perjantai 11. huhtikuuta 2008

Perjantain pulinoita

Ulkona sataa ja sataa, pilvet roikkuvat matalalla, ainoastaa ruoho nauttii sateista ja melko lämpimistä ilmoista. Ruohonleikkuri ruostuu kohta tuonne kellariin, kun sitä ei pääse käyttämään. Ja kasvimaalla vallan ovat ottaneet rikkaruohot ja kaikki muut kasvit joiden ei pitäisi siellä kasvaa. Ostin kuitenkin tänään useamman pussin kukkien siemeniä, ehkä se aurinko vielä joskus alkaa pilkistää :/

Mies lähti töihin, koira kerjää yläkerrassa tyttöjen luona ... kuopus on muuttanut siskonsa huoneeseen tällä viikolla: kasasi kaksi patjaa keskelle huonetta ja nauttii olostaan isosiskon luona. Isosisko oli kyllä jo eilen häätämässä siskoaan takaisin alas, mutta ei tainnut olla tarpeeksi tomera;) Kasasivat tarjottimelle kaiken maailman herkkuja, istuvat patjalla ja katselevat telkkua ... ja koira kyttää edelleen, jos vaikka jotain tippuisi lattialle.

Kuopus on kyllä ihme hamsteri ja jokapaikanvalloittaja! Alakerrassa hänellä on oma huone joka näyttää siltä kuin siellä olis tapahtunut jotain aivan kauheeaa tai ainakin pyörremyrsky olisi tehnyt tuhoja. Kaikkea mahdollista saattaa löytyä sängyn alta tai päältä (sänky on tällä hetkellä enemmän säilytyspaikka kuin sänky)!
Yläkertaan on hänelle tulossa uusi oma huone. Sitä hänen piti tietenkin testata jo: avasi sohvan ja vietti siellä parin kuukauden illat ja yöt. Omaan tulevaan huoneeseen houkutteli tietty iso ylimääräinen telkkari joka odottaa parempaa paikkaa siellä;) Tämän parin kuukauden aikana kuopus ennätti levittäytyä omaisuuksillaan kahteen huoneeseen ... alakerran huone oli varastohuoneena ja läksyjentekopaikkana (jos löysi pöydän kamojen alta) ja yläkerta sitten makuuhuoneena! Tänään tyttö kysyi vienosti voisiko kaveri tulla yökylään ja he voisivat nukkua yläkerrassa meidän tulevaisuuden makkarissa! *ähhhh* Siellä on jo sohva valmiina auki sukulaispojan jäljiltä.
Kaverihan olisi voinut tulla yökylään, mutta olisivat saaneet nukkua tytön omassa huoneessa! Sillä selvä!!!

Minä olen sanonut itseni irti tyttöjen huoneiden siivouksesta! Saavat rauhassa kasvattaa roskakasoja, kasata vaatteita niin suuriin pinoihin kuin haluavat, sekoittaa koulukirjat ja vihot, hävittää muiden kamojen sekaan huulikiilteitä ym mitä sitten kauhealla kiireellä etsitään kissojen ja koirien kanssa! Joskus tekisi mieli iskea näpit tuohon sekasotkuun (varsinkin tuon kuopuksen sotkuun), mutta tyydyn vain työntämään imurin ovesta sisään ja odotan kärsivällisesti osaavatko käynnistää sen.
Puhtaat sukat ja alusvaatteet kasaan heidän sängylle ... joskus epäilen heidän vain siirtävän kasan hieman sivuun jotta voivat kaivautua peiton alle.

Kysyin eilen esikoiselta milloin menee työharjoitteluun. Kuulemma lauantaina ettei hänen tarvitse kuunnella minun saarnauksia siivouksesta ja opiskelusta. En kai ole niin kauhea äiti, että patistan lapsiani edes joskus osallistumaan kotihommiin?? Sen siitä saa, kun olen totuttanut heidät kotiäitinä olessani täyteen palveluun!

Mulla taitaa olla joku viikonloppusyndrooma *mietintää* Viime aikoina olen aina viikonloppuna kipeä! On ollut sänkyyn kaatavaa flunssaa, mahatautia .... nyt taas alkoi kurkkua kaivertaa. Hyppään tästä koneen luota aina välillä keittiöön ottamaan pieniä propolispaukkuja. En halua olla missään tapauksessa kipeä tänä viikonloppuna enkä edes viikolla! Enhän mä voi olla kipeä viikolla, kuka mun hommat tekee???
Tänä viikonloppuna sairaana olo ei tule kysymykseen. Huomenna pitää touhuta kaikenlaista sekalaista kotona ja sunnuntaina menemme synttäriaterialle hieman kauemmas kotipiiristä.
Niin ne vuodet vaan kuluvat ja keski-ikä on jo saavutettu!20 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Onnittelut synttärisankarille:) Onko se oikea päivä just tänään???

Toivotaan ettet tule kipeäksi !!

finkinja kirjoitti...

Sunnuntainahan se vasta onneksi on :) Mutta kiitos kuitenkin onnitteluista!

Marita kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua ja toivotaan säiden pian paranevan!

sirokko kirjoitti...

Sade tuli taas meillekin, tällä kertaa ilman hiekkaa.
Onnea vaan synttärisankarille ja hauskaa juhlintaa, taudit pysykööt loitolla.

Susa kirjoitti...

Onnittelut jo synttarisankarille :)
Sulle on haaste blogissani ;)

ebrufin kirjoitti...

Onnea syntymapaiva sankarille taaltakin;)

Marjut kirjoitti...

Jài noista kotihommista sanomatta, kyllä minusta noinkin isot tytöt voivat hyvin jo auttaa kotitöissä. Siitä on varmasti myöhemmin hyötyö nimenomaan heille itselle.
Minä olen meillä myös sanonut kun huonejärjestely on uusittu, niin lapset hoitavat sitten omat huoneensa itse. Parempi vähän oppia sitäkin puolta:) Kun juttelin tuosta siivoushommasta, niin poika sanoi että pitääkö heidän pestä pyykitkin ihan itse;DD

Ari T. kirjoitti...

Voi hitto, unohtui kokonaan siun synttärit???
Oliko se 11 vai 12 päivä, en muista???
Miksei tuo nokian-vempeleen kalenteri muistutellut mitään ???

ONNEKSI OLKOON !!! vai oliko ne synttärit ees lähiaikoina ???

Ari T. kirjoitti...

Pitää taas keksiä joku lahjakin???
Onko toivomuksia ???
Mitä musiikkia ???

finkinja kirjoitti...

Ari, sulla on vielä yksi päivä aikaa hankkia lahja ja vielä lähettää se tänne;) No ei vaan!!!

Joillekin 13 on epäonnen luku, toisille se tuottaa onnea .... toivottavasti;)) KIITOS kaikille onnitteluista :)

Marjut; esikoinen kyllä viitsii siivota omaa huonetta, kun hänellä on nyt kaikki siellä uutta. Eilen hän kyseli, että voisinko alkaa opettaa häntä ruan laitossa! Jäin suu auki istumaa :O Kuulemma pitää aloittaa eittei mokaa itseään tulevaisuudessa!

Marjut kirjoitti...

Nyt vaan nopsasti opettamaan ennenkuin innostus lakkaa;), ruoanlaitto olisikin tosi hyvä opettaa näille nuorille.
Onkos siellä koulussa ollenkaan "köksää", täällä on kait yläasteella ja se köksäopettaja on pitänyt myös nuorille iltaisin kokkikursseja.

henna kirjoitti...

Mulla oli silloin joskus kotona asuessa sama systeemi kuin teillä. Oma huone oli usein kuin pommin jäljiltä, mutta kyllä sen aina aika ajoin siivosin :) (+ muuallakin piti aina siivoilla siskon kanssa)
Äiti ei puuttunut ja laittoi vain huoneen ovea kiinni, kun alkoi pinna kiristämään ;)
Nykyään... no kai sitä on jotain tullut opittua ;)

Onnea synttärisankarille!

Jonna kirjoitti...

Onnea synttärisankarille! Makoisaa ateriaa ja oloa rakkaiden kanssa! Minuun siivosukärpänen un purenut vasta aikuisena,hih, muistan kyllä huoneeni sekasotkut ja tappelut äidin kanssa.

finkinja kirjoitti...

Marjut, täällä ei ole enää peruskoulussa minkäänlaisia kädentaitoja paitsi tietty kuvaamataito:/

Henna ja Jonna, mä muistan et imuroin silloin vasta huoneen kun villakoirat alko levitä liikaa lattialla *punastus*

Kiitos onnitteluista!
Täällä on ukkostanut koko päivän ja nyt on kiire taas laittaan kone kiinni. Jos leivonnaiset onnistuu, laitan huomenna kuvia;)

Susa, käyn huomenna poimimassa haasteen:)

Minna kirjoitti...

Lämpimät onnittelut täältäkin! Herzlichen Glückwunsch, alles, alles Gute und bleib wie Du bist! :)

finkinja kirjoitti...

Danke Minna;)

Anne kirjoitti...

Voi ei, nyt mä olen myöhässä, mutta onnea syntymäpäivän johdosta kuitenkin! :-D

finkinja kirjoitti...

Ei se mitään Anne, kakkua tarjoilin vielä tänään:)

jaana*maaria kirjoitti...

Heeei, Itävallassa kuulema sanotaan, että jos et vielä ole synttäreittesi jälkeen syönyt hapankaalia, voi vielä onnitella! Mites on?
Sydämelliset onnittelut joka tapauksessa - itse vietin viikko sitten ;-) Sarvipäitä ollaan...

"Oinaat rakastavat vaihtelua eivätkä koskaan jää paikoilleen. He haluavat nähdä ja kokea jatkuvasti uusia asioita. He ovat spontaaneja ja itsevarmoja eivätkä koskaan riippuvaisia kenestäkään. He sukeltavat uusiin asioihin nopeasti ja syvälle. Oinaat ovat näiden piirteidensä vuoksi usein todella seikkailuhenkisiä..."
*ggg*

finkinja kirjoitti...

Jaana*Maaria, juu en ole syönyt hapankaalia synttäreiden jälkeen, söin kyllä ennen synttäreitä;)

Mulla on ympärillä todella paljon oinaita ja vaakoja:) Mieskin on sarvipää ja sen kyllä huomaa joskus!