keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Vanheimpainiltaa ja ompeluksia

Nyt on taas vanhemman velvollisuus suoritettu,
kävin nuorimmaisen vanheimpainillassa. Tavattiin uusi luokanvalvoja: tehokas, nuori, pirteä, nopea puhuja nainen:) Vaikutti heti miellyttävältä.
Puolessa tunnissa kävi läpi kaikki tärkeimmät asiat: viime vuoden luokan loppuarvosana, tulevat tapahtumat eli retket, vakuutusmaksut, kouluvuoden kalenterin, poissaolojen ilmoitukset ja järjestyssäännöt. Mitään uutta ei koululla ole tapahtunut, paitsi että koulun pihalle ja itse koulurakennukseen on asennettu kahdeksan valvontakameraa. Uusi naisrehtori on pistänyt talossa töpinäksi ja kaikkiin luokkahuoneisiin on laitettu pirteät uudet verhot ja vessoja on korjailtu.
Katsoin vielä yhteistilaisuuden jälkeen nuorimmaisen tähän astiset arvosanat ja on todella vaihtelevaa, millä tuulella tyttö sellaiset on numerot;) Mutta onneks ollaan vasta alussa.
Luokanvalvoja luki pikaisesti pari uutta lakia. Entistä on se, että vanhemmat ovat velvollisia käymään ainakin yhden kerran lukuvuoden aikana vanhempainillassa tai "vanheinpaivartissa". Jos eivät käy, opettaja voi ottaa yhteyttä ja jopa hälyttää lastesuojeluviranomaiset tarkastuskäynnille. Minusta ei ole todellakaan vaikeaa mennä edes pari kertaa vanhempainiltaan ja kerran kuussa "vanheimpainvarttii" katsomaan arvosanat ja juttelemaan opettajan kanssa. Koska ainahan lapset unohtavat jotain sanoa ja taas toisaalta on kiva kuulla kuulumiset opettajan kannalta.
Uutta on se, että jos vanhemmat eivät jostain erittäin hyvästä syystä pääse henkilökohtaisesti opettajan luo, opettaja on velvollinen kirjallisesti viestittämään oppilaan koulumenestyksestä.
~~~~
Talomme lämmönlähde on herätetty henkiin tavallista aikaisemmin:) Laitoimme tulen takkaan pari iltaa sitten ja miten mukavalta tuntuu istua sohvalla ja katsoa telkkua tai lukea kirjaa ilman, että on viltti harteilla ja toinen jalkojen päällä:) Yöllä on ollut vain kymmenisen astetta, päivällä alle parikymmentä. Aurinko ei jaksa enää lämmittää niin kuin pari viikkoa sitten.
Nuorimmainen kiukutteli aamulla ettei ole mitään päälepantavaa, kevyemmät takit ovat kaikki pieniä eikä kuulemma villatakissa kukaan mene kouluun! Tuli sanottua pari ärräpäätä heti aikaisin aamulla .... äärrrgg! Mä tykkään aamulla rauhassa heräillä, syödä aamupala eikä turhia höpötellä. Mutta tuo papupata aloittaa heti aamusta! Ja jos vielä nousee väärällä jalalla .... auta armias!!!!
~~~
Kaivoin ompelukoneen kaapista esille tänään. Raukka on aivan pölyyntynyt, kun en surruttele sillä enään läheskään yhtä paljon kuin ennen. Lyhensin yhdet housut, korjasin toiset, iso vaatepino odottaa pöydällä pienentämistä, suurentamista, lyhentämistä .... kaivoin vanhoja mummon aikaisia pitsilakanoita ja aion ottaa niistä pitsit talteen. Ehkä lisäilen niitä tyynyliinoihin tai teen niistä koristetyynyjä, ehkä omepelen meille uuden pussilakanan (meillä on kingsize peitto parisängyssä) ja laitan pitsejä siihen.
Pidän ompelemisesta, mutta en tykkää siitä että joudun joka kerta korjaamaan kaikki kamat takaisin kaappiin. Odotan, että saan oman ompelusopen mihin voin levittää kankaat ja tarvikkeet ja antaa niiden olla esillä niin kauan kuin minua huvittaa:)

6 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Meillä on ensi viikolla tytön vanhempainilta, siellä käsitellään jo yläasteelle siirtymistä(kahden vuoden kuluttua) ja mitä vaaditaan että pääsee sekundarkouluun(pitää olla paremmat arvosanat) ja sitten taas toinen mahdollisuus on realkoulu.
Minulla on nytkin ompelukone keittiön pöydällä levällään, yleensä se on alekerrassa mutta siellä on liian pieni pöytä tuohon ompeluhommaan.
Mukavaa torstaita:)

ipi kirjoitti...

Minä haluan oman ompeluassistentin. Assistentti lukee minulle ompeluohjeet, koska en sitä itse jaksa tehdä. Kiinnittää kaavat kankaaseen. Purkaa vikaan menneet ompeleet. Silittää joka välissä - vaatetta ja vähän minuakin :)Mutta ennen kaikkea siivoaa sotkut, kun minä vetäydyn kaakaokupin kanssa television ääreen.

Inkivääri, Finland kirjoitti...

Kuulostaapa teillä mukavan runsaalta yhteydenpito kodin ja koulun välillä, kerran kuussa! Olisin tosi iloinen jos meilläkin olisi yhtä aktiivista - sellaista toivova vanhempi vaan ei taida olla kovin toivottu henkilö meillä8)

finkinja kirjoitti...

Marjut, tyttöjen serkkutytöt valitsivat Saksassa realkoulun, ovat nyt kuudennella.
Mulla jäi kone tuohon isolle ruokapöydälle, yritän tänään illalla vielä ommella:)

Ipi, mä haluun kanssa tuollaisen asistentin:) Juuri noihin inhottavimpiin hommiin, voisin tehdä vain se ompelun:)

Inkiväärim finland, täällä todella pidetään hyvin yhteyttä kodin ja koulun välillä. Enemmänkin katsotaan pitkään, jos et mene tarpeeksi usein koululle. Monet sanovat että kaikki asiathan ovat hyvin, mutta vanhempia kehoitetaan kuitenkin käymään koululla, silloin lapset näkevät että vanhemmat ovat todalla kiinnostuneita heidän koulunkäynnistä.
Olen kuullut monen sanovat samat sanat Suomessa, ei kuulemma tartte mennä eikä edes kai haluta että vanhemmat tulevat liian usein "utelemaan".

Inkivääri, Finland kirjoitti...

Valitettavasti täällä tosiaan mennään ilman kontakteja tai on alakoulussa kerran lukukaudessa vanhempainvartit. Jos menee hyvin ei kuulu mitään ja jos menee huonosti sitten kuuluu. Se ei ole mielestäni hedelmällinen lähtökohta yhteydenpidolle.

finkinja kirjoitti...

Inkivääri, onko Suomen kouluissa menty jo ihan kokonaan s-postin tai muuten netin kautta yhteydenpitoon? Käytetäänkö kännyviestejä siihen? Täällä on vain joissakin kouluissa kokeilussa netin kautta yhteydenpito, mutta en todellakaan toivo että siihen mennään kokonaan. Kyllä kasvokkain ne asiat on hyvä joskus kuulla ja selvittää.