keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Zagrebin reissu


Käytiin tänään miehen kanssa Zagrebissa onkologilla kuulemassa toisen lääkärin mielipide. Kälyn mies lähti kuskaamaan ja 200 kilsan matka meni todella joutuisasti uutta moottoritietä pitkin.
Täältä lähtiessä aurinko paistoi ja laitoin hameen päälle. Zagrebiin tullessa alkoi sataa ja lämpötila laski melkein kymmenen astetta!!!

Rebron sairaala on todella iso, parissa valtavassa rakennuskessa on kaikki mahdolliset osastot, autotallit ja hotelli. Löysimme onkologian poliklinikan melko helposti. Valitettavasti lääkärillä kesti osastoilla hieman suunniteltua kauemmin ja jouduimme odottamaan ylimääräiset puolitoista tuntia:/ Mutta aika meni kuitenkin melko nopeasti.
Lääkäri oli oikein mukavan tuntuinen (pääsimme hänen vastaanotolle miehen serkkutytön kautta) ja selitti tähän asti parhaiten miehen tilanteen (johtuiko tuttavuussuhteista tai sitten mun suomalaisuudesta vai onko aina näin ystävällinen???). Hänellä on neuroendokriininen syöpä! Tilanne ei ole mikään ruusuinen, arvot ovat korkeita, mutta toisaalta miehellä ei ole minkäänlaisia perintesiä syövän oireita. Tämän laatuinen syöpä saattaa vuosikausia olla hiljaa eikä oireile millään tavalla. Jos miehellä ei olis tukkeentunut sappitiehye, emme olisi varmaan edes vielä aavistaneet syövän olevan sisällä!
TIlanne ei ole siis mikään kehuttava, mutta nyt pitää aloittaa hoidot ja tehdä oktreotidi-tutkimus johon on kuitenkin jopa kuukauden kahden jono! Terapia aloitetaan maanantaina ja ainakin Zagrebin lääkäri sanoi ensimmäisen kuurin kestävän kuusi jaksoa. Nyt eletään päivä kerrallaan ja nautitaan kaikista näistä hyvistä päivistä!!!

15 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Hyvä, että pääsitte lääkärin luo joka osasi selittää parhaiten. Todella raskaita aikoja teillä henkisesti ja toivon, että kaikki kääntyy parhain päin. Läheiseni aloittaa syöpähoidot viikon päästä on raskasta katsoa vierestä suhteellisen nuoren ihmisen sairastamista. Tällä hetkellä hän on mielestäni masentunut kun alkuun suhtautuminen oli valoisampaa. Krisissä varmaan mennäänkin ylä ja alamäkiä.

ebrufin kirjoitti...

Minakin toivon etta kaikki kaantyy parhain pain...tsemppia ja voimia koko teidan perheelle:)

Maurelita kirjoitti...

Voi, hurjasti voimia koko sakille !

Sirokko kirjoitti...

Voi että. Todella voimia jaksamiseen sinne kaikille.

Susa kirjoitti...

Voimia teille kaikille.

Lotta kirjoitti...

Paljon jaksamista teidän perheelle

Allu kirjoitti...

Eikö se ennuste tuossa syöpälajissa oli silti suhteellisen hyvä. Olen joskus lukenut, että sen kanssa voi elää vuosikymmeniä. Voimia vaan koko perheelle että jaksatte.
Suomalaisella tuttavallani todettiin kaksi kuukautta sitten ärhäkkä aivosyöpä, joka vaatii pikaista sädehoitoa, mutta Suomen terveydenhuollon kapasiteetit ei riitä ja hän raukka odottaa edelleen hoidon alkamista.

M. kirjoitti...

Heippa! Löysin tänne helvetianmoisen elämän kommenttilaatikon kautta. :)

Onpa hurjan kuuloinen diagnoosi, mutta toisaalta hienoa, että pääsitte hyvälle lääkärille joka tietää missä mennään ja hoito pystytään suunnittelemaan sen mukaan. Paljon voimia ja tsemppiä koko teidän perheelle!

Jonna kirjoitti...

Hyviä päiviä tulee varmasti vielä paljon lisää, aurinkoista oloa toivottelen!

finkinja kirjoitti...

Isot halit kaikille mukanaolosta:)

Marita: noita ylä-ja alamäkiä taitaa tulla täälläkin. Nyt vielä jaksaa mies (ja minä) olla positiivisin mielin, toivottavasti jaksaa olla jatkossakin.

Allu: tässä syövässä saattaa tosiaan olla vuosiakin hyviä jaksoja, mutta saattaa sitten kerralla kunto laskea. Nyt vaan toivotaan,että mies jaksaa paremmin koska yleiskunto leikkauksesta huolimatta on hyvä ja on palautunut hyvin.
Huono juttu, että Suomessakin joudutaan odottamaan noinkin tärkeää ja pikaista hoitoa pitkään!!! Tällä näihin hoitoihin pääsee ihmeen nopeasti, miehellä kesti hoidon alkaminen sen takia kun piti toipua leikkauksesta.

M.: kiva kun tulit käymään, tule jatkossakin;)

Minna kirjoitti...

Kaikkea hyvää teille, voimia ja edelleen positiivista asennetta ja hyvää mieltä. Hienoa, että kaikki on mennyt niin hyvin siitä diagnoosin saannista alkaen; leikkaus, toipuminen, voimistuminen, sillä on varmaan tilanteen kannalta iso merkitys. *hali*

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin toivon teille paljon aurinkoisia päiviä. Paljon voimia ja jaksamista koko perheelle. Hienoa, kun pääsitten hyvälle lääkärille hoitoon!

Olivia

Marjut kirjoitti...

Oikein iso halitus täältä minultakin kaikille. Hyvä että asia etenee ja hoidot pääsevät alkuun.
Kaikkea hyvää ja paljon jaksamista.

Marjut

finkinja kirjoitti...

Minna, Marjut ja Olivia: isot halit teillekin, ihana kun jaksatte olla mukana menossa vaikkei tämä meidän elämä niin vauhdikasta nykyään ole;)

Sari kirjoitti...

Edelleen vastavierailulla täällä blogissasi ja oli kyllä tosi ikävä lukea miehesi vakavasta sairaudesta. Hieno homma kuitenkin, että hän saa siellä asiantuntevaa ja hyvää hoitoa. Oikein paljon voimia, paljon aurinkoisia päiviä ja positiivista mieltä koko teidän perheelle!