maanantai 28. heinäkuuta 2008

Talo rauhoittunut


Vieraat lähteneet ja talo rauhoittunut!! Eilen vietiin mummi ja täti Ljubljanan kentälle ja vilkutettiin suomen sinisille siiville.
Tuntuu tavallaan taas oudolta ettei joka puolelta kuulu suomalaista pölinää eikä eteisessä ole kasamäärittäin erilaisia sandaaleja ja muita lipokkaita. Melkein voisin kuvitella "turistien" tulevan kohta rannalta tai kuulla äidin kolisteluja keittiöstä;) Mitenkään erikoisia retkiä tai tutustumismatkoja he eivät tehneet, pysyteltiin enemmän ihan tutuissa kotimaisemissa. Yritin ehdotella heille muutamia retkiä, mutta nauttivat kuulemma vain pelkästä olemisesta ja lukemisesta:)

Toisaalta on mukavaa olla aivan oman perheen kesken. Laitoin petivaatteet pesuun, siivoilen taloa, käytiin miehen kanssa rauhallisella aamukahvilla ... ensi kuussa tulee sitten miehen sukulaisia kesälomilla käymään.

Mies on tällä hetkellä kemoterapiassa. Kälyn mies vei hänet sinne iltapäivällä ja hakee sitten tunnin päästä. Hoidot jakaantuvat kolmelle päivälle tällä viikolla, sitten on kolmen viikon tauko ja taas uudestaan kolme päivää. Soiteltiin juuri ja kertoi saaneensa ensin yhden pullon nestettä johon oli lisätty pahoinvointilääkettä, sen jälkeen kaksi pulloa syöpälääkettä. Huomenna pitää ottaa mukaan jotain lukemista ettei aika käy pitkäksi. Mies kertoi kyllä ottavansa läppärin mukaan, haluaa katsoa telkkua! Hän oli ottanut mukaansa pikkupurtavaa, mutta hoitajat olivatkin tuoneet voileipää ja juotavaa. Mukava yllätys:) Ei ollut edes tarkistanut, mitä lihaa voileivässä oli sisällä, pääasia että tarjosivat:)

Läppäristä puheenollen ... tytöt saivat ukilta ja mummilta mukavan lahjan: läppärin!!! Ukin mielestä tyttöjen pitää osata käyttää sellaistakin konetta, koska Suomessa sellainen on melkein kaikilla ja kouluissa niitä käytetään todella paljon. Ja hän on huolissaan lastenlasten tietokonetaidoista ... nuorimmainen ei voinut valita tietotekniikkaa, koska valitsi saksankielen ja lisäkuvaamataidon. Itse olin hieman tässä tilanteessa tuota ostosta vastaan, tarvitsisimme rahaa enemmän tyttöjen huoneiden tekoon tai sitten miehen lääkkeisiin. Mutta nämä rahat olivat kuulemma varattu vain läppäriä varten!! Turha asiasta keskustella! Nyt tytöt ovat sitten parina päivänä katsoneet läppäriltä telkkaria ja pelanneet niitä pelejä joita Windowsin Vista pitää sisällään. Laajakaistalinjaa emme ole vielä laittaneet, kuluja on muutenkin ihan tarpeeksi. Jos vaikka onnistuisivat säästämään omista tarkurahoistaan liittymämaksun;)


Itse taidan tyytyä tähän hyvään ja vanhaan koneeseen, tässä on kaikki siellä missä pitää:) Eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka tutustuisimme myöhemmin paremmin ja meistä tulisi mitä rakkaimmat ystävät;)

4 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Tiedän tuon tunteen, kun lomalaiset lähtevät. Toisaalta haikeaa, toisaalta kivaa olla omassa arjessa taas.

Voisiko teidän modeemiin yhdistää kaksi nettijohtoa, jolloin läppäriin ei tarvitsisi erillistä liittymää avata. Meillä on niin tunisiassa sekä suomessa.

Minna kirjoitti...

Meillä on samassa dsl-modeemissa kolme tietokonetta. Eli samalla liittymällä - ja hinnalla - menee useampi.

ebrufin kirjoitti...

Onnea uudelle lapparille!!

Ja teille kaikille kaikkea hyvaa:)

finkinja kirjoitti...

Voisihan tuon läppärin liittää tähän, mutta kun se on ihan toisella puolella taloa ... tai itseasiassa kiertää käyttäjän mukana:) Ja meillä on adsl hinnoilteltu tiettyihin paketteihin, jos ylittää paketin joutuu maksaan lisää. Pitäiskin vaihtaa koko paketti suuremmaksi kun ylitämme koko ajan sen.
Toissa päivänä saatii uusi leikkikalu: MAXtv eli sekin pitäis liittää nettiin, onneks tuli uusi modeemi!!

Marita, on ihanaa kun vieraita ja vielä läheisiä sukulaisia tulee, saa höpötellä suomijuttuja. Mutta kyllä sitä huomaa, että ajan mittaan kaikkien omat tavat ja tottumukset tulee esille ja alkavat joskus ottaan päähän;)