torstai 9. huhtikuuta 2009

Kiirastorstain touhuja

Tänään on ollut välillä sellainen olo, että huomenna olisi vapaapäivä eikä tarvitsisi herätä aikaisin töihin. Jostain syystä olen jo lomatunnelmissa .... tai siis kolmen päivän lomatunnelmissa;)
~
Töissä oli hieman helpompi päivä ja pääsin lähtemään ajoissa pois.
Tänä vuonna saimme pomolta pääsiäslahjakortin erääseen isompaan markettiin ja mentiin miehen kanssa hoitamaan pääsiäisostokset pois alta. Valmistelin itseäni kauheeseen ruuhkaan, mutta saatiinkin hoidettua ostokset melko nopeasti. Kiitos valmiiksi kirjoitetusta kauppalistasta;) Matkan varrella meinas kyllä tulla lämpöhalvaus autossa, kun joka puolella on tietöitä.
~
Nuorimmainen on nauttinut ekasta lomapäivästä ja oli koko päivän ulkona kaverin luona. Nyt kannattaakin nauttia pihalla olosta, ilmat ovat mitä ihanimmat!!
Esikoinen ei ole tainnut nähdä aurinkoa tänään muuten kuin hakiessaan lounasta itselleen ja pomolle. Tekee tänään ja huomenna koko päivän hommia ... toivottavasti asiakkaat antavat edes kunnon tipit!!
~
Olen ollut iltapäivästä asti pelkällä yrttiteellä ja tuoremehulla.
Kokeilen 24-tunnin paastoa joka olisi hyvä pitää aina kun kuu vaihtuu. Katsotaan pystynkö oleen huomiseen iltapäivään asti pelkästään nesteillä ... töissä saattaa tehdä tukalaa.
Huomenna olisi kuitenkin kevyempi ruoka, koska pitkäperjantaina katoliset paastoavat. Kaksi kertaa vuodessa on ns. täyspaasto ( tuhkakeskiviikko ja pitkäperjantai) eli 18 - 60 vuotiaita suositellaan syömään vain yksi ateria eikä ateria saisi sisältää lihaa. Täällä rannikolla syödään huomenna siis kalaa eri muodoissa. Katsotaan missä vaiheessa huomenna lankean kalapadan ääressä;)

9 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Taytyykin kokeilla tuota 24-tunnin paastoa joskus. Teetko sen joka kuukausi?
Hyvaa paasiaista kukkulalle!

Lehtokotilo kirjoitti...

Ihanaa pääsiäiseen laskeutumista sinne. Tuollaisten lyhyiden nestepaastojen olen kuullut ainakin virkistävän. Ja hetkellisesti keventävän. Onneksi edes hetkeksi ;)

Ari.T(a) kirjoitti...

Mie oon joskus kokeillut tota 24 tunnin paastoa, eikä siitä tullut yhtään mitään. :(
Paaston viimemetreillä yrittäessäni nukkua vatsani piti niin älytöntä äkämäkölöä et nukkumisesta ei tullut mitään.. Jääkaapille oli pakko mennä heittää mahaan tupla-kinkku-juusto-rieskalainen, joten se siitä !!!
Orakas-kaali-sinimailas(?)-mehut oli juotu ja ihan oikea oppiset valmistelut tehty, kiitos yhden asiaa tuntevan ystävän,Marjatan!!!
Ihan kiitettävästi juoksutti vessaan ja olo oli aluksi tosi hyvä,mutta sitten vatsassani asuvat mystiset voimat ottivat kovat aseet käyttöön,miun maksimi on siis muistaakseni 16 tuntia.

Sisko, onko MARI se meidän Mari, vai taasko oon ihan omillateilläni???

Mie muuten vaihdoin äsken kaikkien ruukkukukkieni mullat tossa aikaa tappaakseni.Kolme rönsyliljaa(vaalea versio),olleet miulla iät ajat!!!Ens vkolla pitää napata töistä Sarilta tummaa versiota.
Kiinanruusuun vaihdoin vain päällimullan,kasvaa vielä tässä vaiheessa pituutta,sit kun alkaa tulla uusia lehtia niin sit pahnatkin vaihtoon.
On miulla viisi pientä tammen taimenta ikkunalla, vaihdoin niillekin uuden ruukun vanhaan"uuteen"multaan!!!

Taidan lähtee iltakävelyllä käymään isovanhempieni ja isäni haudalla?Kysyn matkalla poikaani mukaan vaarin haudalle pistäytymään...

Mukavaa pitkääperjantaita ihan kaikille :)

finkinja kirjoitti...

Saara,
tää on se sellanen kuun kierron mukaan menevä paasto, milläköhän nimellä sitä kutsutaan Suomessa tai enkuks??
Netissä on tärkat ajat milloin kuu vaihtuu ja periaatteessa se tulis 4 kertaa kuussa. Mutta mä vasta yritin tätä nyt ja ajattelin jos onnistuin tekeen pari kertaa kuussa. sanotaan että paaston aikana voi lähteä jopa 3 kiloa, mutta suurin osa on nestettä ja palautuu takaisin. Mutta saapahan ainakin kuona-aineet liikkeelle.

Lehtokotelo,
just ton takia ajattelin kokeilla, edes jonkinlaista piristystä kroppaan;)

Ari,
ei ole tehnyt kauheen vaikeeta, nukuin aivan hyvin koska iltapalaksi oli hedelmämehua ja teetä;)
Ei ole meidän Mari vaan toinen Mari;)
Sähän olet ahkera, mulla on vielä sisäviherkasvit odottamassa yläkerrassa mullanvaihtoa. Mä laitan kaikki kasvit ulos kesäksi enkä ole siksi sitä vielä tehnyt.
Mukavaa kävelylenkkiä hautausmaalle:)

Ari.T(a) kirjoitti...

Höh, mie ihan luulin, et se on meidän MARI ???

Mites siulla meni työpäivä paastotessa???

Joo, koht pitäs heittää ulkoiluvaatteet niskaan ja sit rapistelemaan hiekkaa jalkojen alle...

Sirokko kirjoitti...

Ainakin nestepaasto on terveydellisesti järkevämpi kuin täkäläinen auringonnoususta -laskuun, jollon ei saa tippaakaan laittaa suuhunsa mitään, kokonaisen kuukauden ajan vielä, kesällä se on vaarallistakin. Tästä voi päätellä etten itse paastoa. 24 tuntia nesteillä olen joskus kokeillut eikä se tehnyt pahaa.

Sirokko kirjoitti...

Unohtui sanoa, että Oikein Hyvää Pääsiäistä teille!

anumorchy kirjoitti...

Helppo on paasto katolilaisilla! Taalla kun uskonnolliset juutalaiset passtoaa, se on n. 25 tuntia ilman ruokaa ja VETTA! Se on pari kertaa vuodessa, ja muutama pienempi lisaksi, jotka on vain aamusta iltaan.

finkinja kirjoitti...

Ari, pikkasen teki tiukkaa kun tehtiin tonnikalalevittä ... sen on mun herkkua;)
Ei auttanut muuta kuin heittää appelsiinia napaan:)

Sirokko,
en kyllä alkais tollaseen "ei mitään suuhun"paastoa, viimesinä tunteina alkoi tämäkin tekeen tiukkaa.

Anumorchy,
mä en tajua minkä takia pitää olla ilman vettä??
Kyllähän nyt jotain nestettä pitää saada sisälle.