perjantai 26. joulukuuta 2008

Mama mia!!


Jos haluat viettää nautinnollisen keveän iltapäivän elokuvaa katsoen niin
älä vaan pyydä miestä tai poikakaveria katsomaan tätä leffaa yhdessä!
Mä tein sen erehdyksen ja sain kuulla ensimmäiset puoli tuntia kauheaa valitusta
imelästä naistenleffasta miehen ja tyttöjen teini-ikäisen serkkupojan puolelta!
(ihme ja kumma serkkupoika osasi kyllä kaikki kappaleet!)
Sitten mä hermostuin ja komensin ne toiselle telkalle katsomaan mitä ikinä tykkäävät.

Oli kyllä niin mukavan keveä elokuva:) Tuli ihan se vanha hullaton olo itselle, mieleen tuli kaikki hulluttelut ja menot omien kavereiden kanssa nuoruudessa ... ja vähän vanhempanakin;)
Minut tuntevat tietävät kyllä ne menot .... ;D
Tuli ikävä kesää, merta, elämää ilman huolia, hulvatonta menoa ... ystäviä.

19 kommenttia:

Salviaseppele kirjoitti...

Mamma Mia!:lla oli kyllä kummallinen teho. Siivet kasvoi kantapäihin ja hymynkare suupieliin. Täydellinen leffa unohduttamaan maalliset murheet.

Anonyymi kirjoitti...

meillä kävi samanlailla.Tyttöjen mielestä ihana mut mies koko ajan valitti kuinka kamala ja huonosti tehty yms..Kuiteski hyräili biisejä vielä viikko senki jälkeen :D.Hyvää joulua ja uutta vuotta sinne päin.Luen päivittäin,mutta kommentointi jääny vähemmälle.

Susanne kirjoitti...

Minä katsoin elokuvan ensin yksin ja sitten vielä tyttären kanssa ja kyllä tykättiin molemmat :)
Sellainen elokuva mitä voisi aina katsoa kun haluaa rentoutua. Ihana elokuva :)

Nina kirjoitti...

Mamma mia miten loistava leffa!
Meillä mies ei taida tietää juonesta mitään, nauttii aina musiikista ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Heh, meidän miehet ovat sitten poikkeuksia, kun tykkäsivät tästä leffasta tosi paljon. Me katsottiin se jouluna koko perhe (sain tän lahjaksi) ja tykättiin hirveästi. Miehen kanssa käytiin myös siinä musikaalissa Hampurissa. Ollaan kai niin ABBAn aikakaudella aikuiseksi kasvettuja molemmat eli todella nostalgiaa meille ;) ;)

Tuula kirjoitti...

Ostin filmin itselleni ennen joulua jo ja kylla sen katsomisesta jai hyva mieli. Filmi heratti muistoja vuosien takaa, se oli kuin ystavyyden ylistyslaulu. Ja musiikko oli niin tuttua ja turvallista.

Anonyymi kirjoitti...

Mies ja esikoinen kavivat eilen illalla vuokraamassa just ton Mamma Mian ja tykattiin siita koko perhe.

Anonyymi kirjoitti...

Heh . Joulutarina katsottiin ihan samaan aikaa teijän kaa ja käänsin samalla samoin tärkeimmät kohdat. Minulle filmi oli pikkasen liian jotain. En tykännyt esim. että joulupukki lopussa lensi amerikkalaiseet tapaan porokelkalla...
Mutta perhepä tykkäs elokuvasta. :o)
Mamma Mian kävimme naisporukalla katsomassa elokuvissa syksyllä ja nyt Iris sai sen mummoltaan lahjaksi. Ehdottomasti ilman miehiä katsotaan taas ;o)
IHANA filmi se on . Odotan jo filmihetkeä.

finkinja kirjoitti...

Siis taas mä onnistuin hävittään kaikki kirjoittamani kommentit!! Menin tekeen jotain muuta välillä ja ne hävis!!

Mutta lyhyesti ... Tuo Mamma Mia oli tosiaan sellanen "ystävyyden ylistyslaulu" ja alko heti mieli tanssia ja laulaa (vaikka olen perheen mustalammas tuon laulamisen suhteen):) Esikoinen ei ole ennättänyt sitä vielä katsoa joten katson sen vielä monta kertaan. vaikka mies on musamiehiä, taisi leffan imelä juoni viedä pohjat pois miehen mielestä. Itse olen ollut kunnon ABBAfani nuoruudessa, mies on tainnut kuunnella muuta musaa;)

Elsi,
joo tuossa Joulutarinassa se loppu oli tosiaan liian amerikkalainen, miks se ei olis voinut mennä sillä reellä jotenkin muuten??

Anonyymi kirjoitti...

Katso myös sen DVD:n tosi hauskat extrat! Siinä on haastatteluja ja kuinka ne valmisteli roolejaan Benny Andersonin johdolla jne. Tosi kiva katsaus kulissien taakse.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Me käytiin Ollin kanssa oikein elokuvissa katsomassa Mamma Mia, ja ei hän sitä nyt ihan ylistänyt, mutta arvioi kuitenkin hyväksi. Itselle se piti kyllä ostaa omaksi heti dvd:n ilmestymispäivänä :) !
Joulutarinasta myös sen verran, että ei ihan iskenyt se porojen lentäminen, vaikka kyllä se suomalainenkin pukki melkoista taikaa on...
Terkuin Mari lumettomasta Turusta

Barbara kirjoitti...

best wishes from germany..
love your blog
Barbara

Anonyymi kirjoitti...

Katsottiin Sannin kanssa Mamma Mia tässä joulun alla ja AAH...ne maisemat ja se rento fiilis mikä siitä elokuvasta jäi! Tuli ystäviä IKÄVÄ::)) Meillä kunnon talvipvä ja kohta syödään pizzaa joulukinkkujen sijaan. Huomenna töihin:( T:Mari

finkinja kirjoitti...

Minna,
hyvä vihje, pitääkin kattoo noi extrat, ne meinaa jäädä aina kattomatta.

Mari,
no on se kumma ettei teillä siellä Turussa ole lunta!! No hyvä että Olli tykkäs leffasta, meidän mies olis varmaan nukahtanut elokuvissa;) Tai ei olis voinut, kun olisi hoilaillut korvan juuressa kaikkia kappaleita:D

Barbara,
thanks for visiting here;)

Mari,
joo ne maisemat ... tuli niin ikävä kesää ja lomaa!! ja teitä kaikkia ihania kavereita!!!!Millos vietetään yhteinen loma??
Huomenna arki ja työ:(

Jael kirjoitti...

Mä en ole leffaa nähnyt mutta Mamma Mian olen nähnyt musikaalina Broadwaylla. On kuulemma kepeän kiva leffa mutta kuulemma Brosnan ja Meryl eivät ihan parhaiten laulaneet, näin mulle kerrottiin.

finkinja kirjoitti...

Voi, olis kiva nähdä se musikaali. Mutta tänne asti se ei kyllä ennätä!
Musta oli taas toisaalta ihan kiva, kun Meryl ja Brosnan lauloivat biisit itse, eikä tuo Meryl niin huonosti laulanut. Jos olis ollut playback niin olis ollut todella liian imelää ja epätodentuntuista (kauheen sanan keksin)

MaaMaa kirjoitti...

Me vuokrattiin Mamma Mia! hanin kanssa pari viikkoa sitten ja katottiin "yhessä" = mä istuin tellun ääressä sohvalla ja lauloin täysillä mukana jokaikisen laulun ja hani istui tietokoneen ääressä ja yritti olla kuulematta :D
Mun mielestä tarina oli vähän lattee ja mairee, mutta musiikkihan taitaa olla se pääasia koko leffassa: tosi hyvä meininki! :)
Mä haluan PlayStationin "Sing Star ABBA" -pelin HETI!! :D

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielstä just se, ettei Meryl ja Brosnan ole ammattilaulajia, sai ne biisit jotenkin elämään vielä enemmän. Musta se oli parasta koko sovituksissa, että jäi se tietty "karkeus" niihin suorituksiin jäljelle. Joo...mä taidan olla kyllä nyt jo ihan parantumaton Mamma Mia-fani kun täällä pitää käydä jo kolmatta kertaa kommentoimassa ;D

finkinja kirjoitti...

MaaMaa.
en voinut muuta kuin nauraa kun kuvittelin sinut siellä hoilaamassa ja hanin yrittävän hommaillen muuta :D
Pääasiahan tuossa elokuvassa oli tosiaan kai se musa, tarinasta viis;)

Minna,
sen kun vaan tulet kommentoimaan:) Olen ihan samaa mieltä, noi siinä tuntui sellanen kotoinen olo ... ihan kuin me hoilattais siellä elokuvassa;)