torstai 22. toukokuuta 2008

Pyhäpäivän hulinoita


Pyhäpäivä ja vapaapäivä. Tänään heräiltiin rauhallisesti ja nautin vapaapäivästä. Vettä satoi tasaiseen tahtiin joten senkään takia ei huvittanut kiirehtiä. Otin takaisin parin päivän univelat.
Eilen illalla tuli taas mentyä myöhään nukkumaan, koska jäin koneelle järkkään ja pienentään nuorimmaisen ottamia kuvia luokkaretkeltä. Voitte katsoa niitä täältä. Luokkaretki oli kuulemma oikein onnistunut vaikka aamupäivällä satoi. Kaikki paikat olivat näkemisen arvoisia ja kiinnostavin taisi olla lauttamatka ja Brijunin saaren eläimet;)

Meidän kylällä on ollut hulinat tänään aamupäivän sateista huolimatta. Kaupunki viettää suojeluspyhimyksen päivää, kirkon 300 vuotisjuhlia ja täksi päiväksi on sattunut vielä kirkollinen pyhä. Kävin ottamassa muutamia kuvia kaverin kanssa ja niitä voitte katsoa täällä;)

~~~~~~~~

Ennätettiin ottaa vielä yhteen miehen kanssa tänään!! Siinä oli taas meteliä kun kaksi itsepäistä oinasta ottaa yhteen!!! Kaikki alkoi siitä, kun esikoinen ilmoitti ruokapöydässä poikakaverinsa tulevan Sloveniasta käymään seuraavan viikonloppuna. Olivat suunnitelleet, että yöpyy kaverin luona jonne menevät sitten kaikki viettämään iltaa ja yötä. Mies ei voi sietää tätä kaveria kansallisuuden takia (siis mitä!!! en olis ikinä uskonut että on noin rasisti, eihän vaimokaan ole paikallinen). Mies hermostu vielä siitä, että tämä poika olisi siellä ja tyttö haluaisi yöpyä myös siellä. Meillä on ollut ja on se periaate ettei vielä voi yöpyä yhdessä eikä tyttö voi olla keskiyötä pidempää missään edes viikonloppuisin (olemme kuulemma maailman kauheimmat ja jyrkimmät vanhemmat, kaikkien muiden kavereiden vanhemmat antavat heidän olla ulkona yhteen kahteen asti ... mikä kyllä todella pitää paikkansa:/ ) No siitä sitten kehittyi oikea riita ... tyttö huusi, että miten voimme olla niin julmia hänen rakkautta kohtaan emmekä ymmärrä sitä ettei ole enää pieni tyttö! Ja minä sain taas kuulla kunniani, kun olen kasvattanut lapset niin huonosti :O Eivät ole malliesimerkkejä koulunkäynnissä ja valitsevat kaverit ihan vääristä piireistä .... siis halooo!!! Missä mies on ollut viimeiset 15 vuotta???? On kuulemma tehnyt koko perheen eteen töitä, raatanut ja minä olen vain istunut kotona tyhjän panttina enkä ole edes osannut kasvattaa lapsia!! Kyllä tuli multakin tekstiä takas, olis tehnyt mieli iskeä lautasella päähän!!!!!! Nyt meillä on sitten mykkäkoulu, mies lähti töihin. Katotaan tuleeko sanoja ulos suusta huomenna;) Eli ei täällä kukkulalla elämä ole aina niin rauhallista ja seesteistä.

Sen verran piti rauhoittua, että sain hoidettua yhden tapaamisen ton riidan jälkeen ja käytiin peräti yhdessä katsomassa kylän hulinoita. Nyt meinasin paistaa lettuja ja pimeän tultua on vielä ilotulistus :) Ja Euroviisujen toinen karsinta ilta ... pärjääköhän Kroatia?

8 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Apuva kun nuo lapset kasvaa ja niin nopeaa..

finkinja kirjoitti...

No niin just! Mitä vanhemmaks lapset kasvaa, sitä enemmän murheita ja sydämen tykytyksiä vanhemmille!

Sirokko kirjoitti...

Kuvien takaa löytyikin aivan uudet Kastav-sivut joita en ollut ennen huomannutkaan, kiitos opastuksesta (kun ensin keksin että ne sai suomeksikin esiin).
Tyypillinen mies: lapset on miehen niin kauan kun kaikki menee hyvin, kinkkisessä tilanteessa ne yhtäkkiä muuttuvatkin isättömiksi äidin lapsiksi. Niin tuttua niin tuttua..mutta ohimenevää.

finkinja kirjoitti...

Sirokko, kiva et löysit toiset sivut;) En ole niitä aikaisemmin laittanut minnekään. Toivottavasti siellä oli teksti jo suomeks, oltiin meinaan kaikki kattomassa ilotulitusta:)
Niin, kai on tuo ohimenevää .... joskus tosiaan mietin ettei miehellä ole ollut minkäänlaisia teini-iän onglemia tai sitten me naiset otetaan ne asiat toisella tavalla...

S. kirjoitti...

Minakin loysin ne toiset sivut, kiitos! Kiva lukea enemman tietoa ja nahda kuvia.:o)
Tuosta miesjutusta. Tyypillista, ja naita riitojahan on kaikissa normaaleissa perheissa. Ei elama aivan ilman riitoja normaalia olisi! Toivottavasti olette jo rauhoittuneet siella! :o)
Yksi miehen sukulainen taalta muutti USAhan ja siella meni naimisiin paikallisen naisen kanssa. Paattivat etta heidan avioliittonsa tulee olemaan taydellinen eivatka koskaan tule riitelemaan. Jopa haavideossa lupasivat niin toisilleen - forever. No, niinhan se alkoi, elama oli kuin Hollywoodista, muuttivat jopa aanensavyn kun toisilleen puhuivat ja keskustelu alkoi aina sanalla "Darling" , samoin vastasivat puheluun ' darling' ja sahkopostiosoitteetkin olivat heilla darling@.... jne. Seurattiin taalta aika tyrmistyneena koko touhua ja kaikki olivat sita mielta ettei tama hyvin lopu. 6 vuotta sita kesti ja sitten liitto loppui niin suurin riidoin etta nytkin viela 7 vuoden jalkeen erosta siita viela oikeudessa (ja muutenkin) riidellaan ja aanensavy on muuttunut aivan toiseksi ja lapsista tapellaan.

finkinja kirjoitti...

S. Kyllä ollaan rauhoituttu:) Meillä riidat on aika värikkäitä ja ne menee sitten ohi, pikkasen pitää muodon vuoksi murjottaa;)

S. kirjoitti...

Meilla kanssa riidat ovat hyvin dramaattisia niinkuin pitaa ollakin. Silla jos kerran riidellaan niin pitaahan se kunnon riita ollakin ja silloin saa huutaa sydamenkyllyydestaan. Joskus kanssa aivan periaatteessa murjotetaan. :o)

finkinja kirjoitti...

S. mä olen ollut aikoinaan kotona se huono vastaan väittäjä ja avioliiton alkuaikoina vielä. Mutta kai sitä on sen verran paikallista tempperamenttiä tarttunut etten anna enää niin helposti periksi;)Joskus olis kyllä hyvä pikkasen hillitä ja pitää suuta piukemmalla.