torstai 12. helmikuuta 2009

Tahmea torstai


Tänään tuli aina välillä mieleen, että olis ollut parempi aloittaa päivä aivan alusta ... mennä takas sänkyyn ja nousta toisella jalalla ylös.
Tai ei minussa ollut aina vika vaan muissa ja heidän tekemisissä ...
Itseasiassa koko nurinkurinen päivä alkoi jo eilen illalla ...
Isäni soitti ja kertoi vähemmän iloisen viestin: serkkuni (yli viisikymppinen) oli kaatunut/loukannut itsensä todella pahoin, on nyt liikuntakyvytön kaulasta alaspäin!!!!!!!
Serkku asuu ulkomailla ja isä sai kuulla uutisen kiertoteitse muiden sukulaisten kautta. Hän on nyt jo "hoitolassa" ... vasen puoli ei toimi ollenkaan, oikea antaa joitakin merkkejä toiminnasta. Muuta ei voi toivoa kuin, että kuntoutuksesta on apua eikä selkäranka ole pahoin vahingoittunut.
~
Pomo oli hutiloinut tuuraajamme työsopimuksen kanssa niin pahasti, että en tiedä suostuuko tuleen enään taloon tuuraamaan! Siis miten voi mennä tekeen niin tyhmän virheen, ei taaskaan ajatellut seurauksia. Jos olis tuossa tilanteessa, en kyllä varmasti tulis enään taloon hommiin.
~
Palkka on ollut myöhässä jo viikon, palkanlaskija on ollut sairaslomalla eikä kukaan muu tee hänen hommia. Siis sekin on aivan älytön homma ... mitäs jos onkin pari kuukautta sairaslomalla ... silloin ei saada palkkoja!!~
Ystävämme tekee meille aina veroilmoitukset ja tänään meni niitä viemään verotoimistoon. Säädöksiin on tullut jotain muutoksia viime vuodelta eikä hänkään ammatti-ihminen ollut kuullut niistä. Miehen paprut on ok, mutta mun papereihin tarvitaan liitteenä lasten syntymätodistukset jotka eivät saa olla 6 kuukautta vanhemmat. J. meni hakemaan lomakkeen jolla ne tilataan (voi hakea seuraavana päivänä). Mutta eipä saanutkaan niitä, koska vain perheenjäsenet voivat hakea lomakkeen!!!! Perheenjäsen voi olla äiti, isä,isovanhemmat, sisko .... vahinko ettei J. älynnyt heti esittää olevansa mun sisko. No, mä annoin oman henkkarin ja katsotaan millä keinoilla huomenna onnistuu;) Tähän aikaan vuodesta jokaisessa virastossa on mielettömät jonot eikä kyllä huvita mennä montaa kertaa jonottamaan.

Jos J. ei saa niitä lomakkeita niin mun tai miehen pitää mennä. Mutta mies ilmoitti ettei hän mene mihinkään!! Hänen mielestä ei voi systeemit noin vain muuttua ... eihän niin ollut viime vuonnakaan. Mutta kun ollaan tässä ihanassa maassa ja täällä tykätään niin kauheesti kaikenlaisten lakien ja sääntöjen muuttamisesta ihan noin vain ja rakastetaan kaikenlaisia lomakkeita ja leimaveroja ym!
Jos en liitä niitä syntymätodistuksia veroilmoitukseen, en saa palautusta. Että silleen!
~
Onnistuin hermostuttaan miestä vielä lisää ...
töistä tultua löysin kameran kylppäristä. Se oli jäänyt sinne joltain. Katselin kuvia ja aloin tyhjentämään turhia kuvia pois. Kamerassa oli jotain ihme tiilikuvia jotka automaattisesti pyyhin pois. Tajusin tehneeni virheen siinä vaiheessa, kun näin vanhan leivinuunin etuosan yhdessä kuvassa. Mies oli käynyt kuvaamassa vanhaa uunia serkulleen joka on muurari ja tekee töikseen kaakeliuuneja ym. Mies ei ikinä ota mitään kuvia tai ainakin sanoo ottaneensa. Hän kävi mut hakemassa töistä ja jatkoi ulkona heti kiiwipuiden leikkuuta eikä sanonut sanallakaan mistään uunin kuvauksesta. Mistä mä voi tietää mitä on tehnyt päivällä, automaattisesti pyyhin niitä "hölmöjä" kuvia kamerasta pois.
~
Päivän piristyksiä oli ihana aurinko joka paistoi siniseltä taivaalta VIHDOINKIN!
En vain ennättänyt nauttia siitä töiden jälkeen, mutta toivottavasti arska paistaa vielä viikonloppunakin.


Kävin alkuillasta rantakaupungissa esikoisen "vanhempainvartissa" koululla.
Luokanvalvoja oli ihmeen hyvällä tuulella, jopa hymyili:) Se tapahtuu harvoin ja aina tulee sellanen olo sieltä pois tullessa ettei ole onnistunut vanhempana ja nuoret ovat maailman kauheimmat. Nyt on kuulemma pienen pieni askel parempaan tapahtunut.
Pysäkillä miestä odotellessa näppäsin kännyllä nämä kuvat. Ovat pikkasen pimeät ja epäselvät.
Yläkuvassa näkyy kaupungin läpi kulkeva pääkatu ja heti alapuolella on meri ja sen rantaa pitkin kulkee kävelytie "lungo mare".
~
Nuorimmainen on alkanut oireileen flunssan alkua ... yskii tosi pahasti, istui koko illan uuni edessä viltti niskassa ja teki läksyjä lattialla. Pientä lämpöä on jo, mutta huomenna on kuulemma pakko mennä kouluun ... ei siis opintojen takia vaan Valentinon päivän takia;) Tänään ovat jättäneet kouluun postilaatikkoon lemmenkirjeitä ja huomenna ne jaetaan. Ja huomenna on vielä "hullujen kampausten päivä". Eli ei voi mitenkään jäädä kotiin!!! Nyt mittaa taas kuumetta ja uhkaa mennä kouluun vaikka olis kuinka paljon lämpöä!
Koulussa ja päiviksessä on jo liikkeellä influenssa joten ei olis ihme, jos kuume nousee.
~
Parasta mitä voin tehdä nyt "pelastaakseni" päivän on ottaa jotain hyvää naposteltavaa, siirtyä sohvelle viltin alle ja katsoa telkusta hömppäsarjoja;)

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kurjaa kun huonoja juttuja on sattunut saman päivän aikana montakin.Toivottavasti serkkusi selkäranka ei ole mennyt niin pahasti ettei pääse kuntoutumaan.
Aika hurjaa, että teidän palkat nyt on kiinni siitä yhdestä ihmisestä ja ette sen takia saa sitä palkkaa silloin kuin pitäisi.Mä olisin ihan raivona tuollaisesta.
Parempaa huomista toivottaen;-)
Ja teilläkin näkyy olevan paljon byrokratiaa....

Marita kirjoitti...

Voi hurja tuota serkkusi loukkaantumista. Toivottavasti hän paranee!!

Mua huvitti tuo "hölmöjen" kuvien deletoiminen :D

MaaMaa kirjoitti...

Voi etta mika paiva sulla ollut; vahan liikaa ikavia uutisia ja mutkia matkassa :((( Kamala juttu tuo serkkusi loukkaantuminen!! Toivottavasti kuntoutuu entiselleen!!

Toivotaan myos, etta veropalautuslomakkeet saatte lapi ja viela enemman etta palkkasi tulee tilille nyt! Uskomatonta, ettei palkanlaskijalla ole sijaista!!

Toivottavasti tanaan, perjantai 13.paiva (!!) on sitten se Onnenpaiva! :)

halituksia ystavanpaivan aattona Finkinja-ystavalle!

finkinja kirjoitti...

Yaelian,
toivotaan todella että serkku pääsee vielä liikkumaan!!
Täällä on tää byrokratia huipussaa, aina pitää etsiä erilaisia lomakkeita ja maksaa leimoja!!
Palkka muuten tuli, tais palata nainen takas töihin;)

Marita,
mä aina deletoin muiden kuvia:)

MaaMaa,
13. päivän on mulle hyvä päivä kun olen syntynyt tuona päivämääränä;)
Veropaprut lähti eteenpäin, palkka tuli ja muutenkin parempi päivä!

Jonna kirjoitti...

Kylläpä samalle päivälle kerääntyi ikäviä asioita, toivottavasti viikonloppu on sitten inhan toisin päin, täynnä iloa ja positiivisiä yllätyksiä.