sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Syyskuussa luetut kirjat


Maevy Binchy: Talo Dublinissa
Nykypäivän irlantilaiselämää aidosti, oivaltavasti, uskottavasti
Vanha viktoriaaninen talo Dublinin Tara Roadilla tulee Rian elämään samalla hetkellä kuin vaarallisen komea Danny Lynch. Ja Danny Lynch, joka saisi kenet tahansa, haluaa Rian kanssa naimisiin. Onnellinen Ria ei kuuntele läheistensä varoituksia, vaan pian hänellä on Dannyn kanssa kaksi lasta ja kauniisti sisustettu koti. Koko maailma, ystävät ja sukulaiset tuntuvat pyörivän hänen perheensä ja keittiönsä ympärillä.
Viidentoista avioliittovuoden jälkeen Ria joutuu huomaamaan, että Dannylla on elämää myös toisaalla. Juuri silloin, kun Ria toivoo, että voisi olla jossain kaukana eikä tarvitsisi vakuutella muille, että kaikki on hyvin, puhelin soi. Amerikkalainen Marilyn Vine haluaa vaihtaa Rian kanssa koteja kesän ajaksi, sillä myös hän haluaa päästä hetkeksi vaikeuksiensa keskeltä pois. Äkkiä, edes toisiaan tapaamatta, molemmat kovia kokeneet naiset ovat uudessa ympäristössä, uusien ihmisten parissa ja uusien ongelmien - vai sittenkin onnen - edessä.

Maeve Binchy:Punaisen höyhenen keittiö
Cathy ja Tom päättävät perustaa Dublinin parhaan pitopalvelun, Punaisen höyhenen keittiön. Heillä on siihen loistavat edellytykset, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta.
Lähipiirissä kaikki eivät kuitenkaan ole ihastuneet ajatukseen. Cathyn anoppi ei hyväksy miniänsä urahaaveita - hän näkisi Cathyn mieluiten palvelemassa Neiliä. Neil itse taas on kiireinen asianajaja, joka hautautuu työhönsä.
Tomin vanhemmat ovat pettyneitä, koska poika ei halua töihin perheyritykseen. Myös Tomin suhde kauniiseen Marcellaan joutuu koetukselle, kun tämä ei halua sitoutua.

Romaani on kuvaus rakkaudesta ja ystävyydestä, ihmisten vahvuudesta ja heikkoudesta. Irlantilainen Maeve Binchy saa lukijan nauramaan ja itkemään yhdessä Cathyn, Tomin ja heidän läheistensä kanssa.


Vielä yksi kirja josta en löytänyt suomenkielellä mitään tietoa:
Niccolo Ammaniti: "Ti prendo e ti porto via" / "I steel you away"
Ischian Scalon kylä sijaitsee meren lähellä kuitenkin niin kaukana ettei sieltä edes näe merta. Turistit eivät eksy sinne. Pietro ja Gloria elävät nuoruuttaan Ischiassa, Gloria on pankinjohtajan tytär ja Pietro hankalan paimenen poika. Gloria on kaunis, itsevarma ja hieman röyhkeä, Pietro puolestaan ujo, epävarman, unelmoiva. Kuitenkin heitä yhdistää oudon laatuinen rakkaus.Monien vuosien jälkeen Ischian Scaloon palaa entinen playboy Graziano Biglia. Hän tapaa kylässä Flora Palmienin, yksinäisen ja salaperäisen opettajan jonka kanssa kukaan kyläläisistä ei seurustele.
Näiden kahden parin ympärille Ammaniti liittää joukon epätodellisia henkilöitä ....... Komedia muuttuu kaaokseksi, nauru kauhuksi ja intohimo peliksi joka ei anna anteeksi...........Aluksi tuntui etten jaksa lukea kirjaa loppuun, mutta en voinut jättää kesken vaan piti nähdä mitä lopussa käy.

Ei kommentteja: