tiistai 9. syyskuuta 2008

Kesäloma syyskuussa:)

En ole ennen viettänytkään kesälomaa näin myöhään. Alku ainakin näyttää lupaavalta ilmojen puolesta meinaan:) Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, vieno tuuli pitää paahtavan kuumuden hieman siedettävämpänä kuin keskikesällä. Oikeastaan olis täydellinen rantakeli, mutta taitaa jäädä haaveeksi.

Mies raahasi mut heti aamusta nuorimmaisen lähdettyä kouluun metsätielle kävelylenkille. Hänellä on kyllä hyvä kunto!!! Olen pitänyt itseäni hyvänä kävelijänä, aikaisemmin aina kävin tekemässä lenkkejä itsekseni, mutta tänään huomasin että kunto on laskenut todella alakanttiin. Mies juoksi kuin aropupu pitkin maita ja mantujan ja mä puuskutin punaisena ylämäessä aina välillä röhien ja nenä valuen. Kauheeta!!! Kuuden kilsan lenkki erittäin vaihtelevassa maastossa tuli kuitenkin tehtyä ja sen jälkeen istuttiin kahvilan terassille tyytäväisinä ... mutta tosi väsyneinä:)

Tein kiireellä ruoan, esikoinen lähti kouluun, mies hoitoihin ja mä aloin siivoileen suomipopin soidessa täysillä. Koko kesänä ei ole ollut sellaista hetkeä, että olisin yksin ja voisin huudattaa lempparimusaa kaiuttimien täydeltä. Mutta tänään otin senkin takaisin:) Siinä melankolisen rokin soidessa sain jopa ikkunat pestyä *peukutus* Nyt näyttää niin oudolta katsoa maisemia ikkunan läpi, aivan kuin ilma olisi oudosti kirkastunut :D

Viikonloppu suomivieraiden emäntänä ja tulkkina meni hyvin!! Vieraat saapuivat vuokra-autolla perjantaina ja illalla veimme heidät yhteen maan parhaimmista ravintoloista (joka sattumoisin on meidän kylällä ja olen ollut siellä töissä). Istuimme siellä neljä tuntia nautiskellen "slow foodista" ja erinomaisista viineistä. Joka annokselle tuotiin oma viini ja loppuillasta jouduin jo hieman varomaan etten tyhjennä lasia kokonaan (muuten täyttävät taas uudestaan). Puoleltaöin olin jo melko väsynyt neljän tunnin keskustelujen tulkkauksesta ja tarjoilusta.

Lauantain vieraat kuluttivat omien asioiden merkeissä ja illalla tarjosimme heille taas illallisen eräässä toisessa kylän ravintolassa. Tällä kertaa ruokaa oli lautasella runsaasti eikä jälkkärille edes jäänyt tilaa:)
Sunnuntai oli sitten SE päivä. Kello kahdeltatoista ohjasin vieraat kaupunginjohtajan kanssa lounaalle ja siellä jouduin tulkkaamaan viralliset tervetuliais- ja kiitospuheet. Onneksi meillä on melko nuori (siis meidän ikäluokka on nuorta) kaupunginjohtaja eikä pitänyt tilaisuutta liian tärkeänä. Ne pakolliset "formalnosti" piti tietty hoitaa pois alta ja sitten lounasteltiin vapautuneessa ilmapiirissä.

Iltapäivällä kello kolme alkoi harmonikkatapahtuma. Ilmojen herra sääli meitä eikä heittänyt kuin pari sadepisaraa niskaamme. Suomivieraat ja minä istuimme ekassa rivissa eikä pieni sadekuuro saanut meitä hätkähtämään:) Muut loikkivat sadetta karkuun, mutta me kolme suomalaista istuttiin kuin tatit paikallamme .... eihän nyt kesken nuoren harmonikansoittajan esitystä voinut lähteä juoksenteleen ympäri katsomoa:)

Esittäjiä oli todella paljon ja suomivieras oli kunniavieraana esiintymislistalla viimeisenä. Tilaisuuden juontaja pelasti mut pälkähästä ja suoritti lahjojen jaon ja esittelyn englanniksi!! Ja itse suomivieras esitteli kappaleet ennen soittamista englanniksi. En siis joutunut könyään itseäni lavalle hameen helmat niskassa ja korkkarit vääntyneinä ja vielä naama punasena :D Onneksi on ymmärtäväisiä ihmisiä olemassa;)

Tilaisuuden jälkeen jaettiin nuorimmaisen kanssa suomen kaupungin esitteitä ja kävin vielä vieraiden kanssa maistelemassa viiniä ja kuittaamassa päivän tapahtumat. Maanantaina mies hoiti vieraat matkalle ja kuulemma ovat päässeet turvallisesti kotipaikkakunnalle.

Taitaa tästä tapaamisesta jatkua yhteistyö molemmin puolin *peukutus*

2 kommenttia:

Leea kirjoitti...

Hei!

Nuorimmaiseni 2.5-vuotiaan kanssa katseltiin kuviasi harmonikkatapahtumasta: "Huvipuisto on, on huvipuisto! Iskä tuu kattomaan, täällä on huvipuisto!"

Kuulostaa olleen mukava viikonloppu. Olispa ihana päästä syömään hitaasti ja pitkän kaavan mukaan slow foodia.

finkinja kirjoitti...

Leea, no oli kyllä välillä olo kuin huvipuistossa:) Ihan huomautus:D

En ole muuten käynyt itse kuin pari kertaa tuossa ravintolassa syömässä pitkän kaavan mukaan. On niiiiiin kallista!!!!!