maanantai 1. syyskuuta 2008

Koulut alko!!!!!!!!!

Ensimmäinen koulupäivä tänä syyslukukautena ohi!!
Harmi vaan, että tytöt ovat eri vuoroissa. Se tarkoittaa sitä, että koko ajan joku on tulossa tai menossa, en ole koskaan yksin kotona;) Tämän viikon esikoinen on aamussa ja nuorimmainen illassa. Mies saa sitten keskellä päivää päivystää ruokien kanssa, riippuen tietty kunnosta ja onko hänkään kotosalla.
Viime vuonna peruskoululaiset ja lukioiden + ammattikoulujen 1. luokkalaiset saivat ilmaiset kirjat ja tänä vuonna ilmaiset kirjat jaettiin myös 2.luokkalaisille. Kirjapinot odottivat luokissa ja tuo yläkuvan kirjaröykkiö on nuorimmaisen 6.luokan kirjat. Kokeiltiin kuinka paljon kirjakasa painaa ja 7 kiloa näytti!! Eikä siinä ole vihkoja, penaalia, voikkavaatteita eikä kuvaamataidon välineitä! Nuorimmainen laittoi huomisen päivän kirjat laukkuun ja se painaa kyllä kuin synti!! Alimmaisessa kuvassa on esikoisen kirjat. Niitä on huomattavasti vähemmän vaikka aineita on 14. He käyttävät enemmän vihkoja ja erittäin harvoin kantavat kirjoja kouluun.
Nyt kun kirjat kierrätetään, säästämme noin 300 euron kirjakulut vuodessa *peukutus* Raaskii enemmän ostaa kaikkia muita syyskamoja tytöille.
Mies nauroi iltapäivällä, että äiti taitaa olla ainoa joka nauttii uusista kirjoista:) Laittelin niihin uudet muovit ja tutkiskelin kirjojen sisältöä:) Tyttöjen osalle jää nimilappujen kirjoittelu ja vihkojen valmisteleminen.
Esikoinen kävi ottamassa pikkukuvia bussikorttiin ja henkkariin. Saa huomenna mennä koulun jälkeen jonottamaan linkkiasemalle. Onneksi bussimatkatkin maksetaan nykyään 1. ja 2. luokkalaisille!
16 vuotiailla pitää olla täällä henkkari ja nyt kun esikoinen viettää niitä synttäreitä ensi kuussa, niin saa mennä itse hoitamaan henkkariasiat;) Heistä tuntuu niin tärkeältä omistaa oma henkkari, samalla taitaa kuitenkin hieman pelottaa tietynlainen vastuu. Poliisi voi pysäyttää iltaisin kadulla ja kysyä henkkareita. Kello 23 jälkee alle 16 vuotiaat eivät saisi olla ilman täysi-ikäisen seuraa ulkona. Tähän asti meillä on tuo 23 ollut aikaraja viikonlopun menoissa, mutta katsotaan pyytääkö esikoinen viikonloppuisin tunnin parin jatkoaikaa.

2 kommenttia:

sirokko kirjoitti...

Ai kun hauskaa, minäkin aina nautin suuresti lasten uusista koulukirjoista ja niitten päällystämisestä, he itse eivät niinkään :)
Tuo -16 v ulkoilurajoitus on minusta ihan hyvä juttu, vaikka ei ne nuoret siitäkään taida olla innoissaan.No ehkä siinä voisi olla kesäaikana joustavampi.

finkinja kirjoitti...

Sirokko, on se kumma kun nuo nuoret eivät enää innostu uusista koulukirjoista;) Vielä alaluokilla tutkivat niitä innolla, mutta nyt kirjat tuodaan kotiin ja niitä avataan vain silloin kun PITÄÄ:)

Me ollaan joustettu tarpeen mukaan kesällä noista kotiintuloajoista, mutta onneks esikoisella ei ole ollut mitään kauheaa hinkua meidän kylää kauemmas tuonne kaupungille iltaisin. Synttäreitä ovat juhlineet metsämökillä tai niityillä;)