maanantai 9. maaliskuuta 2009

Listoja

Olen aina tehnyt listoja, täyttänyt allakkaa, laittanut asioita ylös.
Tytöt ovat jo kuulemma saaneet tarpeeksi ainaisista heille kirjoittamista listoista
(onko niistäkään mitään hyötyä?)
ja kirjoitan joka aamu viestin kotiin jääville perheenjäsenille. En tiedä lukeeko sitä kukaan muu kuin nuorimmainen;) Olen kirjoittanut sen suomeksi, kroatiaksi ja uhannut kirjoittaa siansaksalla ihan sen takia että näen reaktion.
~
Tänään olin kirjoittanut allakkaan nuorimmaisen hammaslääkärin. Kiiruhdin kotiin, ennätin olla kotona tunnin ja sitten juostiin tuohon muutaman askeleen päähän hammaslääkärin vastaanotolle. Ulko-oven luona ihmettelin miksi ei näy valoja sisällä, soitin summeria (yleensä alaovi on auki) .... ei vastausta ... luin aukioloaikoja: maanantaina vastaanotto aamulla!! Siis mikä nyt??? Onneksi olin laittanut ajanvarauskortin lompakkoon ja pikainen tarkistus ... aika onkin vasta huomenna!!!
Jo toinen kerta kun teen saman oharin juuri nuorimmaisen ajan kanssa:) Kerran aikaisemminkin vein hänet päivää aikaisemmin korjauttamaan hampaat ... tuloksetta.
Tyttö oli harmissaan, että olin raahannut hänet muutaman metrin talvisessa viimassa eikä saanut hoidettua hammashoitoreissua tänään.
Mutta huomenna uudella innolla:)
~
Eli tämän viikon ohjelmaa:
  • tiistaina nuorimmaisen hammaslääkäri!
  • tiistaiaamuna tulee rakennussetä taas hommiin
  • miehen pitää hakea markkereiden tulokset ja viedä eläkehakemus sairaskassaan
  • keskiviikkona miehellä ultra aamulla ja oma ultra iltapäivällä
  • torstaina esikoisen vanhempainvartti

~

Mies kävi verikokeissa viime viikolla ja kaikki on muuten normaalilukemissa paitsi rauta on alhaalla. Sai tabletteja siihen ja yrittää juoda enemmän punajuurimehua ym. Markkereiden tulos jännittää enemmän, siitä on jo aikaa kun ne otettiin viimeksi. Keskiviikkona on vatsanalaueen ultra, toivottavasti on ja pysyy saman kokoisena ellei ihan pienenny möhkäle. Kunto on ihan hyvä, eilen minä puuhkutin miehen perässä hänen painellessa sauvojen kanssa:)

Viime viikolla omalääkäri kysyi mieheltä miksi hän ei ole laittanut sairaseläkehakemusta vetämään? Ensin oli ajatellut, että ei hän näin nuorena eläkkeelle! Mutta miksi ei? Jos hänelle sattuu jotain, jää ainakin eläke meille ... hän tekee nyt hommia ns. taitelijasopimuksella/honorar eikä siitä keräänny automaattisesti eläkettä. Jos saa sairaseläkkeen, voi kuitenkin jatkaa nykyisiä hommia. Tiedä häntä kuinka kauan niitä papereita joutuu odottamaan ja saako yleensä niitä läpi.

7 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Mulla on kanssa aina ollut listoja joka asiasta, joskus myös "ei mistään" :) Almanakkaa olen käyttänyt aina, merkkaan sinne kaikki tapahtumat - vaikka en aina sitä muistakaan katsoa. Mutta voipahan sitten jälkikäteenkin katsoa esim. "milloin olin viimeksi hammaslääkärillä" (hampulääkäreistä kun on puhe!) :)

Tsemppiä ultraääniin ja muihin kokeisiin! Hyvä kuulla, että miehesi on muuten hyvässä kunnossa!

Tuo sairaseläke on varmasti ihan hyvä hakea, kaiken varalle. Ei siitä ainakaan mitään haittaa ole.

Vilkutuksia sateentuhruisesta Dublinista!

bissecat kirjoitti...

Hei !Kaikki kannattaa hakea mitään ei saa ellei hae,tosin se on ikävää kun se sairas ihminen ei itte jaksa pitää puoliaan .Täällä ei kerrota noista eduista ,keikki täytyy ettiä tieto ja paperisodan määrä.

finkinja kirjoitti...

MaaMaa,
mulla on aina ollut allakka, ihan niistä Teinikalenteriajoista lähtien;) En osaa olla ilman! Samat sanat, joskus ei tule edes katsottua mitä on kirjottanut, mutta joskus tarvii jotain tietoa peräti parin vuoden takaa ... silloin on hyvä ottaa esiin vanha allakka;)

Bisse, no melkein sama juttu täällä. Eihän ne ihan niin vaan tarjoo rahaa ... jos itse et ole kuullut jostain niin ei ne tosiaan tule kotiin tarjoamaan.
En kyllä tajua miten vanhat ja sairaat saavat kaiken tarvitsemansa jos ei ole apujoukkoja!! Paperisota on tosi kamala!

elsi kirjoitti...

Listaan hyyyyyyyyyvin harvoin mitään ja JOS niin takuulla hävitän listan. Siinä on yksi etu kuitenkin. Muistelen mitä olin kirjoittaut ja se on hyväksi aivoille , eiks niin.
Usein näen kalenterissa merkinnän jossa on esim- vain kellon aika. HAH. siinä sitten soittelen ympäriinsä että ollaanko sovittu mitään. *Häpeänpuna*

Ari T. kirjoitti...

Moikka, Rakas Sisko : )
Pitkästä aikaa kävin kurkkimassa, mitä tänne kuuluu???

Tiedätkö,BISSE,että yli 10 vuotta sitten muuttui laki Suomessa niin että Viranomaisen ei tarvii enää tiedottaa, vaan Kansalaisen pitää osata ottaa selvää!!!
Itsekkin 4 kuukauden sairasloman jälkeen piti juosta virastoissa moneen kymmeneen kertaan ja jouduin täyttäämään erään lomakkeen 4 kertaan!!!

Joopa joo,nyt pitää jatkaa taas näitä valtionhommia, kiirettä pittää!!!

finkinja kirjoitti...

Elsi,
toi sun kellonaika systeemi on hyvä:) Siinäkin saa aivot voimistelua kun mietit mihin se kellonaika liitty:D

Ari,
no kuuluu sustakin joskus jotain!!

Allu kirjoitti...

Jos teiltä saa, niin ostakaa Kräuterblut-nimistä mehua (tai tabletteja) raudanpuutteeseen. Se auttaa taatusti ja on luonnontuote. Sitä saa meillä apteekista ja luontaistuotekaupoista ja myydään Suomessakin. Tunnen kaksi, joille se auttoi.