lauantai 31. tammikuuta 2009

Kevään merkkejä ja pelin hurmiota

Kai se kevät on tulossa kaikesta huolimatta:)
Ainakin tämän pensaan ensimmäiset kukat ovat merkki kevään tulosta. Talitinttikin lauleskeli iloisena aamupäivällä vaikka ei ole vielä maaliskuu. Mutta täällähän kevät alkaa kuukauden pari aikasempaan kuin Suomessa.
Aurinko yritti lämmittää tänään kylmää tammikuun viimeistä päivää ja saisi ihmiset kylän kahviloiden terasseille nautiskelemaan vapaapäivästä.
~
Mies heräsi ensimmäisenä ennen seitsemää ja lähti käymään sairaalassa piikillä. Sitten heräsi esikoinen ja lähti harjoitteluun ja me nuorimmaisen kanssa jäätiin taas hiljalleen heräilemään.
Sähkömies tuli kahdeksalta ja aloitti heti hommat. Sen verran outo (siis positiivisessa mielessä) raksamies, kun tulee sovittuun aikaan ... täsmälleen, ei halua lounasta eikä hänelle tarvitse keittää edes kahvia! Viimeksikin teki 10 tuntia hommia pelkän mehun voimalla ja tänään saivat tehtyä sähköhommat loppuun.
Yleensähän täällä saa melkein tapella raksamiehien ja muiden "käsityöläisten" kanssa! Eivät tule sovittuun aikaan ... jos ollenkaan tulevat, tai sitten tulevat kun ei ole sovittu, eivät tee kokonaisia päivä, haluavat ruuat ja kahvit ja jos et anna, niin kyllä sitten perästä kuuluu että olipa saitoja ihmisiä! Jotkut saattavat olla valmiiksi "höyryissä" eikä hommia tehdä, jos janojuomaksi ei saa edes paria olutta.
Meillä on ollut melkein kaikki rakennusmiehet kunnon väkeä, mutta kyllä on pari outoa lintua tullut hommiin ... eräs heistä on mitä taidoikkain peltiseppä ja teki tilauksesta räystäät ja muut peltihommat meille taloon. Mutta mä kielsin häntä menemästä katolle ennen kuin selvittää päänsä!! En voinut kuvitellakaan, että kiipeää katon harjalle ja sieltä laskeutuu varovasti asentamaan räystäitä!!
~
Kauniin ilman ansiosta sain heitettyä kaikki sänkyvaatteet ja matot ulos ja tehtyä viikkosiivouksen. Sen tekeminen venyi kuitenkin koko päivälle, kun miehet ravasivat ylös alas likaisilla työkengillä. Mutta on nyt edes hetken hieman siivompaa ja tavarat omilla paikoilla.
Nuorimmainen tempaisi ja siivosi oman huoneen perin pohjin. Meinasin kyllä saada sätkyn, kun näin kaikkien kamojen olevan keskellä lattiaa mielettömässä kasassa. Kysyin vaan, että saako huoneen järjestykseen maanantaiaamuun menessä;)
Isosisko järkkäsikin oman huoneen kiltisti töistä tultuaa ... taitaa olla huono omatunto, kun on pahoittanut äidin ja isän mielen ...
~
Käsipallohuuma jatkuu ... eilen voitettiin Puola!! Ja huomenna on kultamitallipeli Ranskaa vastaan!
Kuullaankohan huomennankin pelin jälkeen pelaajien ja yleisön yhteislauluna tämä kappale;)

Tunnelma on mitä mahtavin joka paikassa missä vain pelejä on katsottu. Minkäänlaisia huligointeja ei ole ollut vaan kaikki on sujunut todella hyvin. Vaikka itse en ole mikään varsinainen käsipallon ystävä niin kyllä tuo hurmio tarttuu:)

5 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

"Kevät on silloin, kun tekee mieli vihelellä, vaikka kenkä on täynnä sohjoa!"

VIlkutuksia niinikään keväisen tuntuisesta Dublinista. Huomenna onkin jo Helmikuu! :)

Tuula kirjoitti...

Voi siella jo kevat alkaa nayttamaan merkkejaan!

Yaelian kirjoitti...

Täälläkin on kevät ollut mun mielestä jo koko talven, mutta nyt on unikot jo alkanut kukkia, se on kevään merkki.Tänään tosin on VIHDOINKIN talvinen päivä! Onpa hyvä että tuollainen sähkömies löytyi;kun hyvä työmies löytyy niistä pitää pitää kiinni.

Oikein hyvää helmikuun alkua!

finkinja kirjoitti...

MaaMaa,
hyvin sanottu:)

Tuula,
kevät näyttää merkkejä aina välillä ja sitten talvi taas ottaa voiton!

Yaelian,
voi unikot kukkii teillä jo!!
Juu, noista hyvistä työmiehistä pitää pitää kinni;) Edellinen sähkömies oli meidän naapuri/tuttu/miehen ystävä mutta valitettavasti kuoli pari vuotta sitten onnettomuudessa:(

elsi kirjoitti...

Minäkin kulkien toissapäivänä metsiä kevään merkkejä etsien. Ne vähöt koivut mitä täällä on punertavat hiukan, ei sen kummempaa vielä. Juuri NYT sataa lunta oikeen tosissaan.
Onko K siis säästynyt sivuvaikutuksilta ? Hienoa:o)