lauantai 21. helmikuuta 2009

Lauantain touhuja

Päivä alkoi kupillisella machiatoa kahvilan terassilla ja nyt on lasillinen punaviintä vieressä pöydällä;)
Raukea olo kaikesta touhusta ja raikkaasta ilmasta, suussa vielä valkosipulin ja juuston maku.Oli aivan pakko paahtaa leipää ja raaputtaa siihen valkosipulia ja lirauttaa pienen pieni tilkka oliiviöljyä päälle.

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna istuttiin kahvilan terassilla ja siellä hurahtikin pari tuntia. Aina joku tuli ja liittyi joukkoon ... toiset lähtivät ...

... ja me nautittiin auringosta. Kylällä oli tungosta ... lapset menivät rippikouluun, vanhemmat odottelivat kahviloissa,kuntoilijat lähtivät lenkeille metsätielle, toiset muuten vaan nauttivat lauantaipäivästä ...

Kylän väkiluku on lisääntynyt tälle viikonlopulle 30:llä henkilöllä: Zagrebista tuli telkkariväki huomista messua varten joka lähtetään suorana meidän kirkosta. Kyllä yhden kirkonmenon takia pitää noin paljon ihmisiä lähtettää! Ja niitä autoja ja välineitä ja miehiä! Yksi hyvä puoli on, että meidän katu tuli siivottua turhista törysistä ja roskista.


Lämpimän ilman houkuttelemana mies ja minä leikattiin kaikki rosmariinipensaat ja laventelit.
Ilahduttelin taas ohikulkijoita roikkumalla kiviseinällä saksien ja haravan kanssa:) Joka ainut ohikulkija pysätyi ja heitti muutaman sanan. Nuorimmainen auttoi kadun lakaisemisessa ja ohi ajaneet hääseurueet heittelivät ikkunasta karkkeja meille:)
Miten positiivisesti kaunis ilma voi vaikuttaakin ihmisiin:)

Nyt on kädet kipeinä ja väsynyt olo, mutta myös tyytyväinen olo. Tuli tehtyä jotain hyödyllistä ja oltua ulkona.

9 kommenttia:

susadim kirjoitti...

Täälläkin aurinko paistoi niin, että tuli ihan kevätfiilis kaiken lumen ja pakkasen keskelle! Rentouttavaa iltaa sinne!

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa ihan kivalta lauantaipäivältä! Ja nyt tiedän miksi teillä on lämmintä ja kaunista; se sateinen ja myrskyinen ilma tuli täksi viikoksi tännepäin....

bissecat kirjoitti...

Ihanan keväistä! Meillä lunta ja hiihtoloma,onneksi pakkasta lunta ja jäätä riittää harrastuksiin.Minä tietty sairaslomalle nivelet ei jaksaneet pakkasta lepoa ja särkylääkettä.Katsotaan miten lomavookko menee loppuviikosta tallinnan reissu toiv.paranen eikä muut tuu kipeeksi.Oletkos jo yrittänyt ommella?

Susanne kirjoitti...

Tulipa ikävä kevättä ja kesää kun luin tuon ihanan postauksesi.
Siellä tuntuu olevan jo ihan keväistä. Aurinko vaikutta tosi paljon mielialaan ja aurinkoisia päivä odotan tännekkin vaikka noin lämmintä saakin odottaa vielä jonkin aikaa.

Marjut kirjoitti...

Voi teillä on ollut kiva lauantaipäivä, ihana ilmakin. Sää kyllä vaikuttaa ihmisten mieleen todella paljon.
Meillä vaan taas satelee lunta :O

elsi kirjoitti...

Juu se on niin totta. Sää vaikuttaa ihmisen koko olemiseen uskomattoman paljon. Meillä , kuten Marjut kertoi, sataa lunta aina vaan. Tuntuu kuin asuisin pumpulissa. Ulos astuessani on hiljaista.Äänet katoavat lumeen. Kaikki on siistin näköistä ja koira nauttii hangessa loikkimisesta.
Silti mangolia puissa on isot silmut. Laitan niistä kuvan blogiini. Myöskin joku urhea keltainen kasvi kukkii lumen keskellä. Uskon että kevät tänä vuonna HUMAHTAA kuten aina suomessa. Jo viikon päästä saattavat lumikellot kukkia ja maa viherjöidä-

Anonyymi kirjoitti...

Voi että tuli jo ikävä kevättä!
Varsinkin kun olen tänään värjötellyt 6 tuntia Naantalin Tuhkamarkkinoilla tuulessa ja tuiskussa, eikä kauppakaan oikein käynyt... kyllä yrittäjällä on mukavaa =)
Mari

Pauli kirjoitti...

Täällä kaipaillaan myös jo kevättä, että pääsisi todella ulos nauttimaan auringosta. Sen sijaan tulee lunta, aina vain lunta. Tekstisi piristi kuitenkin.

finkinja kirjoitti...

Susadim,
ilta meni tosi rentouttavasti, mä nukahdin sohvalle:)

Yaelian,
no voi harmi, mutta eikö teillä sitä sadetta kaivata useammin kuin täällä;)

Bisse, toivottavasti jaksat nauttia lomaviikosta ja matkasta.
En ole ennättänyt ommella, pitäis käydä etsiin materiaaliakin ekaks.

Susanne/Marjut,
heti kun aurinko ilmestyy tuonne taivaalle tulee niin lämmin ja keväinen olo. Mutta kyllä talvi saattaa vielä näyttää hampaansa.

Elsi,
mä kävin kattoon sun kuvia, niin urhoollisesti ne puut on nupuillaan vaikka maassa on noin paljon vielä lunta.

Voi Mari! Kyllä olette urheita ja jaksatte ... tai siis on kai se pakko. Nyt kullan kainaloon lämpimään:)

NO hyvä että tämä edes piristi Pauli:)