maanantai 9. helmikuuta 2009

Aurinko armas ... ja uutisointia


... ilmestyi tänään taivaalle ilahduttamaan meitä:)
Vilkutteli muutamien epäilyttävien pilvien takaa ja onnistui kuivattamaan kosteaa Kukkulaa edes yhden päivän ajan. Huomiseksi on luvattu taas sateita!!

Mies käytti hyväksi kuivaa ilmaa ja kävi ostamassa yläkertaan lattialankkua.

Näistä parkettilaudoista tulee meidän makkarin ja nuorimmaisen huoneen lattiat. Juuri etsin sanakirjasta mitä puuta ovat ja kuulemma ovat lehtikuusta.
Lehtikuusta käytetään etinkin ikkunoiden ja ulko-ovien materiaalina kestävyyden takia.


Samalla reissulla kävi hakemassa päätyhuoneiston kylppärin ja vessan ovet.
Ne maalataan noiden takana olevien ovien tyylisiksi.

Mulla oli tarkoitus tehdä kävelyreissu töiden jälkeen, mutta juutuin kotiin auttamaan miestä, järkkäilemään paikkoja ja katseleen nuorimmaisen ja hänen kaverin historian plakaatin tekoa. Keräävät ylimääräisiä pisteitä plakaateilla ym:lla;)
Tällä kertaa aiheena oli Dubrovnik keskiajalla.


kuva
Viime päivinä kansaa on kuohuttanut monet surulliset uutiset.
Viikonloppuna Unkarissa tapahtuneessa "tappelussa" puukotettiin romanialainen käsipalloilija kuoliaaksi, serbialainen ja kroatialainen pelaaja selvisivät hengissä. Kroatialainen pelaaja on täältä meidän kulmilta, siirtyi maajuokkueeseen eräästä meidän parhaimmista käsipalloseuroista. Pešićiltä jouduttiin poistamaan toinen munuainen ja luultavasti pääsee palaamaan takaisin pelikentille muutaman kuukauden kuluttua.Zagrebissa on parin vuoden sisällä lisääntynyt nuorten pahoinpitelyt. Muutama nuori on jopa pahoinpidelty kuoliaaksi. Sunnuntaiaamuna kauppakeskuksen parkkipaikalta löydettiin tajuton 16-vuotias poika ja luultavasti on joutunut pahoinpitelyn uhriksi synttärijuhlien päätteeksi.

Pistää vähän mietityttään mihin ja kenen kanssa päästää nuoret etenkin viikonloppuisin. Eniten uhreiksi on joutunut poikia eikä pahoinpitelyt ole aina tapahtunut viikonloppuisin vaan on tapauksia joissa poikien päälle on käyty ilman syytä bussipysäkillä alkuillasta.

10 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Hienon näköiset ovet!
Onnea remontointiin :)

Tosi karmeaa tuollaiset nuorten pahoinpitelyt! Tuntuu, että aina vaan nuoremmat ja nuoremmat osallistuu tommosiin väkivaltaisuuksiin. Itseäkin pelottaa "kakaralaumat", kun ne kulkee isoissa jengeissä tyhmyys tiivistyen - eihän niille mahtas mitään jos keksisivät käydä päälle! Ja inhottavaa, kun joutuu pelkäämään omien lastenkin puolesta: että pysyvät poissa moisista jengeistä ja myöskin turvassa... Voevoe tätä maailman menoa...

Upean näköinen koulutyö, muuten! :)

-S- kirjoitti...

Jee, meilläkin tänään piiiiitkästä aikaa sateeton päivä :D

Jaana kirjoitti...

Ei tätä maailman pahuutta voi käsittää. Kuten tuonne aikaisempaan kirjoitukseesi kommentoin, ei täällä tosiaan muusta oikein edes puhuta ja samoin on Unkarin tv-kanavilla, jotka meillä näkyy myös. Kyseessä siis oli ilmeisesti romanijengien välienselvittely, jossa kärsijöiksi joutuivat täysin sivulliset, syyttömät ihmiset. Ja koska kyseessä on julkkis ja urheilutähti, asia koskettaa tavallaan vieläkin lähemmin ja sitä käsitellään laajemmin kuin, jos uhri olisi kuka tahansa "Matti Meikäläinen". Toisaalta kauhistelen itse tapahtumaa, mutta myös paikallista mediaa, sillä esimerkiksi uhrin isää haastateltiin eilen useammallakin kanavalla. Hyvänen aika, ihminenhän on menettänyt poikansa ja varmasti shokissa, ei silloin saa mennä häiritsemään. Täällä uutisointi on muutenkin monissa tapauksissa erittäin röyhkeää ja kohuhakuista..

sateenkaari kirjoitti...

ONNEA REMONTTİİN! on mukava aina saada kotiin uudistuksia ja uutta.
vakivalta lisaantyy kaikkialla. ja erityisesti nuorison kayttaytyminen on hyvinkin vakivaltaista valien selvittelyissa. tama on ollut nahtavissa niin suomessa,kuin muualla maailmassakin. huolestuttavaa todellakin.

birgitta Hyyryläinen-Metsi kirjoitti...

Ompa kamalia uutisia,noi nuorten pahoinpitelyt kamala juttu jotenkin nuoriso raaistunut.Meillä Akaassa katosi 14 v tyttö joka löydettiin kuolleena alkoholipullo metsästä viereltään ,ihmetellään mistä saanut kun 80 prosenttista.Tässäkin asian uutis arvoa lisäsi se että tyttö toimi mallina.Kauheaa lapsensa menettäminen,ja kun lehdet tietty kirjottaa ja vanhemmilta kysellään,sitten tietty poliisitutkinnat ym.Panee miettimään kun itsellä lapsia kehen luottaa ja toivoo että kaveri piiri olisi turvallinen.

Marjut kirjoitti...

Voi noista tulee varmasti ihanat lattiat, ovetkin ovat tosi nätit. Tsemppiä remppaan :)

Nuo pahoinpitelyjutut ovat ikäviä, täälläkin kyllä joka viikonloppu jossain puolella maata pahoinpidellään joku, joskus jopa kuoliaaksi :( Kamalaa !

Onnea Pronssimitalista ! Meidän poika jäi sadasosan päähän siitä ;)

Anne kirjoitti...

Täällä ei koskaan tapahdu mitään... Ja silti tänä talvena parin kuukauden sisään kaksi nuorta miestä pahoinpideltiin kuoliaaksi. Ihan käsittämätöntä ja täysin turhaa.

elsi kirjoitti...

Lankkulattiat ... ihanaa. Lupaan tulla katsomaan niitä paikan päällä. :o)
Käsittämätöntä tuo väkivaltaisuus. Joka maassa sitä esiintyy.

mamãe kirjoitti...

Ihanaa kun talojutut edistyy! Meillä ollaan poljettu paikallaan aika pitkään. Ajattelin, että jos tänä vuonna vähän maalattais tätä kotia...

Nuorten väkivaltaisuus on täälläkin vähän väliä otsikoissa. Täällä meilläpäin on vielä vähän sellainen villin lännen meininki ja täällä väkivalta on enemmän rikollisten juttu mutta isommissa kaupungeissa varsinkin ylemmän keskiluokan nuoret sekä välillä oikein fiinien perheidenkin vesat sekaantuu huumekauppaan tai sitten muuten vaan tappelevat keskenään tai pahoinpitelevät satunnaisia ohikulkijoita. Kamalaa.

finkinja kirjoitti...

MaaMaa,
kiitos kiitos ... onnea ja kärsivällisyyttä tarvitaan tässä ikuisuusprojektissa;)

On todella hurjaa miten paljon on lisääntynyt nuorten yhteenotot .. vai ovatko lisääntyneet? Ehkä niistä vaan puhutaan enemmän ja tulee esille niitä enemmän? mutta kuitenkin ... ainakin täällä on lisääntyneet sellaset "ihan huvin vuoksi" pahoinpitelyt ... Yhden kerran eräs poika (menehtyi vammoihinsa) seisoi bussipysäkillä ja ohimenevä poika joukko kysy paria kolikkoa. Pojalla ei tainnut olla antaa tai ei halunnut antaa ja porukka pahoinpiteli hänet!!

Jaana, tuosta uutisoinnista on ollut täälläkin puhetta. Liian helpolla laitetaan nimet lehtiin ilman omaisten lupia ja hyökätään haastattelemaan omaisia heti tapahtuman jälkeen.
Siinä tappelussa loukkaantuneen kroatialaisen omaiset eivät ole antaneet kovin paljon haastatteluja, äiti taisi vain lyhyesti kommentoida sairaalassa.

Sateenkaari,
se että nuoret eivät tunnu hyväksyvän erilaisia nuoria (pukeutuminen, hiustyyli ym)on mun mielestä lisääntynyt. Ja sehän on jonkinlaista rasismia myös! Täällä ollaan oltu aina melko suvaitsevaisia (ainakin meidän kaupungissa, mutta väheneekö sekin vähä sen mukana kun nuoret eivät ole tyytyväisiä elämäänsä ja haluavat purkaa jonnekin huonon olon.

Bisse,
koskaa ei tiedä mitä tulee tapahtumaan. On vaan pakko luottaa ja uskoa että kaikki menee ok ... tuokin tapauksen tyttö oli kuulemma ihan normaali nuori ilman mitään "taustoja" ja niin kävi.

Marjut,
kiitos:)
Harmi ettei Ivica ole laskemassa, varmaan saatais vielä enemmän mitalleja:)

Anne,
mut sehän on ihan hyvä ettei mitään tapahdu;)

Elsi,
tervetuloa:) Ilmoittele vaan etukäteen jos sattuu oleen tungosta;)

Mamae,
kun tää talo tulee valmiiksi niin voidaan aloittaa sitten taas alusta remppaileen ... niin kauan tuntuu menevän:)
Täällä on tullut ilmi kanssa nuoria jotka ovat hyvin toimeentulevista perheistä, mutta ovat sekaantuneet huumekauppaan ym. Heillä on sitä rahaa mitä liikuttaa, ovat tottuneet helppoon elämään ja aina on saanut kaiken ...