maanantai 30. maaliskuuta 2009

Voihan maanantai!Tältä näytti eilen ikkunasta kurkkaillessa ...
välillä ei näkynyt kyllä muuta kuin sumua ja sadepisaroita!
Vettä tuli aamuvarhaisesta iltamyöhään tasaisen kovalla vauhdilla ...
sitä ryöppysi joka paikasta joka paikkaan suurina puroina ja kuohuina.
Uhrasimme itsemme sateen armoille ja käytiin messussa, kahvilla ja leipäkaupassa ...
eikä sen jälkeen liikuttu enään kodin lämmöstä mihinkään.
Tein ruokaa ja leivoin juustopiirakan hieman muunnellen ...
eihän sitä koskaan viitsi samanlaista tehdä;)
~
En ole ollenkaan tuon asian kannalla, että kellon viisareita pitää siirrellä pari kertaa vuodessa edestakaisin! Kuka tuonkin on keksinyt!? Eilen illalla en meinannut saada unta millään ja tänä aamuna olin kuin nuijalla päähän lyöty ... aamukuudelta oli säkkipimeää eikä harmaa sateinen ilma auttanut yhtään asiaa. Jotenkin sain raahattua itseni töihin ja koko päivän olen ollut horroksessa. Kyllähän tähän uuteen rytmiin taas tottuu, mutta se vie aikansa.
Ainoa hyvä puoli on, että illat ovat valoisempia;)
~
Tehtiin miehen kanssa tänään puutarhaliikekierros.
Tällaisellä ilmalla siellä ei ole ketään, mutta auta armias kun aurinko alkaa lämmittää ... parkkipaikalla ei ole yhtään tyhjää ruutua ja tädit tappelevat kaksinkäsin kasveista ja multapusseista:)
Sormia syyhytti niin kauheesti ja olisi tehnyt mieli ostaa vaikka mitä, mutta oli pakko pitää lompakosta kaksin käsin kiinni eikä sortua turhiin ostoksiin. Pakolliset siemenpussit heitin koriin enkä voinut jättää hyllylle pientä Bugenvilija tainta:) Pari vuotta sitten sain nuoren taimenen Spiltistä, mutta se kuoli heti ensimmäisenä talvena. Nyt aion istuttaa tämän ensin ruukkuun ja vaalia ja suojata sitä muutaman vuoden ennen kuin istutan varsinaiselle paikalle.
Mukavaan viherkeitaalta lähti myös smokva/viikunapuu. Meillä on jo kaksi vihreää viikunaa, mutta nyt löytyi tummaviikuna. Ne kuuluvat täällä jokaiseen puutarhaan ja mikä nautinto on kesähelteellä ottaa suoraan puusta pehmeän, kypsän, mehevän hedelmän ja heittää se suoraan suuhun .... pitää vaan tarkistaa etteivät muurahaiset ole vallanneet hedelmää ennen kuin sen heittää suuhun:)
Pari isoa lannotesäkkiä lähti myös mukaan ja tälle päivälle ostokset riittivät. Yritin saada miestä vielä käymään tuossa naapurissa aivan pienellä taimitarhalla, mutta ei suostunut ... mua ei sais sieltä kuulemma tyhjin käsin kotiin!
~
Mies haki ne tuumorimarkkerit. Ei niissä periaatteessa ole mitään uutta.
ja
Alfa-1-fetoproteiiniarvo on 3.2 ug/l <7>
Tuo ylimmainen arvo on laskenut hieman.
Osaako kukaan tulkita näitä???
Arvot ovat normaalirajoissa joten niiden perusteella ei voi sanoa tälläinen maalikko yhtään mitään. Mies menee vasta huhtikuun lopulla uudestaan onkoloogille, pitää kai kysyä omalääkärin mielipidettä.

6 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Sen vähän mitä ymmärrän, niin arvothan on kai ihan hyvät. Tulkinta riippuu hieman siitäkin mikä syöpä on kyseessä ja mitkä on arvot olleet aiemmin jne.

Normaalikaan AFP-pitoisuus ei tarkoita, etteikö syöpää (enää) olisi, joten pelkkiä arvoja ei voi tuijotella...

Karsinoembryonaalinen antigeeniarvon alentuminen on hyvä juttu, koska kahdessa peräkkäisessä näytteessä kohonnut arvo viittaa taudin uusimiseen. Ilmeisesti miehesi ei polta, koska terveelläkin tupakoivalla arvo voi olla kohonnut (kaksinkertainen).

Mukavaa puutarhaviikkoa sinne, siemeniä multaan vaan!

maaria kirjoitti...

Arvoista en valitettavasti ymmärrä mitään. Mutta kaikkea hyvää teille!

Kkoetetaan ajatella, että tuo iänikuisesti jatkuva vesisade tekee edes mullalle hyvää...
kevättä mieleen ja siemeniä multaan!

Pääsiäisterveisin!

Paula kirjoitti...

ihanaa lukea sun puutarhajuttuja. Kateeksi käy. Viikunat ovat tuoreena ihania. Hyviä jatkoja sinulle ja perheellesi. En valitettavasti osaa ottaa kantaa noihin arvoihin.

finkinja kirjoitti...

Vähän noin minäkin nuo tulokset tulkitsin Susadim. Mies ei tosiaankaan polta, kommentoi vaan että pitäis olla eri normit vielä passiivisille tupakoitsijoille:

Valitettavasti siemeniä ei edellekään saa multaan ... vettä tulee taivaan täydeltä!

Maaria, ehkä tuonne mullan sikaan sikiää lisää kunnon kastematoja:)

Paula,
kiitti:) Kumpa tosiaan pääsisin tuonne kasvimaalle ja istutushommiin!!

Allu kirjoitti...

Kiva jos arvot on kunnossa. En tavoittanut ketään, joka osaisi lukea noita labra-arvoja. Ai teillä sataa?? Meillä on tosi ihana ilma, kevät on tullut!!

finkinja kirjoitti...

Just kommentoi että tuntuu muualla maailmassa olevan kaunis kevät ilma ja meillä vaan rämmitään takatalvessa!