torstai 11. joulukuuta 2008

Sateenvarjot tekee kauppansa!

Kumpa voisin kertoa auringon paistavan ja lintujen laulavan.
Mutta en voi!!! Ainoa laulu on veden kohina kun tulee kaatamalla alas taivaalta!
Vettä on tullut aamusta lähtien, tasaisen voimakkaasti tehden mahtavia puroja ja koskia
portaisiin, jalkakäytäville, teille.
Ei näytä siltä että loppuu, tämä on nyt meidän kohtalo ... ikuinen sade:(
Kastuin tänään kaksi kertaa! Olin kuin uitettu koira!
Onneksi töissä oli varavaatteet, töistä tultua uuniin tuli ja vaatteet kuivumaan.
Olisin tietenkin voinut aamulla laittaa jalkaan kukalliset kumisaappaat, mutta eihän niitä raaski tuonne kaatosateeseen pukea ... jos vaikka menevät rikki. Eikä mulla ole niihin sopivaa takkia;) Täällä on huono sadetakkivalikoima, ei mistään löydy violettiä sateenpitävää takkia;)

Töistä kotiin tultua likomärkänä, väsyneenä, hikisenä löysin paikat siinä kunnossa kuin olin aamulla jättänyt ... tai itseasiassa ei aivan samassa kunnossa ... ruokapöytä oli täynnä koulukirjoja, laskuja, lehtiä, sulassa sovussa muutaman likaisen lasin kanssa. Astianpesukone oli täynnä aamulla pestyjä astioita, pesukone oli sentään tyhjennetty mutta märät vaatteet odottivat narulle pääsyä korissa!

Automaattisesti aloin korjailemaan kamoja, tyhjentämään kassia, järjestelemään tavaroita, tyhjentämään pesukonetta ... ja sitten tuli toppi, pysähdys. Minkä takia taas kaikki jää mulle?? Perhe oli jäänyt nukkumaan töihin lähtiessäni, hävinneet aamupäivän aikana kuka minnekin ja jättäneet koiran keskelle sekamelskaa! Seisoin keskellä keittiötä avonaisen pesukoneen vieressä ja aloin kyynelsilmin laskeen sataan ennen kuin alan huutaan täyttä kurkkua. Siinä laskeissa mietin joudunko todella laskemaan sataan ennen kuin mieli jäähtyy?? Melkein pääsin laskuissa loppuun, kun tajusin mennä laittamaan joululaulut täysille ja mieli kummasti tyyntyi. Täysillä soiva musiikki tyhjässä talossa tekee terää:)

Perheen hiljalleen valuessa kotiin olin jo rauhoittunut ja ilmoitin vain aloittavan pian hiljaisen lakon, jos talon tavat eivät ala muuttumaan. Mitä sillä hiljaisella lakolla tarkoitan, en itsekään vielä tiedä;)

En viitsinyt enää kiukutella miehen tulessa kotiin lääkärireissulta. Raukkaparka oli joutunut odottamaan kolme tuntia omaa vuoroa ja nälkä kurni mahassa. Lautasellinen kuumaa tomaattikeittoa teki terää ja voimat palautuivat. Lääkäri oli keskustellut muiden lääkäreiden kanssa, käynyt papereita läpi eikä hän nyt vielä lähettäisi miestä leikkauspöydälle. Lääkäri olisi halunnut aloittaa heti ensi viikolla tehokkaan lääkityksen, mutta mies halusi siirtää sen tammikuulle. Silloin on vähemmän töitä eikä kaksi kertaa päivässä saadut piikit haittaa ehkä niin paljon elämänmenoa. Tarkoitus olisi saada kymmenen päivän kuuri jotain tehokasta lääkettä ja sen jälkeen Sandostatin LAR 20. Keväällä katsottaisiin sitten leikkausta, jos olisi mahdollinen tai tarpeellinen. Miehen pitää nyt keskustella Zagrebin lääkärin kanssa tästä hoitomuodosta, kysyä hänen mielipidettä ja sitten päättää mitä tehdä. Mutta joulun yli ollaan ilman mitään.


Huomenna toimin joulupukin apulaisena;) Lähden yksin kaupungille tonttuilemaan. Mies saa tulla vastaan töistä, ottaa kassit kotiin ja viedä minut lähimmälle bussipysäkille. Ehkä sade hellittää ja antaa minun nauttia jouluvaloista ja tungoksesta hikisissä ja kuumissa kaupoissa. Toivottavasti löydän mitä etsin ja voin rauhassa paketoida lahjoja viikonloppuna;)

SVIM NA ZEMLJI

SRETAN BOŽIĆ I SRETNA NOVA GODINA

8 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Tulisi edes lunta sen sateen sijaan. Ajatus kukkaisista kumisaappaista jäi mieleen, pitäisi varmaan hankkia sellaiset sadepäiviä ilostuttamaan. Hyvää viikonloppua ja toivottavasti löydät haluamasi lahjat kaupoista

Sirokko kirjoitti...

No niin, täällä on ihan samat tunnelmat. Vettä on lorottanut taivaan täydeltä eilisestä ja on niiiiiin kylmä että ihan kohmeessa ollaan. Luntakin on sadellut vähän ylempänä. Märkää ja masentavaa..

Susanne kirjoitti...

Meillä on täällä paksu kerros lunta.

Kivat kuvat postauksessasi. Varsinkin tuo viimeinen on ihana :)
Toivottavasti sade siellä loppuu ja saat nauttia jouluvaloista ja lahjojakin löytyy paketoitavaksi.
Hyvää perjantaita ja viikonloppua myös!

Yaelian kirjoitti...

Toivottavasti tuosta hoitomuodosta on hyötyä miehellesi, rasittavaa varmaan teille kun ei ole mitään varmaa hoitoa vielä.

Voitais tehdä vaihtokauppa ton sateen kanssa;täällä sitä ei tule kuten pitäisi ja ensi viikolla on luvattu taas hellettä.Talvi tulee pariksi päiväksi ja sitten katoaa taas, en ole edes talvitakkia vielä päiväsaikana joutunut käyttämään.

anumorchy kirjoitti...

Juu me taalla olemme kovasti veden puutteessa, Yaelian ja mina. Ai taas helletta! En ole uskaltanut edes ennustetta katsoa. Ja niin toivoin etta olisi vetta tiedossa. Ei kay tasan onnen lahjat, ei.

MaaMaa kirjoitti...

No voi etta tuota sadetta! Kuullostaa melkein irlannille ;)
Toivottavasti edes taukoaa, jotta paaset asioillesi tonttuilemaan ja toivottavasti tosiaan loydat etsimasi :)

Hyva, etta teilla on paritkin laakarit joiden mielipiteita voi kysella ja vertailla. Toivottavasti oikein ja sopivin hoitomuoto loytyy pian!

halituksia viikonlopulle!

Maurelita kirjoitti...

On se kumma että äideille jää aina kaikki kaaos... delegointi on pop !

Tsemppiä miehelle ja shoppailuintoa.

=)

finkinja kirjoitti...

Jonna, kun toi sade olis edes lunta!! Kukalliset saappaat piristävät;)

Sirokko,
eli samanlaista ilmaa siellä ja täällä!

Susanne,
sade loppui, pikkupaketteja löytyi ja jouluvalot loistivat;)

Yaelian,
niin ... olis kiva jos saatais pian tietää hoitomuoto, tämä epävarmuus on kaikkien inhottavinta.
Anumorchy,
mä lähetän ihan ilomielin teille molemmille näitä sateita!! Mulle kelpais jo kaikki muut kelit paitsi sade!!!

MaaMaa,
taitaa mennä maiden ilmat jo ihan sekasin!
Ihan hyvä toisaalta, että on keneltä kysyä ja vertailla vaihtoehtoja.

Maurelita,
mun pitää nyt alkaa delegoimaan!!!;)