yöpakkasia kun voi vielä tulla.
Minäkin ostin kyllä jo laventelia, rosmariinia, piparminttua ja ruohosipulia. Laitoin ne alkuun isoihin ruukkuihin, siirrä myöhemmin kasvimaalle. Minun laventeli taas kerran paleltui;)
Mukavaa tulevaa viikkoa :)

finkinja kirjoitti...

kyllä ne lumet siellä pian sulaa:)
Miten meni virpomismatka?
En ole ennättänyt ommella mitään, aika tosiaan lentää niin kauhian nopeesti!

Tuula,
Mä en nykyään enää kylvä sisälle laatikoihin enää mitään. kylvän suoraan maahan ja tomaatit ym ostan taimina.

Susanne,
kuulin niistä myyristä kauhujuttuja, vanhempien farmilla ovat kuulemma tehneet jo melkoisia tuhoja!
Keväällä on aina kiva suunnitella puutarhaa ja kasvimaata:)

MaaMaa, kyllä täällä riittää sullekin hommia ... voin järjestää "puutarha ja kroppakuntoon" leirin :) Samalla saan maat kuntoon ja naiset (miksei miehetkin) hyvän mielen ... ehkä ;D

Marjut,
elä sie hättäile ...kyllä ennätät sitten toukokuussakin. Me laitetaan tomaatit ym kanssa vasta ennen vappua maahan, sen verran korkeella kuitenkin ollaan.
Harmi ne laventelit, toivottavasti eivät palellu ensi talvena. Suojaatko niitä mitenkään?